به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز دلیل روند رو به افزایش موارد ابتلا به کروناویروس و فوت ناشی از آن در فارس را کاهش قابل توجه رعایت شیوه نامههای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک عنوان کرد و گفت: با وجود زنگ خطر شروع موج ششم کرونا در فارس، شاهد کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی به کمتر از ۵۰درصد هستیم.
لطفی با یادآوری پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در انجام اکسیناسیون علیه کروناویروس در کشور، تاکید کرد: واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹، در کنار رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، دو عامل مهم در کنترل بیماری کرونا است که هرگونه بی توجهی و سهل انگاری در برابر این بیماری نیز میتواند وضعیت استان را بحرانی کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواستار مشارکت بیش از پیش مردم استان در رعایت دستورالعملهای بهداشتی در برابر کروناویروس شد و گفت: کمک به مجموعه سلامت به پاس تلاش شبانه روزی در مبارزه با کروناویروس، همدلی و همراهی بیشتر مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی را نیاز دارد.
وی افزود: سهل انگاری برای دریافت واکسن و کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، باعث گسترش بیماری کووید۱۹ و ماندگاری این ویروس خطرناک در سطح جامعه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: لازم است مسوولان دستگاههای اجرایی استان برای پیشگیری و گسترش کروناویروس، نظارت بیشتری بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی به ویژه در اماکن و مراکز پرتردد داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به خطر ابتلا به نوع شدید بیماری در افرادی که هنوز واکسن دریافت نکرده اند، هشدار داد و گفت: ثابت شده افرادی که در برابر کروناویروس واکسینه شده اند، افزایش ایمنی را به همراه داشته است.
وی با اشاره به افزایش موارد مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته استان، تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده علائم مشکوک به کروناویروس، حتما به پزشک خانواده و مراکز ۱۶ ساعته تشخیص و درمان سرپایی کرونا مراجعه کنند.
لطفی همچنین در این نشست روند انجام تستهای pcr در مراکز ۱۶ ساعته، تستهای سریع، آخرین آمارهای مربوط به واکسیناسیون، آمار مبتلایان به کروناویروس و جانباختگان این بیماری در شیراز و مناطق مختلف استان، فعالیت آزمایشگاههای تشخیصی کووید۱۹، نحوه خدمت رسانی به بیماران در بخشهای عادی و ویژه بیمارستانهای استان و اقدامات کارگروههای مختلف ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹ را ارزیابی کرد.
همچنین در این نشست معاونان و مدیران ارشد دانشگاه ضمن اعلام آخرین اقدامات مربوط به کارگروههای مختلف ستاد در راستای تحقق مصوبات نشستهای پیشین، در خصوص فعالیت حوزههای مختلف مانند وضعیت بیماران بستری کووید۱۹، روند انجام تستهای تشخیصی کروناویروس و تحلیلهای آماری کووید۱۹، فعالیت بیمارستان پشتیبان و مراکز انجام واکسیناسیون علیه کروناویروس، ماموریتهای اورژانس، خدمات مراکز ۱۶ ساعته تشخیص و درمان سرپایی کرونا، اقدامات کارگروههای مختلف و پیگیری مصوبات ستاد، درصد اشغال تختهای عادی و ویژه، وضعیت ابتلا در شهرستانهای استان، توضیحاتی ارائه کردند.