به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چک برگشتی یکی از موانع مهم بر سر راه کسب و کارها شناخته میشود، زیرا علاوه بر اختلال در معاملات صاحبان کسب و کار، اعتماد طرفین معامله به انجام مبادله را نیز کاهش میدهد؛ معضلی که بخصوص تا سال ۱۳۹۶ دامنگیر بسیاری از کسب و کارها بود. به منظور کاهش نرخ برگشت چک و افزایش اعتماد در معاملات با چک، قانون جدید چک در سال ۱۳۹۷ تصویب شد.
بر اساس آمارهای ماهیانه بانک مرکزی، در خرداد ماه امسال، ۸ میلیون فقره چک به ارزش ۲۲۲.۶ هزار میلیارد تومان مبادله شده که به نسبت ماه قبل که ۷.۵ میلیون فقره چک به ارزش ۱۹۴.۳ هزار میلیارد تومان مبادله شده بود، با افزایش ۶.۴ درصدی در تعداد و ۱۴.۶ درصدی در ارزش مواجه شده است.
براساس آمارها، نسبت تعداد چکهای برگشتی به مبادله شده در خرداد ماه امسال برابر با ۹.۵ درصد بوده است در حالی که همین نسبت در خرداد ماه سال قبل برابر با ۱۱.۱ درصد بوده است.
گفتنی است در سه ماهه ابتدایی پارسال، نسبت ارزش چکهای برگشتی به چکهای مبادله شده برابر با ۱۳.۶ درصد بوده و همین نسبت از ابتدای امسال تا انتهای خرداد ماه، برابر با ۱۱.۸ درصد شده است. نسبت تعداد چکهای برگشتی به مبادلهشده از ابتدای فروردین ماه تا انتهای خردادماه نیز در سال گذشته برابر با ۱۳.۶ درصد و در سال ۱۴۰۰ برابر با ۹ درصد شده است. مقایسه این اعداد، کاهش ۳۴ درصدی نسبت ارزش چکهای برگشتی به مبادلهشده را نشان میدهد.