به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی کووید ۱۹ اظهار داشت: در حاضر حاضر، آمار کرونا و میزان مرگ و میر رو به کاهش است هرچند این موضوع، دلیل برداشتن محدودیتها نمیشود، چون هنوز متاسفانه احتمال بروز موج ششم وجود دارد. در جلسه کمیته علمی روز سه شنبه، درباره روشهای تست و اینکه از چه کسانی تست گرفته شود، بحث شد. همچنین درباره الزامات هوشمندسازی که یکی از آنها، تست مناسب است نیز بحثها و بررسیهایی انجام شد که بعد از نتیجهگیری اعلام میشود.
وی افزود: طبق اطلاعات وزارت بهداشت، آمار کرونا به طور کلی رو به کاهش است، اما در برخی شهرهای خاص شاهدیم که مقداری در حال افزایش است که البته هنوز این موارد معنیدار نبوده، اما باید بیشتر به هشدارها دقت کرد. اکنون که تقریبا محدودیتی نداریم و همه کارها انجام میشود و تصمیم به بازگشایی مدارس گرفته شد، باید دقت بیشتری شود، زیرا وقتی بیماری به صورت ناگهانی شروع به اوج گرفتن، میکند جلوگیری از آن بسیار سخت خواهد بود بنابراین باید تا حد ممکن سعی کنیم که دوباره موجی ایجاد نشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: کمیته علمی کرونا، الزامات علمی بازگشایی مدارس را مطرح کرد، اما الزامات اجرایی در اختیار ما نیست. طبق الزامات علمی، تا زمانی که بیش از ۸۰ درصد جمعیت هدف، واکسن تزریق نکرده باشند و دو هفته از واکسیناسیون آنها نگذشته باشد، اتفاق خاصی رخ نداده است حتی بعد از پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون، ممکن است همانند کشوری مانند انگلیس، روزانه ۴۰ هزار نفر مبتلای جدید به کرونا و ۱۶۰ مرگ مشاهده شود بنابراین همه این اقدامات به معنای منتفی شدن کووید ۱۹ نیست و در فضاهای بسته توصیه اکید، رعایت الزامات بهداشتی است.
عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ یادآور شد: یکی از الزامات بهداشتی، مسافرت نکردن است. متاسفانه در این زمینه موفق نبوده ایم، چون هنوز برخی افراد به خارج از کشور سفر میکنند. در این مدت تعداد زیادی از مردم برای مراسمهای مذهبی و تفریحی به کشورهای همسایه رفتند، اما وقتی بازمیگردند، هنوز غربالگری مناسبی نداریم که بر این اساس، احتمال ورود بیماری از مرزها به صورت جدی وجود دارد. اینکه میزان کرونا در برخی نیمههای شرقی و غربی و مناطق مرزی قدری افزایش داشته، ممکن است به همین دلیل باشد. مهمترین اقدام باید تقویت نظام تستگیری و افزایش واکسیناسیون باشد. تا زمانی که واکسیناسیون به پوشش بیشتر از ۸۰ درصد نرسد، بحثهایی مانند بازگشایی و برداشتن محدودیتها میتواند بسیار خطرناک باشد.
دکتر طبرسی گفت: خوشبختانه در دنیا جهش خاص جدیدی به تازگی رخ نداده که مورد توجه قرار گیرد و تنها جهش مهم، فعلا همان ویروس دلتا یا هندی است البته برخی کشورها گونههای جهش یافتهای در خود دلتا گزارش کرده اند، اما در حال حاضر ویروس جدیدی که در یک یا چندین کشور، ویروس غالب باشد، وجود ندارد و این نکته نیز نمیتواند مبنایی برای بازگشاییها و برداشتن محدودیتها باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر هواپیماها با ظرفیت کامل، مسافران را میپذیرند و برخی افراد، مسافرتهای خارجی خود را به راه انداخته اند که این خطرناک است. کشوری مانند ترکیه در اوج بیماری است و اکثر مسافرانی که به این کشور رفت و آمد دارند، بیمار میشوند و بیماری را به کشور وارد کرده و به دیگران نیز انتقال میدهند. حالا نمیدانیم که در کشورهای همجوار جهش جدیدی از ویروس کرونا وجود دارد یا خیر و اینکه شناسایی جهشهای احتمالی، زمان بر است بنابراین با در نظر داشتن این عوامل، تا وقتی به پوشش بالای ۸۵ درصدی واکسیناسیون نرسیده ایم، باید پروتکلها و شیوه نامهها را رعایت کنیم.