به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به وجود شرکتهای دانشبنیان در استان گیلان اظهار کرد: در گیلان فقط ۷۱ شرکت دانشبنیان فعال است که انتظار داریم حداقل هزار شرکت دانشبنیان در گیلان فعال باشد.
وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از فعالیت فعالترین کمیسیونهای مجلس محسوب میشود گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم پیش از هر دوره دیگر فعالیتهای قابل قبولی داشته و طرحهایی ازجمله رتبهبندی فرهنگیان بهشت تولید دانشبنیانها را موردبررسی و تصویب کرده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به همسایگی گیلان با سه کشور و لزوم استفاده از این ظرفیت افزود: در مورد دهکده ورزشی آموزش عالی کشور و نیازهایی که این مرکز دارد با وزیر مربوطه رایزنی کرده و پیگیر این مطالبه خواهیم بود.
احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست گفت: گیلان دارای یکصد هزار دانشجو بوده که ۶۸ درصد از دانشجویان گیلان در مقطع کارشناسی، ۱۲ درصد در مقطع کاردانی و ۲۰ درصد هم در مقطع تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند.
رضی با بیان اینکه دانشگاه گیلان دارای ۱۸ هزار نفر دانشجو بوده که ۴۰ درصد آنها در حال تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند، افزود: هشت مرکز تحقیقاتی وابسته به جهاد کشاورزی در گیلان وجود دارد.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه گیلان با هیجده هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه جامع شمال کشور محسوب میشود، گفت: دانشگاه گیلان در گروه اول رتبه بندی دانشگاههای کشور قرار دارد.
وی با اشاره به کسر سه درصد درآمد دانشگاهها گفت: آموزشوپرورش از پرداخت انرژی معاف شدهاند و خواسته ما این است که این معافیت برای دانشگاههایی که این الگو را رعایت میکنند را شامل شود.
قائم مقاوم وزیر علوم در گیلان با بیان اینکه یکی از درخواستها اصلاح قوانین و مقررات است گفت: افزایش سهم استان گیلان از اعتبارات عمومی کشور برای توسعه آموزش عالی و حمایت از ایجاد دهکده ورزشی آموزش عالی کشور در استان گیلان بنا بر تفاهمنامه استانداری و وزارت علوم در دو سال اخیر از دیگر درخواستهای استانی ما و کمیسیون آموزش و تحقیقات است.
وی با بیان اینکه تأمین اعتبار کافی جهت توسعه زیرساختهای پژوهشی دانشگاه استان با اعتبار کافی برای تکمیل پروژه دانشگاه علوم پایه دانشگاه گیلان از خواستهای استانی ماست، تصریح کرد: حمایت از توسعه آموزش عالی در شرق گیلان از طریق توسعه دانشگاه فنی مهندسی شرق گیلان و حمایت از بینالمللی شدن دانشگاههای استان با در نظر گرفتن ردیف مستقل برای آن و حمایت از توسعه تحصیلات تکمیلی و تصویب رشتههای مهارتی برای دانشگاههای استان گیلان است.
شایان ذکر است، در این نشست هر یک از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و روسای دانشگاههای استان به بیان نظرها و دیدگاههای خود در ارتباط با مسائل آموزش عالی استان پرداختند.