گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با گذشت حدود یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید و با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در کشور و تصمیمات جدید وزارت علوم، وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا احتمال بازگشایی دانشگاهها از نیمه دوم آبان وجود دارد.
اما برگزاری کلاسهای دانشجویان به رعایت پروتکلهای بهداشتی مشروط شده است. به گفته خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید از ۱۵ آبان برنامههای خود را برای شروع حضوری کلاسها انجام بدهند، اما اینگونه نیست که تمام دانشگاهها ملزم به آموزش حضوری از ۱۵ آبان باشند؛ صرفا دانشگاههایی که میتوانند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند باید سازوکارهای آموزش حضوری خود را اعلام کنند.
در این راستا، دانشگاههای کشور با ابلاغ این مصوبه با برگزاری جلساتی جزئیات چگونگی برگزاری کلاسهای حضوری دانشجویان در دانشگاهها را مورد بررسی قرار دادند.
سعید کریمی، رئیس دانشگاه شهرکرد، در خصوص چگونگی برگزاری کلاسهای حضور دانشجویان گفت: دانشگاهها بدون حضور اساتید و دانشجویان پویایی لازم را ندارند و امیدوارم با برطرف شدن مشکل بیماری کرونا و بازگشت شرایط به حالت عادی، دانشگاهها نیزبه صورت عادی فعالیتهای خود را داشته باشند.
کریمی افزود: برای بازگشایی دانشگاهها لازم است اساتید، کارکنان و دانشجویان دو دوز واکسن خود را تزریق کرده باشند و همه دانشگاهها با توجه به شرایط خود و بر اساس تصمیماتی که شورای مدیریت استانی آموزش عالی با استناد به بخشنامههای ابلاغی شورای ملی و استانی کرونا و وزارت عتف اتخاذ میکند، به تدریج به سمت بازگشایی کامل حرکت نمایند.
بازگشایی دانشگاهها و حضور دانشجویان مسلما نیاز به برنامه ریزی دارد؛ نحوه فعالیت سلف سرویس باید تعریف شود یا چه مقدار از ظرفیت خوابگاهها استفاده شود که عامل شیوع دوباره بیماری بین دانشجویان نشود؛ اما دانشجویان بجنوردی یک معضل قدیمی با مساله ایاب و ذهاب داشتند که شیوع کرونا، این معضل را بی اثر کرده بود، اما حالا مسئولان دانشگاه باید فکری به حال آن کنند.
بخشی از دانشگاههای بجنورد در سایت ارکان است؛ دانشگاه بجنورد در سه کیلومتری این شهرستان و در مسیر روستای ارکان احداث شده است. علاوه بر آن دانشگاههای علمی کاربردی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه اشراق، دانشگاه حکمیان، دانشگاه کوثر و دانشگاه علوم پزشکی بجنورد نیز درسایت ارکان مستقر هستند. یعنی جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر دانشجو و کارمند اداری دانشگاههای بجنورد پس از بازگشایی دانشگاهها جاده ارکان رفت و آمد میکنند.
بیشتر بخوانید:
با توجه به اینکه سال تحصیلی دانشجویان آغاز شده است و دانشجویان مشغول سپری کردن دوران تحصیل خود هستند، اما از اجرای برنامههای جهادی و خیرخواهانه و مطالبه گری در مورد موضوعات روز جامعه دست نکشیدند.
در این راستا، قرارگاه جهادی انصارالمهدی بسیج دانشجویی استان قزوین به مناسبت سالروز آغاز امامت امام زمان (عج) بستههای لوازم التحریر و مواد غذایی توزیع کردند. شایان ذکر است این بستهها در روستایهای استلج، وروق، پرسبانج و خسرو آباد توزیع شد.
بیشتر بخوانید:
در هفتهای که گذشت رئیس جمهور به استان فارس سفر کرد. رئیسی در این سفر از کارخانه کاغذ سازی زاگرس استان بازدید کرد مشکلات این کارخانه در حال ساخت را بررسی و دستور حل مشکلات را صادر کرد.
وی در این بازدید با بیان این که تکمیل ۱۳ درصد مراحل ساخت این کارخانه کار دشواری نیست که معطل مانده است میافزاید: مشکلات این کارخانه که بیشتر تسهیلات است، هرچه زودتر باید برطرف شود.
کاغذ سازی زاگرس فارس با ۱۱۰ هزار متر مربع مساحت، یکی از کارخانههای برخوردار از تکنولوژی روز دنیاست که ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. کارخانه کاغذسازی زاگرس با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن کاغذ در سال توانایی تامین ۴۰ درصد کاغذ مورد نیاز کشور را دارد که برای تکمیل ساخت آن ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
رئیس جمهور همچنین در ادامه سفرهای استانی خود، امروز به استان اردبیل سفر میکند. این خبر را چند روز قبل سیدصولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیسی به رسانهها اعلام کرد.
او همچنین اعلام کرده که برای این سفر تاکنون با ۱۸ دستگاه اجرایی اردبیلی جلسه برگزار شده و طرحهای محوری که باید در این سفر بررسی شوند، انتخاب شده اند. درباره روشهای تأمین اعتبار آنها هم گفتگو شده است.
رئیسی سال گذشته و در کسوت ریاست قوه قضا هم به اردبیل سفر کرده بود. ماحصل آن سفر بازگشت کارخانه سبلان پارچه به مالک اصلی و ابطال واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان بود؛ اما این ۲ شرکت طی یک سال گذشته، سرنوشتی متفاوتی را طی کرده اند.
در این راستا، محمدامین عبدایمانی، فعال دانشجویی اردبیلی است که در پرونده شرکت کشت و صنعت مغان و تخلفات صورت گرفته در واگذاری این شرکت، به تحقیق و بررسی پرداخته بود. او با کارگران و مهندسان شرکت سبلان پارچه هم گفتگو داشته و دریافته که یکی از این شرکتها در مسیر تولید و بهره وری است، اما دیگری راه ورشکستگی دوباره را پیش گرفته است.
به گفته عبدایمانی، تولید در کشت و صنعت مغان باوجود مشکلات ادامه دارد، اما در سبلان پارچه، رونق تولید رخت بربسته و کارگران از بیکاری در سالنهای تولید وقت خود را به بازی و سرگرمی میگذرانند!
بیشتر بخوانید:
اخیرا فیلمی منزجر کننده از ضرب و شتم سالمندان در یکی از مراکز سالمندان بروجرد دست به دست شد، فیلمی که باعث ناراحتی بسیاری از مردم شد.
مدیرکل بهزیستی لرستان در این رابطه گفت: کلیپ منتشر شده در فضای مجازی مربوط به تابستان سال گذشته در شهرستان بروجرد و مرکز غیر دولتی سالمندان امام علی (ع) بوده است.
با پیگیریهای انجام شده در همان زمان سه نفر از پرسنل این مرکز نگهداری اخراج شدند و نگهبان مرکز که در کتک کاری همکاری دارد ۳۴ روز بازداشت و با توجه به حکم دادگاه مبنی بر ضرب و جرح عمدی بدون آثار به ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد.
اما شنیدهها حاکی از آن است که این دست اتفاقات تمام نشده و هنوز در دست اقدام است. یکی از کاربران فضای مجازی با اشاره به این موضوع که مدتی به عنوان پرستار افتخاری در آن محل خدمت کرده است، گفت: من شاهد این بودم که هفتهای یک بار اجازه استحمام داده میشد و وعدههای غذایی به شدت کم بود.
بیشتر بخوانید:
ماجرای کتک زدن مرد سالمند در خانه سالمندان شهر بروجرد چه بود؟ + فیلم
بیانیه بسیج دانشجویی آیتالله بروجردی / چرا مجوز خانه سالمندان بروجرد باطل نشد؟
گویی داستان بافت اطراف حرم مطهر با تصویب طرح جدید در شورای عالی شهرسازی و معماری هنوز به پایان نرسیده است. به نظر میرسد سکانداران جدید مدیریت شهری مشهد هنوز موضعی نگرفته اند یا موضعشان را هنوز علنی نکرده اند و تصمیم هایشان پشت پردهها گرفته میشود. حتی شایعههایی مبنی بر بازگشت ساختار شرکت مسکن سازان ثامن و شهرداری ثامن مشهد به روال سابق شکل گرفته است که همه اینها زحمات چند ساله مطالبه گری مردم را در مشهد به خطر میاندازد.
تغییر در بافت پیرامونی حرم رضوی از حدود ۲۵ سال پیش آغاز شد و تاکنون چند طرح برای ساماندهی این منطقه تصویب شده است. هر طرح در واقع تکملهای نسبت به طرح قبلی داشت؛ طرح طاش اطراف حرم مطهر را مملو از ساختمانهای بلندمرتبه پیش بینی کرده بود که طرح این ساختمانها هم در بلوکهای بزرگ مقیاس حداقل ۲۰۰۰ مترمربعی بود. طرحی که خانودههای ساکن در بافت اطراف حرم را آواره کرد و باعث شد این منطقه بافت اجتماعی تاریخی خود را از دست دهد. در طرحهای بعدی مسائلی مانند شارستان (بلواری دایره وار که اطراف حرم مطهر را از فاصله حدودا ۵۰۰ متری احاطه میکرد) و احداث زائرسراها درنظر گرفته شد، اما آن طرحها به اندازه کافی به حضور ساکنان دائمی منطقه توجهی نداشت.
بیشتر بخوانید:
همواره ساخت و سازهای غیر مجاز با واکنشهای زیاد روبرو بوده است. به گفته امام جمعه شهرستان طالقان ساخت و سازهایی در این شهرستان که امروز به غیرمجاز تعبیر میشود با چراغ سبز مسئولان بوده و اصلا خود دهیاریها و شوراها پیمانکارشان بوده و هستند. حالا به مردم میگویند باید خراب کنید!
حجت الاسلام حسینی امام جمعه شهرستان طالقان در مورد حکم تخریب ساخت و سازهای خانههایی که گفته میشود فاقد مجوز هستند گفت: نکاتی در این زمینه وجود دارد. نکته اول اینکه در نوع بافتی که برای این شهرستان در نظر گرفتند آذر ماه را مبنا قرار دادند در حالی که رفت و آمد در طالقان فصلی است و ییلاقی و قشلاقی است. نکته دوم، اینکه گفته میشود ساخت و سازها تخلف بوده است، آمار نشان میدهد که اولا کم جرمترین مردم به نسبت شهرستانهای دیگر در کشور، در طالقان هستند، اما اینها چه کار کردند که مردم را به سوی تخلف و ساخت ۷۰ درصدی غیرمجاز سوق داده اند؟ نکته سوم اینکه حالا که دادگاه میگوید ساخت و سازها تخلف است و میبایست خراب شود. باید گفت این احداث خانهها با چراغ سبز مسئولان بوده است. دهیاریها و شوراها خودشان پیمان کار هستند. اصلا به کسی اجازه نمیدهند پیمانکاری ساختمانها را به عهده بگیرد.
بیشتر بخوانید:
دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در آسیای غربی و از مناطق دیدنی ارومیه و ایران است کاهش حجم آب دریاچه ارومیه در سال جاری باعث شده است تا بخشهایی از جزایر اشک و کبودان که محل زندگی حیات وحش از جمله قوچ و میش ارمنی هستند از محصور بودن با آب خارج شده و به خشکیهای جنوبی دریاچه ارومیه بپیوندد.
کاهش شدید سطح آب دریاچه ارومیه مشکل خطر تولید ریزگردهای نمکی را افزایش میدهد؛ بر این اساس بروز احتمالی طوفانهای گردوغبار نمکی میتواند اثرات سوئی بر جوامع انسانی و حاشیه دریاچه داشته باشد.
بیشتر بخوانید: