به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یکی از کسبوکارهایی که به واسطه نظام مجوزدهی در انحصار قرار گرفته، تاسیس داروخانه است. هزاران داروساز تحصیل کرده، خواهان تاسیس داروخانه هستند، اما با مقاومت صنف داروخانه داران (انجمن داروسازان) و اعمال رویههای انحصاری مانند حد نصاب جمعیتی، فاصله از داروخانه دایر، راه برای اشتغال فارغ التحصیلان این رشته بسیار سخت شده است. حالا پس از دوسال از حکم دیوان عدالت اداری و فشارهایی که از سوی داروسازان تحصیل کرده به وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو آییننامه جدید مجوز تاسیس داروخانه را منتشر کرد که یک آییننامه ضدانحصار بوده است.
برای اجرای این آییننامه باید ضوابط اجرایی آن نیز منتشر بشود. متاسفانه داروخانهداران سرمایهدار که نتوانستند مانع اجرای آییننامه شوند، حالا به دنبال تاخیر اندختن انتشار ضوابط اجرایی هستند. اما سازمان غذا و دارو این ضوابط را شب گذشته ارسال کرد و حالا دیگر باید منتظر شکستن انحصار در کسبوکار داروخانه باشیم.
به همین منظور به سراغ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان رفتیم و از او سوالاتی در خصوص وضعیت صدور مجوز داروخانه با آییننامه جدید در استان کردستان پرس و جو کردیم.
عطاالله حیدری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پاسخ به سوالی پیرامون تعداد افراد متقاضی تاسیس داروخانه در استان، به خبرنگار ... گفت: در منطقه ما، حدودا ۱۸۰ داروخانه در صف تاسیس است که با حدود ۲۳ مورد از آنها، موافقت اصولی صورت گرفته است. در حال حاضر پس از ارسال ضابطه اجرایی، تعیین محل تاسیس داروخانه توسط متقاضیان مهمترین عامل عدم نهایی شدن مجوز تاسیس داروخانه است. در صورتی که این موضوع انجام شوند، پس از آن بازدیدهای میدانی ما آغاز میشود و روند صدور مجوز در کمترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: البته عمده انتظار ما، بابت تعیین محل تاسیس است. چرا که پیش نویس ضوابط به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال شده است و نسخه نهایی آن شب گذشته ابلاغ شد.
حیدری در ادامه به شرایط تعیین محل پس از اخذ موافقت اصولی اشاره کرد و افزود: هرقدر که فرآیند تعیین محل تاسیس توسط متقاضیان زودتر انجام شود، سریعتر خواهند توانست فعالیت خود را شروع کنند. در حقیقت بعد از موافقت اصولی، به داروخانهها گفته شده که یک سال برای تعیین محل تاسیس فرصت دارند. در صورتی که اگر در مهلت مقرر، اقدامات لازم را انجام ندهد، با مشکل مواجه خواهند شد.
حیدری در پایان به بیان پیامدهای مثبت آئین نامه جدید پرداخت و اظهار داشت: آئین نامه جدید میتواند در شکستن انحصار موجود در داروخانهها موثر واقع شود. چرا که در این آئین نامه، مجوزدهی به داروخانه بسیار راحتتر از قبل انجام میشود؛ بنابراین میتوان نسبت به بهبود وضعیت داروخانهها و خدماتدهی به مردم امیدوار بود.