به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز نوآوری حوزه علوم کشاورزی و دامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد. این مرکز در مساحت ۳ هزار و ۳۰۰ متر مربعی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران ایجاد و با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجهیز شده است. در این مرکز فضا برای استقرار بیش از ۸۰ تیم نوآور و فعالان فناور فراهم است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حاشیه بازگشایی این مرکز در جمع خبرنگاران، گفت: هربار که به استان مازندران سفر میکنم دستاوردهای خوبی در حوزههای مختلف فناورانه میبینم. در طی این چند سال، ظرفیتهای متروکه و ساختمانهای بلااستفاده به مراکز رشد و نوآوری تبدیل شدهاند.
ستاری ادامه داد: روند توسعه شرکتهای دانشبنیان استان مازندران هم به خوبی پیش رفته است؛ اما هنوز با ظرفیت واقعی موجود در استان فاصله دارد. چون مازندران، جوانان مستعد، خلاق و با دانش بالایی دارد که باید به آنها کمک کنیم و مسیر تجاری سازی و تبدیل ایدههای آنها به کسبوکار را تسهیل کنیم.
دانشبنیانها ناجی ایران در روزهای کرونایی
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فعالیت خوب شرکتهای دانشبنیان در روزهای کرونایی، گفت: ایران از ابتدای شروع این بیماری در کشور به واسطه وجود تحریمها با اتکا به توان علمی جوانان و شرکتهای دانشبنیان و خلاق به نیازهای خود پاسخ داد. در طی این مدت هیچ کمبودی در کشور در زمینه تامین مواد مصرفی، داروها، کیتهای تشخیصی، تجهیزات پزشکی و ... وجود نداشت.
ستاری همچنین بیان کرد: در زمینه تولید واکسن کرونا هم شرکتهای دانشبنیان به خوبی ورود کردند و در حال حاضر چند شرکت خصوصی برای دریافت مجوز تولید درخواست دادهاند.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری یکی از چالشهای موجود در کشور، عدم توسعه مناسب فناوریهای حوزه کشاورزی است که باید این معضل را با ورود شرکتهای دانشبنیان حل کنیم. در هر حوزه فناورانهای که تعداد شرکتهای دانشبنیان کم است، مشکلات بیشتر است و ضربه پذیرتر هستیم.
رییس ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: فناوری به خوبی به حوزه کشاورزی ورود نکرده است. باید تعداد شرکتهای دانشبنیان در این عرصه بیشتر شود. یکی از اولویتهای ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین امنیت غذایی با کمک شرکتهای فناور و خلاق است. در روزهایی که تحریمها امنیت کشور را تهدید میکند، نیاز داریم که شرکتهای دانشبنیان به حوزه امنیت غذایی ورود کنند.
لازم به ذکر است؛ در حال حاضر حدود ۲۰ واحد فناور نوآوری در حوزه علوم کشاورزی و دامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعال هستند که ۱۳ واحد در مازندران استقرار دارند. این شرکتها دستاوردهای مختلف خود در حوزه سلامت از جمله یخچالهای مخصوص واکسن با قابلیت نگهداری دما در مدت طولانی، شناساگرهای گاز رادئون، فرآوردههای دانشبنیان گیاهی، کمپوست و کودهای زیستسازگار را در تولید مواد اولیه، کیتهای تشخیصی، تجهیزات پزشکی و سلامت را به بازار عرضه کردهاند.