به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، برخی اقدامات منتهی به نقض حقوق بشر همچون کشتار گزارش نشده غیرنظامیان به دست متحدان در جریان اشغالگری ۲۰ ساله افغانستان به واسطه افشای اطلاعات از سوی ویکی لیکس در سال ۲۰۱۰ آشکار شد.
در همین حال، «چن شو» سفیر چین در دفتر سازمان ملل در ژنو از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست تخلفات ادعایی حقوق بشر از سوی ارتشهای آمریکا، انگلیس و استرالیا در افغانستان را مورد بررسی قرار دهد و این کشورها را مسئول اقدامات غیرقانونی نظامیانشان برشمرد.
وی با اعلام اینکه جنگ ۲۰ ساله در افغانستان ثابت کرد که زور راهکار حل مشکلات نیست، یادآور شد که این رویکرد تنها باعث آسیب شدید به ثبات منطقهای و حقوق انسانی مردم میشود.
نماینده چین در سازمان ملل افزود: آمریکا و کشورهای دیگر تحت عنوان دموکراسی و حقوق بشر، مداخلات نظامی در دیگر کشورهای مستقل انجام میدهند و مدل کشوری مدنظر خود را با توجه به تاریخ و فرهنگ کاملا متفاوت تحمیل میکنند.
در این میان، جهان به دقت اجلاس مجازی گروه هفت را زیر نظر دارد که در جریان آن جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با متحدان خود روبه رو میشود.
این برای اولین بار است که رئیس جمهوری آمریکا در مورد عقب نشینی فضاحت بار نیروهای آمریکایی از افغانستان در تریبون بین المللی سخن میگوید.
گروه هفت علاوه بر آمریکا از کشورهای آلمان، ایتالیا، کانادا، فرانسه، انگلیس و ژاپن تشکیل شده است.
بایدن بارها از تصمیم خود دفاع کرده و گفته است که نظامیان آمریکایی نباید به خاطر جنگ کشوری دیگر کشته شوند.
پس از وقوع حمله گروه تروریستی القاعده به برجهای دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا خواستار حمله به افغانستان شد و ادعا کرد که این کشور مامنی برای گروههای تروریستی است.
او با این حمله، طالبان را از قدرت برکنار کرد و پس از ۲۰ سال اشغالگری که در طی ریاست جمهوری خودش، باراک اوباما و دونالد ترامپ هم ادامه داشت، هیچ موفقیتی در زمینه مبارزه با تروریسم نداشت.
در اواخر دولت ترامپ، آمریکا بار دیگر بدون درنظر گرفتن دولت افغانستان با گروه طالبان در دوحه مذاکره کرد و سر انجام توافقی به امضای آنها رسید که مهلت یکم ماه مه برای خروج آمریکاییها از افغانستان در نظر گرفته شد.
با روی کار آمدن جو بایدن، مذاکرات با طالبان بی نتیجه ماند و سرانجام بایدن تصمیم گرفت خروج نیروهای آمریکایی و ناتو را از یکم ماه مه آغاز و در ۱۱ سپتامبر به پایان برساند، اما برخلاف تمام ادعاهایی که داشتند، طالبان در مدت ۱۱ روز بر کل کشور سیطره یافت. محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان پا به فرار گذاشت و آمریکاییها و افاغنهای که با آنها همکاری داشتند هم به فرودگاه بینالمللی کابل هجوم بردند تا شاید از مهلکه جان به در برند.