به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مرتضی مختاری، رئیس دانشگاه جیرفت، در آیین افتتاحیه همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی گفت: همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی با هدف اطلاع رسانی دستاوردهای علمی و پژوهشی این حوزه برگزار شد.
رئیس دانشگاه جیرفت افزود: تنوع اقلیمی در کشور و جنوب کرمان، قابلیت عظیم تنوع گیاهی، ایجاب میکند که برای افزایش تولید و بازاریابی این محصولات برنامهریزی ویژه ای صورت گیرد.
وی تصریح کرد: باید با همکاری همه دستگاههای اجرای و پژوهشگران، یافتههای این حوزه به سمت تجاریسازی سوق داده شود.
در ادامه این آیین، رئیس همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاریسازی و رئیس انجمن گیاهان دارویی کشور نیز ضمن قدردانی از حمایتهای دانشگاه جیرفت برای برگزاری این همایش گفت: این همایش با برنامهریزی کلان در حوزه گیاهان دارویی و تجاریسازی شروع به کار کرد و امروز آخرین دستاوردهای پژوهشگران را ارایه میکند.
محمدباقر رضایی با اشاره به نیاز حضور بخش خصوصی در حوزه گیاهان دارویی افزود: یکی از نیازهای حوزه گیاهان دارویی، ورود بخش خصوصی برای تجاری سازی گیاهان دارویی است که باید در این حوزه تلاش بیشتری شود.
وی با بیان این مطلب که جنوب کرمان یکی از قطب های اجرای سیستمهای گلخانه ای است بیان کرد: پتانسیل موجود در این منطقه می تواند سهم بسزایی در توسعه تولید گیاهان دارویی از طریق کشت گلخانه ای داشته باشد.
رضایی خاطرنشان کرد: دانشگاه جیرفت به واسطه حضور اعضای هیات علمی توانمند و همچنین منطقه بسیار مستعد گیاهان دارویی به عنوان هسته و انجمن گیاهان دارویی می تواند به علاقه مندان این حوزه خدمات ارایه کند.
دبیر علمی این همایش در ادامه این آیین گفت: اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاریسازی پس از دریافت مجوز از پایگاه استنادی ISC و اطلاعرسانی رسماً فعالیت وبسایت همایش در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ آغاز شد.
فرشته عزتی افزود: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ فراخوان دریافت مقالات شروع شد و این همایش با استقبال خوب محققان رو به رو شد و ۱۹۸ مقاله از طریق وب سایت همایش دریافت شد.
وی تصریح کرد: پس از داوری مقالات ۱۶۶ مقاله پذیرفته شد و کاربران میتوانند گواهی پذیرش و ارائه مقالات و مجموعه مقالات همایش را از طریق وب سایت همایش دریافت نمایند.
عزتی در پایان بیان کرد: از حامیان علمی و معنوی این همایش که شامل پایگاه استنادی ISC، سیویلیکا، انجمن گیاهان دارویی ایران، اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی کشور، پژوهشکده فناوریهای زیستی گیاهان دارویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، رویکرد علمی و کاربردی این همایش نقش اساسی داشتند قدردانی کرد .