کد خبر:۹۶۱۹۰۴
۱۳ تشکل علمی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

وزارت بهداشت نسبت به اصلاح روند واکسیناسیون در کشور اقدام فوری انجام دهد

جمعی از تشکل‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان در نامه‌ای به وزیر بهداشت، خواستار اصلاح روند واکسیناسیون در کشور شدند.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، ۱۳ دفتر تشکل دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان در نامه‌ای به بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کردند که در شرایط موج پنجم کرونا در کشور و درگیری جمعیت بالایی از مردم با انواع سویه‌های کرونا، افزایش واکسیناسیون موجب شیوع بیشتر کرونا می‌شود. دانشجویان از وزیر بهداشت خواستند تا نسبت به شیوه واکسیناسیون باتوجه به شرایط پاندمی کرونا در کشور، اقدامات اصلاحی انجام دهد.

در این نامه آمده است:

همانگونه که مستحضرید، قریب به دو سال است کشور‌های مختلف جهان درگیر همه‌گیری ویروس کرونا شده‌اند که ابعاد مختلف زندگی بشر، اقتصاد کشور‌ها و از همه مهمتر سلامت مردم را تحت تاثیر قرار داده است. با توجه به اهمیت این موضوع، اکثر کشور‌ها درتلاش اند تا با سیاست‌های صحیح و به موقع، بحرانِ پیش آمده را به خوبی پشت سر بگذارند. باوجود کوشش‌ها و اقدامات مطلوب، امّا پراکنده دولت قبل برای مهار کرونا، متأسفانه اتخاذ تصمیم‌های غلطِ لحظه‌ای و سوءمدیریت‌های بسیار از روز‌های آغازین شیوع این بیماری در کشور، منجر به تشدید عواقب ناشی از بحران این ویروس در ایران شد؛ به نحوی که در روز‌های اخیر، روزانه تعداد زیادی از هموطنان عزیز و نخبگان جامعه را از دست می‌دهیم و شاهد مرگ سرمایه‌های عظیم انسانی و پایه‌های توسعه پایدار ایران هستیم. این وضعیت که ناشی از نادیده گرفتن هشدار‌های جدی درباره وقوع پیک پنجم و شیوع کرونا دلتا در کشور بود، منجر به قرارگیری ما در رتبه‌های برتر جهانیِ میزان ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از آن گردیده است. با وجود این، به نظر می‌رسد اهمیت این مسئله شوم حتی برای برخی مسئولین رده بالای کشوری کمرنگ و به اتفاق طبیعی روزانه تبدیل شده است.

اخبار این روز‌ها نشان‌دهنده پیگیری مجدانه مسئولان دولت جهت تأمین واکسن برای کنترل شرایط است؛ درحالیکه طبق گزارش متخصصان، گسترش واکسیناسیون در وضعیت یک پیک سنگین و به گردش درآمدن حجم بالایی از ویروس در بدن میزبان‌های مختلف، نه‌تن‌ها باعث کنترل زودهنگام شرایط نمی‌شود؛ بلکه می‌تواند خطر بروز و شیوع ویروس مقاوم به اکثر واکسن‌های مورد استفاده در ایران را در آینده افزایش دهد. این مطلب در کشور‌هایی با سرعت پایین واکسیناسیون بسیار محتمل‌تر است؛ چراکه دو عامل سرعت واکسیناسیون و میزان انتقال ویروس کرونا که به سرعت شیوع بیماری بستگی دارد، می‌توانند بر امکان بروز سویه‌های مقاوم به واکسن تاثیر مستقیمی داشته باشند.

این سیاست که به نظر می‌رسد درحال حاضر در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته، می‌تواند تبعات جبران ناپذیری برای کشور ایجاد کند.
از سوی دیگر شدت یافتن مراجعات بیمارستانی منجربه افزایش مواجهه کادر بهداشتی، درمانی کشور با ویروس نوع دلتا و کاهش کارایی واکسن‌های مورد استفاده آنان گردیده است. به این علت که اغلب اعضا جزء گروه‌های اولیه واکسینه شده می‌باشند، تجویز سریع دوز یادآور امری ضروری و مهم می‌باشد. علاوه بر آن انجام اقدامات سریع برای کاهش سرعت بیماری در جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.

طبق تجربیات گذشته مانند کنترل پیک اسفند ۱۳۹۸ و آبان ۱۳۹۹ برخورد قاطع با هرگونه تجمع خطرناک و محدودیت رفت و آمد‌های مختلف درون و برون شهری خصوصا در شهر‌های قرمز یا بحرانی، میتواند منجربه کاهش گردش ویروس در جامعه شود. انجام طرح‌هایی مانند طرح شهید سلیمانی، بیماریابی گسترده و یا به‌کارگیری نیرو‌های جهادی در بیمارستان‌ها نیز در سایه این سیاست، اثرات مثبت خود را بروز خواهند داد.
نکته حائز اهمیت دیگر، تردد درصد قابل توجهی از افراد علامتدار در جامعه جهت حضور در محیط‌های کاری و غیرکاری می‌باشد که منجر به گسترش افسارگسیخته بیماری، ازدست دادن عزیزان بیشتر و آسیب طولانی مدت بر بدنه شکننده اقتصاد کشور می‌شود.

با توجه به مطالب فوق و دیگر نکاتی که به دلیل اطاله کلام در این نامه ذکر نگردید؛ تعطیلی کامل مقطعیِ حداقل دو هفته‌ای در شهر‌های قرمز و بحرانی، تا حد زیادی مسائل فوق را تحت کنترل درآورده و درنتیجه اصناف می‌توانند سریعتر و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به چرخه اقتصادی کشور بازگردند. اتخاذ راه‌حل‌هایی برای جبران آسیب‌های اقتصادی اقشار آسیب‌پذیر نیز باید در دستور کار دولت قرارگیرد و از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و دولتی استفاده شود.

بدیهی است تعطیلی‌های موقت چند روزه و فعال بودن نیمه کاره ادارات، برخی اصناف، اماکن مذهبی و غیرمذهبی چندان اثربخش نخواهد بود و لازم است تعطیلات تا رسیدن به شرایط پایدار ادامه یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار