سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شب گذشته ۲۴ خردادماه در میان جمعی از نوجوانان، دانشآموزان در مجموعه فرهنگی شهدای هفتم تیر (سرچشمه) حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.
بر اساس این گزارش، در این دیدار نوجوانان مواردی را مطرح کردند و سپس جلیلی به بیان برخی نکات پرداخت که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
ـ با همه ادعاهایمان، معتقدیم در فرهنگ میتوانیم دست بالا داشته باشیم. بسیاری از پیشرفتهایمان بخاطر فرهنگ مردممان صورت گرفت.
ـ فرهنگی که در عرصه جنگ به کمک ما آمد، میتواند در عرصه سینما هم ظاهر شود؛ اگر اینگونه نشده است، به خاطر ضعف در عملکرد ماست.
ـ در موسیقی، سینما، تئاتر و سایر عرصههای هنری آیا نمیتوانیم موفقیتهای عالی داشته باشیم یا خیر؟ معتقدیم میتوانیم و امکان فرهنگی آن وجود دارد و من این را واقعگرایانه عرض میکنم.
ـ صدها هزار میلیارد تومان در همین شرایط تحریمی برای بخش فرهنگ در بودجه اختصاص داشته شده است، اما درست هزینه نمیشود.
ـ بودجه فرهنگی شهرداری تهران در ۱۰ سال گذشته، سالی بیش از دو هزار میلیارد تومان بوده است؛ این رقم کمی نیست و باید آن را برای مردم به درستی مدیریت کرد. باید معلوم شود که در چه زمینههایی این بودجه خرج شده است.
ـ ارزیابی این بودجه فرهنگی حتما باید براساس نتایج باشد. اگر بودجه برای معضلات اجتماعی اختصاص یافته است، باید در آمار خود را نشان بدهد.
موارد دیگری البته در این نشست مطرح شد، اما در پایان این برنامه «سعید جلیلی» کتابی را به نوجوانان حاضر اهدا کرد.
کتابی که این نامزد انتخاباتی هدیه داد «زایو» نام داشت. این کتاب نوشته مصطفی رضایی است که از سوی انتشارات کتابستان معرفت منتشر شده است.
جلیلی درباره این کتاب و چرایی اهدای آن توضیح داد: یکی از نقاط قوت غربیها این بود که در کتابهای داستانی و تولیدات فرهنگی، آینده و قله را ترسیم کردند و افکار نوجوان خود را برای پیشرفت آماده کردند.
وی تاکید کرد: کتابی که به شما هدیه داده میشود نیز بر همین مبنا نوشته شده است؛ ان شاءالله ایران عزیز با شما نوجوانان عزیز به قلههای پیشرفت دست خواهیم یافت.
در ادامه برای آشنایی با کتاب «زایو» معرفی این اثر ارائه میشود.
«زایو» رمانی در ژانر علمی تخیلی است که حوادث آن در سال ۱۴۲۰ هجری شمسی روایت میشود. دورانی که در آن یک بیماری وحشتناک به نام «زی. ا.» یا «زایو» سراسر دنیا را فراگرفته است و نیمی از جمعیت زمین به واسطه گسترش این بیماری مرده اند. از جانب فلسطین گزارشی به ایران میرسد که در آن به وجود یک آزمایشگاه مشکوک در اعماق زمین، در منطقهای در فلسطین اشاره میشود. دکتر علی پارسا محقق و میکروبشناس ایرانی برای یافتن سرنخهایی از زایو و نجات ساکنان زمین از دست این میکروب کشنده با یک گروه آموزش دیده برای رفتن به این آزمایشگاه آماده میشوند، ولی در طول مسیر با اتفاقات عجیبی روبرو میشوند که باعث آشنایی آنها با یک تیم حرفهای بین المللی در حوزه شناسایی و مبارزه با بیماریهای میکروبی میشود. دکتر پارسا با این تیم همراه میشود؛ تیمی که یکی از اعضای اصلی آن یک پژوهشگر سرشناس آمریکایی به نام بیل اسمیت است که علاقه زیادی به تفکر شیعه دارد. همراهی این تیم و آشنایی بیشتر دکتر پارسا و بیل اسمیت در این مسیر زمینه ساز اتفاقات جالبی در ادامه داستان میشود.