به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلیل کوهپایهزاده دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی در یک برنامه تلویزیونی درباره بحث ادغام آموزشهای علوم پزشکی با آموزشهای وزارت علوم برای ارتقای رتبهبندی دانشگاههای کشور بیان کرد: یکی از افتخارات کشور ما در عرصه سلامت و علم این بوده است که توانستهایم این هماهنگی را بین بهداشت و درمان و آموزش در قالب یک وزارت تدوین کنیم.
کوهپایهزاده ادامه داد: خیلی از کشورها به دنبال چنین الگویی برای ارتقای سلامت مردم و همچنین توسعه آموزش پزشکی هستند، لذا این امر یکی از موفقیتهای کشور ما محسوب میشود.
به گفته وی، تصمیم انفصال آموزش علوم پزشکی از آموزشهای غیرپزشکی و سپردن آن به وزارت بهداشت پس از بررسی و مطالعات فراوان در سالهای ۱۳۶۳ به بعد صورت گرفت و گشایش بزرگی برای افزایش آموزش بالینی ما در نظام سلامت شد.
دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد: وزارت علومیها همواره از این موضوع یاد میکنند که وزارت بهداشت توانسته موضوعات آموزشی را بهصورت عملی در کنار بحث ارائه خدمت قرار دهد. دانشجویان رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و ... بعد از فارغالتحصیلی آماده کار هستند، اما فارغالتحصیلان رشتههای فنی پس از پایان تحصیل باید برای کسب مهارت و ورود به بازارکار در دوره کارآموزی شرکت کنند.
کوهپایهزاده با بیان اینکه داشتن چنین موقعیتی برای کشور یک ارزش افزوده و مزیت رقابتی است که نباید از دست داده شود، تصریح کرد: اگر روزی چنین ادغامی صورت بگیرد آموزش سلامت عمومی جامعه به خطر خواهد افتاد.
وی گفت: بحث سپردن آموزشهای علوم پزشکی به وزارت علوم به لحاظ ارائه سلامت یک اتفاق بسیار ناگوار و غیرقابل جبران بوده و از دیدگاه علمی هم گویا یک شکست مدیریتی رخ داده است.