به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ دکتر سید محمد تقی حسینی طباطبایی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس سابق بیمارستان امام حسین (ع) با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد عملکرد دولت در حوزه سلامت گفت: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت میزان پرداختی مردم از جیب به ۶۵ درصد رسیده بود که اجرای طرح تاثیر خوبی در کاهش این میزان داشت.
وی نظام سلامت را یک موضوع حاکمیتی دانست و گفت: دولتها موظف هستند که شرایط مناسب پرداخت حداقلی از جیب را برای مردم فراهم کنند چرا که هزینههای سلامت میتواند روی معیشت مردم اثر بگذارد.
حسینی طباطبایی افزود: بحث اولویت پیشگیری بر درمان، تجمیع بیمهها، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، بحث پزشک خانواده، سیستم ارجاع از دیگر موضوعهای طرح تحول نظام سلامت بود که متاسفانه موفقیت عمدهای نداشته است.
وی ادامه داد: طرح تحول سلامت چند موضوع اصلی مانند بیمه کردن افراد، کاهش پرداختیها از جیب مردم، هتلینگ بیمارستانها، ماندگاری نیروهای متخصص با پرداخت ماندگار، را مد نظر قرار داد و قدمهای خوبی هم در راستای تحقق این امور برداشت، ولی در سال ۹۵ با محدودیتهایی که در خدمات سلامت ایجاد شد و در سال ۹۷ با تغییراتی که در قیمت ارز به وجود آمد، طرح تحول نظام سلامت با چالشهای جدی مواجه شد.
رییس مجتمع دارویی درمانی هلال احمر ایران تصریح کرد: متاسفانه در اجرای طرح تحول نظام سلامت در مورد مدیریت طرح تحول سلامت و منابع پایدار آن پیش بینی خوبی صورت نگرفته بود.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۲ که دولت اجرای طرح را بر عهده گرفت ما با بحران جدی در سلامت مواجه بودیم یعنی تعداد تختهای بیمارستانی کم بود، توزیع عادلانه نبود، حدود ۴ میلیون اتباع بدون بیمه داشتیم، ۱۲ میلیون نفر فاقد دفترچه بیمه بودند گفت: در دولت اول روحانی به حق در موضوع سلامت سرمایه گذاری خوبی صورت گرفت.
حسینی طباطبایی تصریح کرد: اگر خدمات طرح تحول، خرید تجهیزات، ساخت بیمارستان، حضور خیرین در بحث سلامت و فعال شدن بخش خصوصی نبود، در این سه سال گذشته که به دلیل تحریمها و کرونا هیچ کس سوزنی به ما نمیدهد وضعیت ما بسیار تاسف بار میبود.
وی افزود: در زمان قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بیماران صعب العلاج در بیمارستانها پذیرش نمیشدند و اگر هم پذیرش میشدند باید داروها را از بیرون تهیه میکردند، در حالی که در ۳ یا ۴ سال ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت بیمارستان برای تصویر برداری و دارو و... اجازه نداشت بیماران را بیرون بفرست.
حسینی طباطبایی ادامه داد: در سال ۹۲ وضعیت کشور جزو ۱۲ کشور بد دنیا از لحاظ پرداخت از جیب بود و برآورد زیرمیزیهایی که پزشکان ازمردم میگرفتند حدود ۷ هزار میلیارد تومان بود، ولی با اجرای طرح تحول نظام سلامت حدود ۱۰ میلیون نفر که فاقد پوشش بیمهای بودند بیمه شدند، چندین بیمارستان بازسازی شد و هزار میلیارد تجهیزات خریداری شد و شرایط به گونهای رشد داشت که ایران به یکی از مراکز مهم گردشگری سلامت تبدیل شده بود و بیماران از کشورهای عراق، تاجیکستان، قزاقستان و... برای درمان به ایران مراجعه میکردند.