به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی بر اساس مشاهدات میدانی در تهران با افزایشی رکوردگونه ۳۸ تا ۴۵ هزار تومان و برنج هندی نیز ۲۲ تا ۳۰ هزار تومان به فروش میرسد که بر این اساس این کالای اساسی درحال تبدیل شدن به کالای لوکس برای بسیاری از خانوارها است و بهتدریج از سبد خرید آنها خارج میشود.
مسئولیتهای تنظیم بازار محصولات کشاورزی بهتازگی از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی بازگشته است، اما مسئولین این وزارتخانه از پاسخگویی در این باره به رسانهها بهعنوان نمایندگان مردم خودداری میکنند.
نایبرییس انجمن برنج گفت: قیمت ۴۵ هزارتومانی برنج حباب است و بهترین نوع این محصول در مازندران ۳۴ هزار تومان بهصورت خالص و بوجاری به فروش میرسد.
علی اکبری نایبرییس انجمن برنج اظهار داشت: بهترین برنج ایرانی مانند طارم در مازندران بهصورت بوجاری و خالص ۳۴ هزار تومان و سایر رقمهای برنج ایرانی نیز ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان به فروش میرود.
وی افزود: فروش برنج ۴۵ هزارتومانی در تهران حباب و گرانفروشی است و در صورتی که شرکتی هرکیلوگرم از این محصول را ۴۵ هزار تومان به فروش میرساند باید از آن سؤال شود که مگر شالی را به چهقیمتی خریداری کرده است.
نایبرئیس انجمن برنج با بیان اینکه عدهای بهدنبال بالا بردن قیمت برنج هستند گفت: قیمت ۴۵ هزارتومانی برنج مردم را بهسمت مصرف برنج نیمدانه یا برنج خارجی میبرد.
وی تصریح کرد: وضعیت تولید برنج در سال جاری مناسب است و در صورتی که بیشتر از سال قبل نباشد کمتر هم نیست و برآورد میشود در پایان فصل برداشت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید شود.
وی یادآور شد که در استان خوزستان نیز در سال زراعی جاری مانند سال گذشته برنج تولید شد تا از میزان تولید این محصول در کشور کاسته نشود.
اکبریان گفت: تا امروز بعد از گذشت یک ماه از آغاز فصل برداشت برنج حدود ۵۰ درصد از این محصول برداشت شده است و این عملیات همچنان ادامه دارد.