به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جمشیدی در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به این پرسش که قرار بود تا پایان شهریور ۵۰ میلیون واکسن برکت در اختیار مردم قرار گیرد و تزریق شود، چرا این ۵۰ میلیون محقق نشد؟ اظهار کرد: روزی که بحث واکسن شروع شد، نیاز کشور عددی بود و فرض کنید این نیاز ۱۵۰ میلیون دوز بود و اگر بخواهیم سه دوز حساب کنیم، بیش از ۲۰۰ میلیون دوز نیاز کشور بود. ستاد اعلام کرد که ما تلاش میکنیم ۵۰ میلیون دوز تا پایان شهریور تولید کنیم. شرایط را در نظر بگیرید؛ پنج الی شش کشور واکسن تولید کردند که تقریباً همه زیرساختها را داشتند.
وی ادامه داد: ما از ۲۷ آذرماه (۸ ماه گذشته) از روی خاک کلنگ زدیم که باید در این مدت، ۱۵ هزار متر مربع ساختمان ساخته میشد، باید هفت هزار لیتر بیوراکتور خریداری و نصب میشد، باید دهها کیلومتر کابل، پایپ و انواع و اقسام آب استریل، آب معمولی و بخار و فشار و اتاق تمیز و... ساخته میشد و همزمان دانش فنی را نیز توسعه میدادیم. حال چه اتفاقی افتاد و امروز کجا قرار داریم؟.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت گفت: امروز به نقطهای رسیدیم که فاز یک ۳.۵ تا ۴ میلیون تولید میکند. فاز ۲، ۷ تا ۸ میلیون ظرفیت تولید دارد که صد در صد این فاز آماده است و از دو سه روز گذشته تزریق ویروس را در این فاز شروع کردیم و شب گذشته تولید و کشت سلول در بیوراکتورهای بزرگ انجام شد و فکر میکنم تا چند روز آینده اولین تولید فاز ۲ را نیز بتوانیم انجام دهیم.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد تجهیزات فاز ۳ آماده نصب شده است، خبر داد که احتمال دارد ۳۰- ۴۰ روز آینده بتوانیم فاز ۳ را به بهرهبرداری برسانیم.
به گفته جمشیدی، تاکنون ۶.۵ میلیون واکسن ایرانی تولید شده است و از این تعداد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مورد آن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و تا پایان هفته ۶۰۰ هزار واکسن دیگر میدهیم و این واکسن تولید ایران است.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت اظهار کرد: یادمان باشد در ۳۰ کشور اطراف ما، در مدیترانه شرقی هیچ کشوری یک عدد واکسن تولید نکرده است. حال در این مسیر مشکلات جدی داشتیم؛ مشکل اول پیچیدگی کار بود. دوم؛ اگر بخواهید آپارتمان ۱۰۰ متری بسازید، چقدر زمان میبرد؟ به طور مثال اگر بگویید برای ۱۰ ماه زمان میبرد، سر ۱۰ ماه میتوانید آپارتمان معمولی را به نتیجه برسانید؟ همه کمپانیهایی که اهداف مشخص کردند، کدامشان توانستند در دنیا به دلیل همین پیچیدگی به موقع به بهرهبرداری و به نتیجه برسند.
جمشیدی با اشاره به موضوع خرید تجهیزات از خارج گفت: ما بیوراکتور میخواستیم و همه دنیا بیوراکتور میخواست، بنابراین مشتری زیاد بود.
وی مشکل دیگر را بیماری کرونا عنوان کرد و گفت: ما تجهیزات را خریداری کردیم و در فرودگاه کشوری آوردیم، اما میبینیم به دلیل بحران کرونا قرنطینه رفتهاند و ۱۵ روز تجهیزات در آنجا مانده بود.
رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت با اشاره به تحریم اظهار کرد: پول دستگاهی را چهار بار واریز کردیم و هر چهار بار برگشته است؛ تا زمانی که پول به دست فروشنده نرسد امکان ندارد تجهیزات را برای ما ارسال کند و ما چهارمین بار موفق شدیم پول دستگاه را برایشان بفرستیم. حتی اگر در شرایط نرمال باشد به نظر طبیعی است که حتی در شرایط عادی یکی دو ماه تاخیر داشته باشیم. حال اگر این بحرانها را اضافه کنیم یکی- دو ماه تاخیر طبیعی است.
وی اعلام کرد اکنون به میزان ۵۰ میلیون دوز ۲۷۰ قلم ماده اولیه داریم. مواد اصلی را تا ۱۵۰ میلیون دوز داریم و طراحی ما این است که ظرف ۲۰ روز آینده مواد اولیه را به ۱۵۰ میلیون برسانیم و خیال مردم راحت باشد که هیچ مشکلی نداریم.