کد خبر:۹۴۷۵۱۰
ملازهی در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ابتکار ایران در برگزاری نشست بین الافغان راهی موثر در مهار بحران در افغانستان/ توزیع قدرت به جای انحصار آن یکی از راه‌های پشنهادی ایران است

یک کارشناس مسائل افغانستان گفت: بهترین راه حل برای حل بحران افغانستان همان راه حل پیشنهادی ایران است که افغان‌ها بتوانند به جای انحصار قدرت در دست یک گروه خاص به توزیع قدرت در بین گروه‌های مختلف بپردازند.

پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص برگزاری اجلاس گفتگو‌های بین الافغان با حضور نمایندگان دولت رسمی افغانستان و هیئت عالی سیاسی طالبان به میزبانی جمهوری اسلامی در صبح امروز گفت: شرایط امروز افغانستان طوری است که متاسفانه مذاکرات در استانبول به بن بست رسیده و از طرف دیگر طالبان عملیات نظامی خود در افغانستان را گسترش داده است که این امر نگرانی‌های جدی برای دولت و ملت افغانستان ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: در این فاصله جمهوری اسلامی ابتکاری به خرج داد که با توجه به، به بن بست رسیدن مذاکرات استانبول و گسترش شرایط نظامی در افغانستان و امکان نزدیک شدن این شرایط به کشور‌های اسلامی از جمله ایران طرفین افغان را راضی کند که به تهران بیایند و مذاکراتی رودررو انجام دهند و طرفین خواسته‌های یکدیگر را بشنوند.

ملازهی با اشاره به تلاش‌های جمهوری اسلامی برای نزدیک کردن خواسته‌های طرفین مناظره در افغانستان گفت: واقعیت این است که افغانستان راه حل نظامی ندارد، چون اگر طالبان از راه نظامی مشکل را حل کند توان آن را دارد که به زودی کابل را هم تصرف کند و در مرحله بعد جنگ داخلی در این کشور به راه خواهد افتاد.

این کارشناس مسائل افغانستان با بیان اینکه جنگ داخلی در کشور‌ها هیچ گاه پیروز نخواهد داشت، گفت: این جنگ ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد و دخالت‌های خارجی را به بهانه حل و فصل موضوع افزایش دهد.

وی ضمن تقدیر از ابتکار جمهوری اسلامی در شرایط بحرانی فعلی در افغانستان گفت: اگر طرفین افغان بتوانند با حسن نیت مواضع خود را تعدیل کنند می‌توان امیدوار بود که راه میانه‌ای برای صلح در افغانستان پیدا شود.

ملازهی تصریح کرد: این راه باید به گونه‌ای باشد که هم طالبان در قدرت بماند و هم دولت فعلی از قدرت حذف نشود. به هر حال شرایط افغانستان طوری نیست که یک گروه به تنهایی قدرت تشکیل دهد لذا بهترین راه حل همان راه حل پیشنهادی ایران است که افغان‌ها بتوانند به جای انحصار قدرت در دست یک گروه خاص به توزیع قدرت در بین گروه‌های مختلف بپردازند.

این کارشناس مسائل افغانستان ادامه داد: از سوی دیگر طالبان نیز باید بپذیرد که بقیه مذاهب نیز در افغانستان حقوقی دارند که باید رعایت شود و دولت رسمی افغانستان نیز باید طالبان را به عنوان یک طیف تاثیرگذار در قدرت سهیم بداند.

وی افزود: پس از ثبات این روند باید انتخاباتی در افغانستان برگزار شود و براساس نتیجه آن هر گروه و حزبی که پیروز انتخابات بود، قدرت را به دست بگیرد.

ملازهی در پایان خاطرنشان کرد: اگر فرمول دموکراسی و شراکت در قدرت از سوی طرفین پذیرفته شود می‌توان امیدوار بود که راه حلی برای صلح و ثبات در افغانستان پیدا شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار