به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست خبری سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال جاری امروز یکشنبه نهم خرداد ماه سال جاری برگزار شد.
اوحدی در این نشست خبری اظهار کرد: خرداد ماه یکی از ماههای ماندگار در خاطر مردم ایران و همچنین حوزه مقاومت دنیا محسوب میشود.
وی تصریح کرد: دشمن ما در دفاع مقدس شکست واقعی را در عملیات آزادسازی خرمشهر لمس کرد و بالاترین تعداد اسیر و غنیمت گرفتن از دشمن را در این عملیات شاهد بودیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: گاهی اوقات پرسیده میشود که چرا ما بعد از عملیات بیت المقدس جنگ را ادامه دادیم و پاسخ آن این است که اگر رهنمودهای مدبرانه امام خمینی ''ره'' به عنوان رهبر وقت و همچنین رهنمودهای آیت الله خامنهای در جایگاه رئیس جمهور در آن زمان نبود، این تحول عظیم امروزی را در محور مقاومت شاهد نبودیم.
اوحدی یادآور شد: در سال گذشته به مناسبت ۲۲ اسفند که به عنوان روز شهید نامگذاری شده است، ۵۲ طرح اقتصادی، درمانی و آموزشی اجرا شد که زمینه اشتغال برای ۳ هزار نفر از جامعه تحت پوشش جامعه ایثارگری را فراهم کرد.
وی اضافه کرد: حدود ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی در سال گذشته به بخش درمانی بنیاد شهید افزود شده و ۱۵۰ تخت آن در بخش مراقبتهای ویژه اضافه شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ که با بیماری کرونا مواجه نبودیم ۵۸ هزار پرونده در کمیسیون پزشکی مورد بررسی قرار گرفت و در سال ۹۹ با وجود بیماری کرونا ۶۹ هزار پرونده در این کمیسیون توسط پزشکان بنیاد شهید مورد بررسی قرار گرفت.
اوحدی افزود: در سال ۹۹ صد هزار برنامه پایش سلامت خانواده شهدا و جانبازان انجام شد و این برنامه در سال ۱۴۰۰ به دویست هزار مورد میرسد و پرونده الکترونیکی سلامت برای این افراد تشکیل خواهد شد.
وی با اشاره به مشکلات بیمه دی خاطرنشان کرد: در سال گذشته فقط ۲ هزار مرکز درمانی طرف قرارداد با بیمه دی داشتیم، اما امروز بیش از ۹ هزار مرکز طرف قرارداد بیمه دی هستند و در طول ۵ سال گذشته هیچ زمانی نبوده که در پایان سال صددرصد مطالبات بیمه دی تسویه شده باشد، اما در سال گذشته تمام مطالبات از بیمه دی پرداخت شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هزینههای افرادی که به خارج از مرکز درمانی طرف قرارداد مراجعه کردند و با حضور نمایندگان بیمه دی در درب منازل تسویه حساب خواهد شد.
اوحدی خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ علیرغم برخی مشکلاتی که از سالهای گذشته در بنیاد شهید متراکم شده بود با حمایت دولت و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه اتفاق بزرگی در بنیاد رقم خورد و ۸ هزار میلیارد تومان بدهی و معوقات بنیاد شهید پرداخت شد.
اوحدی گفت: ۷ کنگره ملی و بینالمللی در کشور برگزار شد. رییس جمهور نیز به بنیاد شهید وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری دستور دادند موضوع حقوق جانبازان شیمیایی در سطح بین المللی پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: سند ملی ایثار و شهادت نیز تدوین و تهیه شده است و به شورای عالی انقلاب فرهنگی تحویل داده شد و منتظر اعلام دستور جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم. در این سند یک استراتژی مشخص برای احیای حوزه ایثار و شهادت تدوین شده است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: از کتاب محافظان مکتب سلیمانی نیز به زودی رونمایی خواهد شد. همچنین از کتاب کوکب هدایت در ۱۴ خرداد رونمایی خواهد شد.
اوحدی خاطرنشان کرد: تمامی مجامع شرکتهای تحت پوشش بنیاد حتما باید تشکیل شود.
وی با اشاره به برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۴۰۰ گفت: در بودجه ۱۳۹۹، ۴ تبصره داشتیم، اما در بودجه ۱۴۰۰، ۸ تبصره داشتیم و شاید جزو اولین دستگاههایی باشیم که تخصیصهای خودمان را به موقع دریافت کردیم.
او درباره واگذاری خودرو گفت: تفاهمنامه واگذاری خودرو و شرایط آن در حال انعقاد است و امیدواریم بتوانیم این نیاز اساسی جانبازان به ویژه جانبازان قطع نخاعی را برطرف کنیم. برای نخستین بار حق بازنشستگی برای خانوادهها در قانون بودجه امسال لحاظ شده است.
وی ادامه: ۷۰ هزار قطعه زمین برای ساخت مسکن در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و در روز شهید ۲۱ هزار قطعه واگذار شد هفته گذشته نیز مصوبه خوبی در هیات دولت به تصویب رسید و ۲۰۰ درصد افزایش وام مسکن را دریافت کردیم. امسال ۵ هزاره فقره وام مسکن و خرید برای افرادی که در گذشته از وام مسکن بهرهمند شده، اما در حال حاضر فاقد مسکن هستند، در نظر گرفته شده است.
وی درباره تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری گفت: امسال در قانون بودجه با حمایت دولت و نمایندگان مجلس این موضوع در قانون بودجه لحاظ شده است و تا پایان خرداد ماه آیین نامه آن به تصویب خواهد رسید و این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
او درباره اشتغال جامعه ایثارگری گفت: در احکام برنامه ششم قید شده دولت مکلف است همه فرزندان شهدا و جانبازان بیش از ۷۰ درصد را به استخدام دولت درآورد. قبل از پایان سال ۱۳۹۹ رییس جمهور اعلام کردند ۱۶ هزار نفر از این افراد تا پایان دولت به استخدام دولت در آیند. آزمون استخدامی اختصاصی دوازدهم تیرماه از این افراد گرفته میشود تا پایان دولت این افراد بتوانند به استخدام دولت در آیند. ما تلاش میکنیم این روند عین مر قانون ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: بیش از ۹ هزار فرزند شهدا و جانبازان از نخبگان جامعه براساس شاخصهای وزارت علوم هستند.
اوحدی تصریح کرد: هزار و ۹۰۰ جانباز قطع نخاعی در کشور داریم که نیازمند جدی تجهیزات پزشکی هستند. امروز ۱۱۷ تشکل در جامعه ایثارگری داریم. برای نخستین بار مجموعه خدمت رسانی ایثار برای جانبازان قطع نخاعی قرار گرفت.
وی ادامه داد: آنچه که مد نظر جامعه ایثارگری است حضور حداکثری مردم در انتخابات است و نباید استفاده ابزاری از ارزشهای ایثارگران شود وی ادامه داد:
او درباره تزریق واکسن کرونا در جامعه ایثارگری گفت: تا به امروز واکسن جانبازان نخاعی بیش از ۵۰ درصد و والدین شهدا به طور صددرصد انجام شده است و از امروز تزریق واکسن جانبازان ۵۰ تا ۲۵ درصد انجام خواهد شد.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره پرونده شهدای سلامت گفت: یک گردش کار برای شهدای حوزه سلامت لشگری و یک گردش کار برای کادر درمان تشکیل شده است. براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا کمیته استانی با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تشکیل میشود و یک کمیته ملی این پروندهها را بررسی میکنند تاکنون ۲۲۵ پرونده در دبیرخانه تشکیل و ۱۶۸ پرونده احراز شهادت شده اند. این جلسات باید به صورت مستمر تشکیل شود.
وی ادامه داد: حدود ۸۰ هزار جامعه ایثارگری مبتلا به کرونا شدند و ۱۴ هزار نفر در بیمارستان بستری شدند و میزان فوتیها در جانبازان قطع نخاعی و شیمیایی بسیار پایین بوده است. در واقع میزان فوتی در جامعه ایثارگری از کل جامعه بسیار پایینتر بوده است. حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر به دلیل کرونا فوت شده اند.
وی درباره آسایشگاه جانبازان قطع نخاعی گفت: یک آسایشگاه برای جانبازان زن قطع نخاعی تا پایان خرداد ماه ایجاد خواهد شد.