علیرضا رمضان زاده، مدیر امور دانشجویی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: طرحهای عمرانی دانشگاه شیراز، در زمینههای مختلف دانشجویی، فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و... علیرغم مشکلات اقتصادی و محدودیتهای مالی، بهطور پیوسته در حال انجام است. ازجمله اقدامات عمرانی دانشگاه، عملیات تعمیر، نوسازی و بهسازی خوابگاههای دانشجویی است.
رمضان زاده مطرح کرد: معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز، شیوع بیماری کرونا و به دنبال آن تعطیلی خوابگاهها را فرصت مغتنمی برشمرده و در این دوران، با تمرکز و سرعت بیشتر عملیات تعمیر، نوسازی و بهسازی خوابگاههای دانشجویی را دنبال کحرده است.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه شیراز تصریح کرد: امور دانشجویی دانشگاه شیراز دارای ۲۴باب خوابگاه دانشجویی ۶باب پسرانه، ۱۵ باب دخترانه و ۳ باب خوابگاه متاهلی، به مساحت حدود ۱۰هزار مترمربع است که در مجموع حدود ۶۵۰۰ نفر دانشجو در آنها امکان سکونت دارند.
وی با اشاره به نوسازی و بهسازی خوابگاه ۴ ارم خاطرنشان کرد: خوابگاه ۴ ارم دارای ۶۸ اتاق است. این خوابگاه با ظرفیت ۱۷۵نفری دانشجوی دختر در محوطه پردیس ارم قرار دارد. با توجه به قدمت پنجاه سال از نظر تاسیسات و ابنیه سرویسهای بهداشتی و حمامها و رنگ اتاقها فرسودگی بسیار زیادی داشته که با هزینهای بالغ بر یک میلیاردتومان از آبان ۹۹ آغاز شده است. بهسازی و تعمیرات کامل و تفکیک کولر برای هر اتاق و تعمیرات شامل تخریب کامل و بازسازی سرویسهای بهداشتی توالت و حمام و همچنین رنگآمیزی همهی اتاقها، راهروها، آشپزخانهها و. میشود. با پیشرفت خوبی که این تعمیرات داشته است، انتظار میرود تا تیرماه ۱۴۰۰ عملیات بهسازی و نوسازی این خوابگاه به اتمام برسد و در سال جدید تحصیلی دانشجویان از محیط بسیار خوب این مجموعه استفادهی بهینه کنند.
رمضان زاده در مورد نوسازی و بهسازی کامل خوابگاه ۹ ارم اظهار کرد: خوابگاه ۹ ارم دارای ۷۳ اتاق است. این خوابگاه با ظرفیت ۱۵۰نفری دانشجوی دختر در محوطهی پردیس ارم قرار دارد با توجه به قدمت پنجاه ساله، از نظر تاسیسات و ابنیه سرویسهای بهداشتی و حمامها و رنگ اتاقها فرسودگی بسیار زیادی داشته که با هزینهای بالغ بر چهارمیلیارد تومان از آبان ۹۹ آغاز شده است. در نوسازی این خوابگاه سرویسهای بهداشتی و حمام بهصورت مستقل در فلتها و تفکیک کولرهای هر اتاق در نظر گرفته شده است. با پیشرفت خوبی که این تعمیرات داشته است، انتظار میرود تا آبان ۱۴۰۰عملیات بهسازی و نوسازی این خوابگاه به اتمام برسد و در سال جدید، در صورتیکه کلاسهای دانشگاه حضوری برگزار شود، دانشجویان از محیط بسیار خوب این مجموعه استفاده بهینه کنند.
وی در مورد تعمیرات خوابگاه شهید مطهری (ره) گفت: این خوابگاه با ظرفیت حداکثر ۳۶۰ نفر در منطقهی باجگاه و دانشکده کشاورزی واقع شده است. این خوابگاه از نظر سطحبندی کالبدی صندوق رفاه دانشجویی در سطح ۵ قرار داشت که با همت مدیریت دانشگاه و حمایت مالی صندوق رفاه دانشجویی با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیون تومان در تابستان ۹۸ تعمیر شده و به سطح ۲ ارتقاء یافت. تعمیرات این خوابگاه شامل نوسازی و بهسازی سرویسهای بهداشتی و رنگآمیزی اتاقها، راهروها، درب و پنجره و اماکن عمومی خوابگاه است. همچنین در این فرآیند تجهیز موتورخانه به دو دستگاه دیگ بخار و تعویض کلیهی موکتها و پردهی اتاقها نیز در دستور کار قرار گرفت.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه شیراز با اشاره نوسازی و بهسازی خوابگاه شهدا۲ افزود: خوابگاههای متاهلی دانشگاه شیراز دارای سه فاز تعمیراتی است. فاز اول تعمیراتی این مجموعه که شامل بازسازی کامل خوابگاه شهدا ۱ بود در سال ۱۳۹۷ به پایان رسید و اکنون فاز دوم یعنی بازسازی کامل خوابگاه شهدا ۲ نیز با مشارکت بخش خصوصی پایان یافته است. تعمیرات انجامشده در این خوابگاه شامل؛ تخریب کامل و بازسازی سرویس بهداشتی، تخریب کامل و بازسازی آشپزخانه، نوسازی کامل تاسیسات آب و برق، گازکشی آشپزخانهها، نوسازی کامل درب و پنجرهها، نصب سیستم اعلام حریق، نصب سیستم سرمایشی کولر آب، نوسازی کامل موتورخانه و... است.
وی ادامه داد: مجموعه خوابگاههای متاهلین شهدا دارای ۳ بلوک خوابگاهی و هر بلوک نیز شامل ۵۰ سوئیت مسکونی است. خوابگاه شهدای ۲ در ۵طبقه، دارای ۵۰ واحد و زیربنای حدود ۳هزارمتر مربع است. هزینه نوسازی این خوابگاه توسط بخش خصوصی بیش از ۴ میلیارد تومان صرف شده است.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه شیراز در مورد نوسازی و بهسازی بلوک A خوابگاه شهید مفتح (ره) یادآور شد:این خوابگاه با قدمت بیشاز سیسال، بهعنوان بزرگترین خوابگاههای دانشجویی کشور، در ۴ بلوک و ۱۳ طبقه، دارای ۷۰۰ اتاق و زیربنای حدود ۳۰هزار متر مربع، بهدلیل قدمت زیاد و مستهلکشدن سیستمهای تأسیساتی آن و همچنین تراکم بالای اسکان، نیازمند تعمیرات جدی بود که بهکمک سازمان برنامه و بودجه و مسئولین وزارت عتف و صندوق رفاه دانشجویی، عملیات نوسازی و بهسازی این خوابگاه، از مردادماه ۱۳۹۸ آغاز شد و تاکنون پیشرفت چشمگیری داشته است گزارش مختصری از این خوابگاه پیش از این در سایت دانشگاه درج شد، بهزودی گزارش تکمیلی آن نیز ارائه میشود.