آخرین اخبار:
کد خبر:۹۷۶۴۴۶
معاون اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با دانشجو:

اغلب زباله‌گردی‌ها از سر نیاز و محرومیت نیست/بدون گدا بودن تبریز به همت مردم محقق شده است

توکلی‌زاده گفت: اینکه یک عده‌ای از سر محرومیت و نداری به سمت زباله‌گردی می‌روند را نفی نمی‌کنیم اما اغلب آن‌ها از سر نیاز نیست و بخش عمده آن به شکل سازمان یافته و باندی رخ می‌دهد.

امین توکلی‌زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: به آمارهای فعلی که در خصوص کودکان زباله گرد و همچنین کودکان کار اعلام می‌شود نمیتوان تکیه کرد اما در مجموع آمارهای رسمی و غیر رسمی با یکدیگر فاصله خیلی تندی ندارد.

وی تصریح کرد: متاسفانه هم در شهر تهران و هم در برخی شهرها و استانهای دیگر با چالش کودکان کار و کودکان زباله گرد مواجه هستیم و در راستای کاهش این کودکان بعضی جاها برنامه‌های خوبی دارند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در اکثر جلسات از شهر "تبریز" به عنوان "شهر بدون گدا" یاد می‌شود و این به همت مردم اتفاق افتاده است و مردم خودشان از طریق خیریه‌ها و صندوقهای محلی که دارند با کمک نهادها و دستگاه‌های اجرایی، توانسته‌اند موضوع را فرهنگسازی کنند.

 

بحث کودکان متکدی از کودکان کار جداست

توکلی زاده تاکید کرد: بحث "کودکان کار" از "کودکان متکدی" جدا است اما پیوستگی و پیچیدگی‌های زیادی هم دارند.

وی همچنین یادآور شد: اینکه یک عده‌ای از سر محرومیت و نداری به سمت زباله‌گردی می‌روند را نفی نمی‌کنیم اما بدانیم که اغلب آن‌ها از سر نیاز و محرومیت نیست و بخش عمده آن به شکل سازمان یافته و باندی رخ می‌دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: برای ما همان تعداد کمی هم که از سر نیاز و محرومیت به دنبال زباله‌گردی می‌روند و به این کار روی می‌آورند برای ما زجرآور و آزار دهنده است و حتما باید برای آن تدبیری بیندیشیم.

 

اغلب کارگاههای بازیافت در مناطق پرآسیب پایتخت واقع شده‌اند

توکلی زاده خاطرنشان کرد: موضوع زباله گردی باندی یک پیوستگی با بازیافتهای اطراف شهر و کارخانجاتی که مواد اولیه خود را از ضایعات تامین می‌کنند دارد.

وی تاکید کرد: برخی از ضایعاتی ها هستند که انبارهایی را در اطراف شهر تهران ایجاد کرده و معمولا این قبیل گاراژها در نقاط پر آسیب مثل خلازیر واقع شده‌اند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه گفت: در جایی مثل خلازیر گفته می‌شود که نزدیک به ۴ هزار گاراژ برای خرید ضایعات وجود دارد.

توکلی زاده گفت: جمع آوری ضایعات توسط زباله‌گردها سود کلانی برای عده‌ای خاص در بر دارد و این افراد با هم تفاهم کرده‌اند که کار را با یکدیگر جلو ببرند و حتما یکی از ابزار آن‌ها کودکان زباله‌گرد هستند.

وی تاکید کرد: افرادی که به طور سازمان یافته در بازیافت ضایعات فعالیت دارند، برای پیشبرد کار خود از حضور مجموعه‌ای از گروههای مختلف نیازمند مثل کودکان و ... استفاده می‌کنند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران یادآور شد: باید با کمک معاونت خدمات شهری و همچنین مسئولان حوزه پسماند و کسانی که در بخش جمع‌آوری زباله شهر تهران کار می‌کنند، یک نظام بهم پیوسته را تعریف کنیم که در نهایت آسیبی به نام زباله‌گردی را کاهش دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار