آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۵۵۱۹
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ظهره وند: آمریکا از افغانستان خارج نمی شود/ حضور نظامی به حضور سیاسی بدل خواهد شد

سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: آمریکا برخلاف شعار سردمداران خود از افغانستان خارج نخواهد شد بلکه حضور آن‌ها از فاز نظامی به فاز سیاسی – امنیتی تبدیل خواهد شد.

ابوالفضل ظهره وند، سفیر سابق ایران در افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص دیدار مقامات آمریکایی با طالبان برای توقف جنگ در افغانستان گفت: آنچه مسئله افغانستان را به عنوان یک موضوع پیچیده و دشوار در تحلیل‌ها مشخص می‌کند تعارض مواضع اعلامی با رفتار میدانی است.

وی افزود: آمریکا در عین حال که می‌تواند طالبان را بمباران کند به دنبال پیشرفت و پیشروی این گروه در افغانستان است.

ظهره وند با اشاره به اقدامات یک بام و دو هوای پاکستان در این میان گفت: پاکستان نیز از یک سو عنوان می‌کند جنگ راه حل مشکل نیست و از سوی دیگر می‌گوید مسلح شدن مردم افغانستان به نفع کشورش نیست. مفهوم این کلام آن است که مردم افغانستان باید در برابر طالبان تسلیم شوند و مقامات پاکستانی در حقیقت نگران شکل گیری مقاومت در برابر طالبان هستند. در این حالت اگر جنگ وارد فاز پایدار شود پاکستان نیز به زودی فرو خواهد پاشید.

سفیر سابق ایران در افغانستان در خصوص تاثیرات این ناامنی در افغانستان بر ایران گفت: اساسا ورود ایران به مسئله افغانستان به خاطر تاثیراتی است که ناآرامی در کشور همسایه بر مناسبات و مرز‌های جمهوری اسلامی خواهد گذاشت و در این بین جریان نادانی که شعار نه غزه نه لبنان سر می‌دهند از ضرورت‌های ژئوپلتیکی در منطقه غافلند و نمی‌دانند تهدیدات و فرصت‌های مشترک در بین همسایگان غیرقابل چشم پوشی است.

وی تصریح کرد: زمانی که افغانستان صدمه ببیند این آسیب دومینووار به جمهوری اسلامی نیز سرایت خواهد کرد و کمترین نتیجه این اتفاق می‌تواند مهاجرت افغان‌ها به شهر‌های ایران باشد؛ لذا مسئله روند‌های جاری در منطقه و افغانستان مدت هاست که متوجه ایران است و در هشت سال اخیر جمهوری اسلامی در موضوعات بین المللی به ویژه منطقه‌ای در حوزه انفعال قرار گرفته است.

ظهره وند در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شرایط فعلی افغانستان این روز‌ها موج مهاجرت افغان‌ها به کشورمان افزایش داشته یا خیر گفت: موج مهاجرت افغان‌ها به ایران افزایش چندانی نداشته آن هم به دلیل اقداماتی است که طالبان و حامیان منطقه‌ای او از جمله پاکستان در تحت کنترل درآوردن همه مبادی ورودی و خروجی به افغانستان انجام داده اند و همین اقدام مانع مهاجرت غیرقانون افغان‌ها به سایر کشور‌ها از جمله ایران شده است.

سفیر سابق ایران در افغانستان تصریح کرد: آنچه این روز‌ها در افغانستان مهم‌تر از توپ و تانک کار می‌کند دلار‌های سعودی است.

وی در خصوص اینکه آیا آمریکایی‌ها در عمل هم برنامه‌ای برای خروج از افغانستان خواهند داشت گفت: آمریکا برخلاف شعار سردمداران خود از افغانستان خارج نخواهد شد بلکه حضور آن‌ها از فاز نظامی به فاز سیاسی – امنیتی تبدیل خواهد شد. در حقیقت مقامات آمریکایی به دنبال این هستند که شخصیتی، چون قاسم سلیمانی را در منطقه ایجاد کنند که بتواند میان تمام گروه‌ها اتحاد و تعامل ایجاد کند. در همین راستا و در روز‌های اخیر شاهد آن بودیم که رئیس سازمان CIA از یک طرف با محمود عباس دیدار داشت و از سوی دیگر به ملاقات مقامات اسرائیلی رفته است، اما آنچه از اهمیت بالایی برخوردار است این است که آمریکا با روی کار آمدن بایدن تنها به دنبال تغییر نوع رویکرد حضور خود در منطقه است نه اینکه به طور کلی بخواهد به حضور خود در منطقه اعم از عراق و افغانستان پایان دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار