کد خبر:۹۴۴۴۸۵
دانشجو گزارش می‌دهد

کودکان و نوجوانان اصلی‌ترین قربانیان ولنگاری فضای مجازی

فعالیت کاربران فضای مجازی با شیوع بیماری کرونا شکل دیگری به خود گرفت و علاوه بر افزودن شدن به تعداد مخاطبان شبکه‌های اجتماعی، سن استفاده کنندگان از آن نیز یکی از موارد مهم محسوب می‌شود.

 


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ فعالیت کاربران فضای مجازی با شیوع بیماری کرونا شکل دیگری به خود گرفت و علاوه بر افزودن شدن به تعداد مخاطبان شبکه‌های اجتماعی، سن استفاده کنندگان از آن نیز یکی از موارد مهم محسوب می‌شود.

حضور کودکان و نوجوانان در بستر برنامه‌های اینترنتی آنلاین به بهانه تحصیل و درس خواندن، آن‌ها را با مشکلات و چالش‌های زیادی روبرو کرده است و کمترین نظارت و تلاشی از طرف مسئولان و متولیان حوزه فضای مجازی مشاهده نمی‌شود.

تنها والدین و معلمان هستند که آن هم در صورت داشتن روابط دوستانه و در غالب احترام می‌توانند کودک یا نوجوان را نسبت به برخی از آسیبهایی که در فضای مجازی آن‌ها را مورد تهدید قرار می‌دهد کمی آگاه کنند که البته والدین نیز به دلیل مشغله‌های کاری و دغدغه رفع مشکلات معیشتی فرصت چندانی برای پیگیری این موضوع ندارند.

حجت الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در گفت‌وگوی ویژه خبری در رسانه ملی یکم تیر ماه سال جاری گفت: در خصوص فضای مجازی حرف زیاد است اما متأسفانه تا در این زمینه صحبت می‌کنیم برخی گارد می‌گیرند و حرف‌هایی می‌زنند که اصلاً منظور ما نیست و بحث فیلترینگ را مطرح می‌کنند که اصلاً منظور صحبت ما نیست! بزرگترین مشکل ما این است که فضای مجازی رها است و مجرمین مختلف از این موضوع سواستفاده می‌کنند.

به گفته دادستان کل کشور از جمله بزرگترین مشکلات و چالش‌هایی که افراد در جامعه امروز با آن روبرو هستند رها بودن و بدون مسئول ماندن فضای مجازی است که در نهایت سلامت اجتماعی و فرهنگی خانواده‌ها را هدف قرار داده است.

وقتی به بهانه آموزش آنلاین پای کودکان به فضای مجازی باز می‌شود!

آموزش آنلاین و استفاده برخی از معلمان در مدارس مختلف کشور از برنامه‌های شبکه اجتماعی مثل واتساپ و تلگرام و ...، پای دو گروه کنجکاو و ماجراجوی کودکان و نوجوانان را زودتر از موعدی که سن مطلوب تلقی می‌شود را به فضای بی در و پیکر مجازی به دور از نظارت و کنترل مسئولان کشور در این حوزه باز کرده است.

بسیاری از والدین این روزها همه تلاش و کوشش خود را صرف تامین هزینه‌های زندگی خود کرده‌اند و ظاهرا همین که توانسته‌اند یک گوشی با قابلیت حضور فرزند خود در کلاس‌های آنلاین برای او فراهم کنند، احساس رضایت دارند و از پیامدهای منفی و ناخوشایند پس از آن یا چیزی نمی‌دانند و غافل مانده‌اند و یا مثل برخی پدر و مادرها هر چند معدود و اندک، ایجاد محدودیت و دسترسی نداشتن کودک به فضای مجازی را نشانه عدم روشنفکری می‌دانند.

امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، گفت: آسیب‌هایی که فضای مجازی امروزه و طی سالیان اخیر متوجه خانواده‌های ایرانی و به ویژه دو گروه نوجوان و جوان کرده است، بر هیچکس پوشیده نمانده و هر یک از خانواده‌ها تا کنون با نگرش و باور مختص خود به نوعی با چالش‌های متعددی در این خصوص روبرو شده‌اند.

وی همچنین اظهار کرد: مجازی برگزار شدن کلاس درس مدارس به دلیل شیوع و گسترش بیماری کرونا هم یکی از مهمترین علل باز شدن پای کودکانی که در سن کم و مقطع ابتدایی تحصیل می‌کنند، محسوب می‌شود و متاسفانه کمترین نظارتی از طرف هیچ یک از مسئولان برای مهار این آسیب وجود ندارد.

 

دست روی دست گذاشتن مسئولان در یک جنگ تمام عیار!

این جامعه شناس تاکید کرد: سالهای سال از درگیری کشور ما در یک جنگ و تهاجم فرهنگی گسترده و کاملا هدفمند و برنامه ریزی شده می‌گذرد و جای تعجب دارد که مسئولان مربوطه هیچ اقدام موثری را در راستای آگاه سازی نسل نوجوان و جوان کشور انجام نداده است.

قرائی مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: تنها راهی که به ذهن مسئولان در مدیریت فضای مجازی می‌رسد فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی است که در حال حاضر برای بسیاری از افراد تنها راه کسب درآمد محسوب می‌شود و بخشی از رخوت و کسادی بازار کار حضوری در بخش‌های مختلف را جبران می‌کند و چنین راه حلی هرگز نتیجه خوبی به دنبال نداشته است و تجربه فیلترینگ تلگرام این ناکارآمدی و عدم تاثیر را به اثبات رسانده است.

وی با اشاره به محدودیت‌های موجود سایر کشورهای پیشرفته در اروپا و آمریکا برای فعالیت کاربران فضای مجازی و سایتهای اینترنتی گفت: قوانین حوزه فضای مجازی در کشور ما ناقص هستند و این خلأ دست متخلفان و مجرمان برای ارتکاب جرائم اخلاقی و گسترش آسیب‌های اجتماعی در بستر چنین فضاهایی را بیشتر باز می‌گذارد.

 

از فروش موادمخدر تا قرار دعوا و درگیری!

این جامعه شناس با تاکید مجدد بر چاره اندیشی و تصویب و اجرای قوانین مرتبط در برخورد با عوامل انتشار پیامهای غیر اخلاقی در شبکه‌های اجتماعی گفت: در حال حاضر در فضای مجازی جرائم مختلف اجتماعی از خرید و فروش موادمخدر گرفته تا بروز انواع فسادهای اخلاقی و قرار مشاجره و درگیری رخ می‌دهد و مسئولان باید برای جلوگیری از گسترش هر چه بیشتر این آسیبها فکری اساسی داشته باشند.

قرائی مقدم اضافه کرد: دشمنان در ابتدای جنگ فرهنگی، بنیان خانواده ایرانی که نهادی مقدس است را نشانه گرفتند و تا همین لحظه نیز با هدف فروپاشی خانواده و برده پروری در شبکه‌های اجتماعی دائم در تلاش هستند تا به اهداف اصلی خود دست پیدا کنند و متاسفانه با وضعیت کنونی جامعه مشخص می‌شود که نه تنها ناموفق نبوده‌اند بلکه بسیاری از ارزش‌ها و هنجارهای ما را دچار تنش ساخته‌اند و با گسترش روز افزون فعالیت کاربران ایرانی در فضای مجازی راحت‌تر هدف خود را دنبال می‌کنند.

وی تاکید کرد: کودکان و نوجوانان از سرمایه‌های اصلی این کشور محسوب می‌شوند و در صورت ادامه غفلت مسئولان و عدم نظارت درست بر فعالیت کاربران فضای مجازی و همچنین عدم جلوگیری از انتشار مطالب مستهجن و غیر اخلاقی رفته رفته این سرمایه ارزشمند را به راحتی از دست می‌دهیم.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در سایتهای اینترنتی معتبر در اغلب کشورهای اروپایی که در پیشرفت و توسعه زبانزد سایر مردم دنیا هستند نیز محدودیت‌هایی سخت برای نوع فعالیت کاربران فضای مجازی وجود دارد و در صورت اینکه نحوه عملکرد هر کدام از کاربرانی که بیش از سایرین شناخته شده و مشهور هستند بر خلاف قوانین موجود در آن کشورها باشد، شدیدترین مجازات در انتظار فرد متخلف خواهد بود.

از طرف دیگر داشتن رابطه دوستانه و نظارت غیر مستقیم والدین بر نوع استفاده کودک و نوجوانی که برای او گوشی همراه با قابلیت‌های روز تهیه کرده‌اند نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و برای فعالیت کودکان و نوجوانان باید از طرف پدر و مادر چارچوبی صحیح و اصولی تعریف شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار