کد خبر:۹۵۷۴۶
سرپرست سازمان بهزيستي:
50 درصد اختلالات بينايي، شنوايي و ذهني ناشي از اختلالات ژنتيكي است
سرپرست سازمان بهزيستي كشور با بيان اينكه 50 درصد اختلالات بينايي، شنوايي و عقب ماندگي ذهني شديد ناشي از اختلالات ژنتيكي است، گفت: در صورتي كه افراد قبل از ازدواج به مراكز مشاوره ژنتيك مراجعه كنند بسياري از معلوليتها ريشه كن خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر احمد اسفندياري، صبح امروز در افتتاحيه طرح كشوري پيشگيري از تنبلي چشم و اختلالات بينايي در مجتمع خدمات بهزيستي 22 بهمن در منطقه 16 تهران، اظهار داشت: پيشگيري مقدم بر درمان است و بعضي از بيماريها اگر پيشگيري نشوند قابل درمان نيستند و موجب معلوليتهايي مي شوند كه تبعات بعد از آن قابل جبران نيست.
وي در ادامه با بيان اينكه بعضي از عوارضها تا پايان عمر همراه فرد مي ماند، افزود: اين عوارضها هزينههاي زيادي را بر فرد، خانواده، جامعه و دولت تحميل مي كند.
اسفندياري در ادامه گفت: براساس آمار و تحقيقات 50 درصد اختلالات بينايي، شنوايي و عقب ماندگيهاي ذهني شديد ناشي از اختلالات ژنتيكي است.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور همچنين تصريح كرد: از سال 76 برنامههاي پيشگيري در سازمان بهزيستي آغاز شده و هر ساله اين برنامهها به طور جد پيگيري مي شود اين در حالي است كه در حال حاضر 250 مركز مشاوره ژنتيك در كشور فعاليت مي كند.
وي در ادامه گفت: سازمان بهزيستي سعي دارد كه از طريق وزارت رفاه موارد مشابه ژنتيك را تحت پوشش بيمه قرار دهد تا همگان بيشتر به اين مراكز مراجعه كنند.
اسفندياري در ادامه افزود: شايع ترين علت نابيناييهاي زير 20 سال، منشاء تنبلي چشم دارد و اين اختلالات باعث مي شود كه كاهش ديد و كاهش قدرت تمركز و در پي آن اختلالات يادگيري را به دنبال داشته باشد.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور همچنين خاطرنشان كرد: اين بيماري در دوران كودكي قابل پيشگيري است و در صورتي كه به موقع تشخيص داده شود قابل درمان مي باشد.
وي خاطرنشان كرد: در سال گذشته 64 درصد مناطق شهري و روستايي كشور تحت پوشش طرح پيشگيري از تنبلي چشم قرار گرفت و امسال قصد داريم اين پوشش را با 90 درصد ارتقا دهيم.
اسفندياري در ادامه گفت: در 15 سال گذشته كه از آغاز اين طرح مي گذرد 16 ميليون و 300 هزار كودك معاينه شدند كه 800 هزار مورد اختلالات بينايي، تشخيص به موقع داده شد و 200 هزار نفر نيز جهت درمان تنبلي چشم به مراكز درماني ارجاع داده شدند.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور همچنين در خصوص غربالگري شنوايي نيز خاطرنشان كرد: از سال 84 غربالگري شنوايي در كشور شروع شد و تا سال 86، 30 استان تحت پوشش اين طرح قرار گرفت و هم اكنون 288 واحد در خصوص غربالگري شنوايي در كشور فعاليت دارند./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.