آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۰۵۷۶
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

افکارسنجی مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ در اصفهان به همت دانشجویان بسیجی

مسئول مرکز پژوهش‌ها و افکارسنجی بسیج دانشجویی اصفهان گفت: طرح افکارسنجی مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ در مناطق ۱۵ گانه اصفهان با طراحی ۳۰۵ سوال و توزیع ۶۲۰ پرسشنامه انجام شد.

سیدمحمدکاظم اعتصامی، مسئول مرکز پژوهش‌ها و افکارسنجی بسیج دانشجویی اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به اجرای طرح افکارسنجی از مردم درباره انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت:مشکلی که شناسایی کردیم، مشارکت پایین در انتخابات بود و می‌خواستیم این مشکل را به صورت دقیق علت یابی کنیم.


اعتصامی با بیان اینکه هدف ما در این طرح افزایش مشارکت مردم بود، ادامه داد: این موضوع را در مناطق ۱۵ گانه اصفهان و پرسیدن ۳۵ سوال از مردم انجام دادیم.


مسئول مرکز پژوهش‌ها و افکارسنجی بسیج دانشجویی اصفهان بیان کرد: با نتایج استخراج شده از این نظرسنجی و تحلیل آن، علل عدم مشارکت مردم در انتخابات در شهر اصفهان را بررسی کردیم.


وی با بیان اینکه ۶۲۰ پرسشنامه توزیع کردیم، افزود: این سوالات را به کمک کارشناسان جامعه شناسی طراحی کردیم و توانستیم به اولویت بندی درباره اینکه چرا مردم شهر اصفهان در انتخابات شرکت می‌کنند یا شرکت نمی‌کنند، برسیم.


وی بیان کرد: سوالات را به گونه‌ای طراحی کردیم که نشان دهد از نظر مردم مشکلات اقتصادی، ناکارآمدی مسئولان، ناکارآمدی نظام، تقلب در انتخابات، تورم و نگرانی‌های اقتصادی، مقبولیت حکومت، دروغگویی مسئولان و ... چه نقشی در مشارکت مردم در انتخابات دارد.


اعتصامی توضیح داد: یکی از آیتم‌های سنجش در این نظرسنجی گرایش سیاسی افراد بود و اینکه افرادی که قطعا در انتخابات شرکت نمی‌کنند یا شرکت می‌کنند چه نوع تفکری دارند.


وی ادامه داد: در این نظرسنجی، افراد شرکت کننده را به سه دسته تقسیم شدند؛ افرادی که قطعا در انتخابات شرکت می‌کنند ۳۵ درصد بودند و افرادی که قطعا در انتخابات شرکت نمی‌کنند ۲۵ درصد. افراد مردد هم ۱۸ درصد پاسخ داده بودند که احتمالا در انتخابات شرکت می‌کنند، ۹ درصد گفتند که احتمالا شرکت نمی‌کنند و ۱۲ درصد هم هنوز برای شرکت در انتخابات تصمیم نگرفته اند.

مسئول مرکز پژوهش‌ها و افکارسنجی بسیج دانشجویی اصفهان مسئول مرکز پژوهش‌ها و افکارسنجی بسیج دانشجویی اصفهان بیان کرد: در این افکارسنجی نتایج جالب دیگری هم به دست آوردیم؛ مانند اینکه امیدواری مردم به آینده کشور بالا ارزیابی شد و بسیاری از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند، پیشرفت کشور را در زمینه‌های علمی و فناوری بالا می‌دانستند.

وی با بیان اینکه این نتایج از همه گروه‌های پاسخ دهنده به دست آمد، افزود: نسبت بالایی از مشارکت کنندگان در این نظرسنجی مشکلات کشور را قابل حل می‌دانستند و اعلام کردند که اگر احساس کنند نامزدی توانایی تحول در کشور را دارد، حتما به او رأی می‌دهند.

اعتصامی گفت: بسیاری از شرکت کنندگان نیز اعلام کردند که اگر کسی آنان را برای شرکت در انتخابات قانع کند، حتما در انتخابات شرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه نظر بسیاری از مردم این بود که مشکل اصلی کشور سوءمدیریت و نبود نظارت بر اجرای قانون است، گفت: این نظرسنجی به ما نشان داد که با وجود مشکلات و بی مهری که مردم از مسئولان دیده اند، باز هم در صحنه سیاسی کشور حضور دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار