به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزنامه انگلیسی مینویسد: خطر مشخص است. ترامپ بهصورت خودسرانه توافق هستهای سال ۲۰۱۵ را خراب کرد. ابراهیم رئیسی از زمان پیروزی در انتخابات، پیوستن به مذاکرات وین رد کرده، فعالیت هستهای را افزایش داده و بازرسیهای آژانس را محدود کرده است. علی باقری که معاون وزارت خارجه شده، معتقد است برجام حقوق ملی ایران را نقض و استقلال کشور را تضعیف کرده است. رئیسجمهور و وزیر خارجه ایران معتقدند که آمریکا مصمم به مهار ایران است و حتی اگر با همه تقاضاهای آنان موافقت شود، باز دلیلی برای حفظ تحریمها خواهند یافت. ناظران انتظار دارند ایران شراکت راهبردی با چین را ادامه دهد که مشتاق نفت و گاز است.
ایران به طرز گستردهای از جهش قیمت نفت منتفع خواهد شد و اقتصاد این کشور با وجود کرونا، نشانههایی حاکی از بهبود اوضاع را بروز میدهد. دولتهای منطقهای نظیر لبنان که با کمبود ویرانگر انرژی روبهرو هستند نیز بیشتر به ایران وابسته میشوند. این نکته به لایه دوم راهبرد ایران اشاره دارد: تلاش مصمم برای ترمیم روابط با کشورهای جهان عرب.
امیرعبداللهیان اخیراً از سوریه و لبنان بازدید به عمل آورده و با مقامات امارات ملاقات کرده است. پس از ماهها گفتگو، ایران و سعودی، احتمالاٌ به زودی روابط دیپلماتیک محدود برقرار شود. در صورت پیروی سایر دولتهای خلیج فارس از فرآیند تحکیم روابط میان تهران- ریاض، احتمالاً ائتلاف منطقهای ضد ایران که از سوی آمریکا و اسرائیل پشتیبانی میشود، دچار چالش میشود. با توجه به نگرش واشنگتن نسبت به منطقه و علیرغم توافق آبراهام، اسرائیل احتمالاً بیشتر از هر زمانی احساس آسیبپذیری میکند.
بعید است دولت رئیسی مذاکرات وین را بهصورت یکجانبه رها کند. این امر به نفع دشمنانش خواهد بود. در مقابل، هنگامیکه ایران در نهایت به میز مذاکرات برگردد، شرایط سخت تری نظیر «بهرهمندی از مزایای اقتصادی قابل سنجش در ازای پایبندی به تعهدات» تعیین خواهد کرد. دولت ایران بر جدایی پرونده هستهای از موضوعات منطقهای و موشکهای بالستیک پافشاری خواهد کرد. ضمناً، در عین ادامه مذاکرات، قابلیت هستهای ایران بیوقفه گسترش خواهد یافت. مسئول مستقیم زمینگیر شدن توافق هستهای دولت آمریکاست. با توجه به رویکرد دوگانه آمریکا و ضعف اروپا، دولت جدید ایران در رویکرد خود بسیار جدی است.