به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «روزنه» با موضوع رعایت پروتکلهای برای بهداشتی مقابله با کرونا، در ارتباط تلفنی با دکتر حسین کیوانی (استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران) از شبکه رادیویی گفتگو روی آنتن رفت.
حسین کیوانی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: متاسفانه با سهلانگاری همه مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی موج پنجم کرونا در ایران بیشتر از سایر موجها ادامه پیدا کرد.
وی افزود: امیدوارم پس از تعطیلیهای کرونایی آمار موج پنجم کاهش پیدا کند.
این ویروسشناس با اشاره به این که برگزاری مراسمهای مختلف در رشد پیک پنجم کرونا موثر است، عنوان کرد: قدرت انتشار [سرایتپذیری]کرونای دلتا به نسبت نسخههای اولیهی این ویروس چندین برابر افزایش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: هر فرد مبتلا به کرونای دلتا میتواند دست کم ۹ نفر را به این بیماری مبتلا کند، در حالی که افراد مبتلا به نسخههای اولیهی کرونا حداکثر ۱ یا ۲ نفر را مبتلا میکردند.
حسین کیوانی با بیان این که کرونای دلتا قدرت تکثیرپذیری بیشتری دارد، تاکید داشت: کرونای دلتا پس از ورود به داخل بدن میتواند حداقل تا ۱۰ برابر نسبت به نسخههای قبلی خودش را تکثیر دهد و همین تکثیر شدن در بروز عوارض شدیدی از بیماری تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: افزایش حجم ویروس مسیر انتقال آن را تسهیل میکند.
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران توصیه کرد: بهتر است عموم مردم فقط در صورت ضرورت از آسانسور استفاده کنند.
وی ادامه داد: یک فرد مبتلا به کرونا حتی با حرف زدن ساده و کوتاه در آسانسور هم میتواند، ترشحاتِ آلودهی دهان خود را در محیط منتشر کند.
حسین کیوانی با اشاره به این که این که ذرات ویروس کوچک و معلق در هوا هستند، اظهار داشت: هوای موجود در محیطهای سربسته باید همیشه در گردش مستمر [از یک طرف وارد شده و از طرف دیگر خارج شود]باشد.
وی افزود: ویروس کرونا در محیطهای سربسته که گردش مطلوب ندارند، در تمام نقاط اتاق منتشر میشود.
این ویروسشناس اضافه کرد: هر فرد باید با مشاهدهی کوچکترین علائم کرونایی حتی قبل از انجام آزمایش تشخیصی، قرنطینهی کامل را رعایت کند.
وی با بیان این که کرونای دلتا تا ۵ هفته میتواند در بدن باقی بماند، عنوان کرد: افرادی که از قرنطینه خارج میشوند بهتر است ۳ تا ۵ هفته به طور جدی از ماسک استفاده کنند.