به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ در حال حاضر بیش از ۷۰۰ محصول مبتنی بر نانوفناوری پیشرفته در کشور از سوی شرکتهای فناور و دانشبنیان در حال عرضه است.
در حال حاضر روند تولید مقاملات در حوزه نانو فناوری از مرز ۱۰ هزار مقاله عبور کرده است. هر چند تلاش معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و ستاد توسعه فناوری نانو بر این بوده است که تلاشها بر تجاریسازی محصولات متمرکز باشد تا تولید مقالات. بر این اساس ستاد توسعه فناوری نانو وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، از تاسیس دهها مرکز نوآوری، شتابدهنده، مراکز تحقیقاتی، پارکهای علم و فناوری و دیگر مراکز خدماترسان به حوزه نانو حمایت کرده است.
بر این اساس در سالهای اخیر صدها استارتاپ موفق در حوزه نانو فناوری رشد کردهاند. این استارتاپها به شرکتهای فناور و موفقی بدل شدهاند که محصولات مختلفی در این حوزه ارائه میکنند.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته از سوی ستاد فناوری نانو، پیشبینی کرده است که میزان فروش شرکتهای فعال در حوزه نانوفناوری از ۸۰۰۰ میلیارد تومان عبور کند که یک موفقیت بیسابقه محسوب میشود.
در حال حاضر نیز هر روز تعداد بیشتری محصولات مختلف توسط شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای فعال در حوزه نانو فناوری تولید میشود. اخیراً چند شرکت دانشبنیان، دانش مربوط به مواد آنتیباکتریال را توسعه داده و محصولات مختلفی در این حوزه ساخته است.
برای مثال یک محصول محافظ توسط این شرکتها تولید شده است که مانع از آلودگی سطوح مختلف مانند کاشی میشود و سلامت محیطهای درمانی مخحتلف را حفظ میکند. همچنین پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیر کبیر توانستند برای نخستین بار، انرژی الکتریکی با قابلیت شارژ دستگاهها، تولید کنند.
این محققان، نانومولدی را توسعه دادند که میتواند با استفاده از انرژی حرکتی افراد برای مثال گوشی تلفن همراه را شارژ کند. از سوی دیگر، چند شرکت دانشبنیان ایرانی داروهای بر اساس فناوری نانو تولید کردند که با کمترین عوارض در خون افراد رهایش مییابد و بیشترین تاثیر را دارد. ساخت انواع نانوداروها برای کنترل بیماران سرطانی، یکی دیگر از تحولات انجام گرفته در حوزه نانو فناوری است.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری اخیراً از ۵۷ محصول حوزه نانو فناوری رونمایی کرد. از داروهای نانویی با قابلیت تاثیرگذاری بالا تا راهکاری برای حل بوی نامطبوع کلان شهرها، در میان این طرحها بود. تعداد محصولات ساخته شده بر اساس نانو فناوری آنچنان زیاد است که سرعت آنها بیش از سرعت اطلاعرسانی است.
استارتاپهای علاقهمند و شرکتهای دانشبنیان و فناور فعال در حوزه نانو فناوری، میتوانند طرحهای فناورانه خود را با کمک ستاد توسعه فناوری نانو، به مرحله تجاریسازی برسانند.