به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ خورشید سوزان آسمان هفت تپه شاهد است که چطور زمانی که همه چیز میخواست مطالبه گران و کارگران هف تپه را دلسرد کند این استقامت مردم و کارگران هفت تپه بود که باعث شد تا با وجود تمام کارشکنیها و بدسلیقگی ها در برخورد با اعتراضات به حق این مردم، بعد از سی روز اعتصاب، حق به حقدار برسد.
امروز خبر ابلاغ رای قطعی خلع ید مالک هفت تپه به دولت و مالک آن باعث شد تا خستگی اعتصاب یک ماهه کارگران از تنشان خارج شود.
یکی از مصادیق واگذاری رانتی شرکتهای بزرگ به بخش خصوصی؛ شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به شخصی بود که نه تنها تجربه درخشانی در عرصه مدیریتهای کلان صنعتی ندارد بلکه نقاط تاریکی هم در کارنامه او دیده میشود.
این تصمیم که موجب اخراج کارگران و پرداخت نشدن دستمزدهایشان به مدت ۶ ماه، شده بود، باعث شد تا با اعتراض کارگران و امنیتی شدن جو اعتراضات و همچنین توجه بخش قابل توجهی از فعالین رسانهای و دانشجویان و حتی مسئولین، هیئت داوری حکم خلع ید مالک هفت تپه را صادر کند. اما پس از چندین ماه این حکم نه تنها ابلاغ نشد، بلکه دیگر هیچ کسی از آن سخن نمیگوید. همین اتفاق موجب آن شد تا مالکین این کارخانه با اقدامات تلافی جویانه عرصه را بر کارگران تنگتر کنند.
همین موضوع باعث آن شد که کارگران هفت تپه دست به اعتصاب بزنند و یک ماه تمام هرروز با تجمع خود اعتراض خود را به گوش مسئولین برسانند.
به گفته نماینده کارگران معترض؛ تنها خواسته آنها این است که حکمی که هیئت داوری مبنی بر خلع ید مالک هفت صادر کرده است برای اجرا ابلاغ شود تا کارگران این کارخانه بیش از این مورد ظلم قرار نگیرند.
حالا که بعد از تمام سختیها حکم خلع ید ابلاغ شد؛ بر این اساس مالکیت هفت تپه از خریدار خلع ید و به دولت واگذار میشود و با حکم صادره این مجتمع به بیت المال بازمیگردد.
گفتنی است ۲۲ تیرماه سال جاری سخنگوی وقت قوه قضاییه از دستور حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه در اولین روزهای آغاز کاری خود برای پیگیری پرونده هفت تپه خبر داده بود.
یکی از کارگران هفت تپه در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو گفت:
اولین و بدیهی ترین مطالبه ما این است که ما بقی معوقات کارگران به آنان داده شود و همچنین باید پرونده وکیل کارگران هفت تپه، یعنی خانم زیلابی، کارگر بازنشسته هفت تپه؛ آقای نجاتی که بعد از یک سالی که از گرفتن عفوش گذشته بود دوباره به ایشان گفتند که باید به زندان برود مختومه شود. همچنین بازگشت کارگران مطالبه گر که اخراج شده اند و نیروهای فصلی اعم از غیر نیشکری، بخش داخلی و حراستیها از خواستههای معترضین است.
یکی دیگر از مشکلات هفت تپه که در دولت آقای روحانی برای ان منطقه بسیار رنج آور بوده و توسط مالک قبلی هفت تپه به وجود آمده است بحث آب است. حجم آب این منطقه که باید 30 متر مکعب باشد اکنون 13 متر مکعب است و این موضوع باعث آن شده است تا مزارع و دامها با مشکلات فراوانی مواجه شودند.
در پایان باید به این نکه اشاره کنم که بحث حقوقها و بیمه کارگران باید ساماندهی شود که این کارگران شرمنده خانواده خود نشوند.
حکم خلع ید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از سوی مقامات قضایی صادر و ابلاغ شده است و حالا این آزمون بزرگ در پیش روی دولت جدید است که سرنوشت این شرکت قرار است چه شود؟ آیا قطار خصوصی سازیهای رانتی قرار است متوقف شود؟