فرزاد مهاجری، رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر در حال حاضر ۱۳۳۳ دانشجو دارد که در سه بخش مخابرات و الکترونیک (۳۹۴ دانشجو)، قدرت و کنترل (۳۶۲ دانشجو) و مهندسی و علوم کامپیوتر و فنآوری اطلاعات (۵۷۷ دانشجو) مشغول به تحصیل هستند. در این دانشکده دانشجویان در ۶ گرایش کارشناسی، ۱۲ گرایش کارشناسی ارشد و ۸ گرایش دکتری تحصیل میکنند.
مهاجری مطرح کرد: تعداد اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ۴۷ نفر است که ۱۷ نفر از ایشان در رتبه استادی، ۲۱ نفر دانشیاری و ۹ نفر استادیاری مشغول به خدمتند. از این تعداد ۱۹ نفر شاغل در بخش مخابرات و الکترونیک، ۱۳ نفر قدرت و کنترل و ۱۵ نفر کامپیوتر هستند و این دانشکده دارای ۲۰ آزمایشگاه آموزشی است.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در ادامه به عملکرد این دانشکده در حوزه پژوهش و فناوری و ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: اساتید و دانشجویان دانشکده فعالیت بسیار خوبی در این زمینه دارند؛ بهطوریکه تاکنون بیشاز ۱۸۰۰ مقالهی ژورنال، ۲۱۰۰ مقالهی کنفرانس و ۲۰۰ طرح پژوهشی ازسوی اعضای هیئت علمی این دانشکده ارائه شده است.
وی افزود: این دانشکده ۲۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دارد که ۵ مورد از آن جمله به خارج از دانشکده و دانشگاه هم خدمترسانی میکنند و بیشترین ارتباط همکاران در این دانشکده با صنایع نظامی و دفاعی، ادارهی برق، شرکت توزیع برق، شهرداری شیراز و... است.
مهاجری اظهار داشت: در این دانشکده ۵ انجمن علمی و ۴ گروه دانشجویی فعال وجود دارد که اغلب در جشنوارههایی مانند جشنوارهی حرکت، رتبههای بسیار خوبی کسب کردهاند. در دوران شیوه بیماری کرونا نیز، طرح همیار دانشجو، ازسوی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشکده، با همکاری کارشناسان و اساتید هر بخش به نحواحسن انجام گرفت. همچنین بههمت انجمنهای علمی دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر، دورههای مخصوصی بهمنظور درآمدزایی اختصاصی آنها نیز برگزار میشود.
رئیس دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر با پرداختن به حوزه کارآفرینی و نوآوری و اقدامات انجام شده در راستای حرکت به سوی دانشگاههای نسل سوم و چهارم، بیان کرد: در این زمینه همکاری بسیار نزدیکی با مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه انجام گرفته است. همچنین ایجاد و تجهیز بسیار از آزمایشگاههای تحقیقاتی حاصل همکاری با صنایع مختلف بوده و هست.
وی تصریح کرد: وجود برخی گروهها و انجمنهای علمی و دانشجویی مثل گروه رادیوآماتوری و مرکز حمایت از ایدههای برتر نیز، باهدف کمک به کشف استعدادهای جدید دانشجویی و هدایت آنها به سمت کارآفرینی است.
مهاجری در ادامه گریزی به همکاریهای علمی-بینالمللی دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر نیز زد و بیان کرد: تعداد زیادی از اساتید دانشکده ضمن انجام تحقیقات مشترک با اساتید خارجی اقدام به چاپ مقالههای مشترک کردهاند و این دانشکده ضمن همکاری مشترک با دانشگاه در سدن آلمان اقدام به اعطای مدرک مشترک کرده است. همچنین گروهی تشکیل شده است که در آن گروه اساتید قدیمیتر دانشگاه شیراز که در حال حاضر در دانشگاههای معتبر خارجی فعالیت میکنند حضور داشته و از نقطهنظرات ایشان بهرهمند میشویم.
مهاجری به اقدامات صورتگرفته درزمینه تقویت جذب درآمد اختصاصی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر نیز اشاره کرد و توضیح داد: وجود آزمایشگاههای تحقیقاتی متعدد در دانشکده، منجر به جذب پروژههای مختلف از صنعت میشود، ضمن آنکه بسیاری از این مراکز با سرویسدهی به خارج از دانشگاه درآمدزایی دارند. همچنین بسیاری از همکاران دانشکده با صنایع و سازمانهای مختلف همکاری دارند. همچنین برگزاری کنفرانسها، ارائهی طرحهای بدیع و نوظهور و برگزاری آزمایشگاههای مربوط به دانشکدهی آموزشهای الکترونیکی نیز موجب کسب درآمد اختصاصی دانشکده میشود.