گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بارش بارن سیل آسا در استان فارس که در بیست سال گذشته بی سابقه بوده، خسارات زیادی را به برخی مناطق مخصوصا منطقه بیرم و صحرای باغ از توابع شهرستان لارستان وارد کرد. شدت بارشها در برخی از شهرستانهای جنوبی به حدی بود که باعث انسداد مسیرهای ارتباطی و بروز خساراتی برای مناطق روستایی شد.
در شهرستان لارستان بر اثر ریزش بخشی از کوه (قلعه) شاه نشین به برخی خانههای مسکونی در پایین دست خساراتی وارد شد. بارشهای باران شدید باعث قطع شدن برق مناطق مختلف، مسدود شدن راههای روستایی و خسارت به بخش راه و کشاورزی نیز شد. طبق برآوردهای صورت گرفته خسارتی معادل هزار میلیارد تومان در حوزه زیرساختها وارد شده است.
بیشتر بخوانید:
از آنجایی که بارندگی در منطقه جنوب استان فارس کم است با بارش باران شدید در روزهای گذشته و وقوع سیلاب خانههای که در مسیر آبراهه ساخته شده بودند تخریب و ۸۰ درصد خانههای مردم بیرم داخل آب رفت که این امر منجر به از بین رفتن وسایل زندگی آنان شد.
محمود رضایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه بیش از هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی در مناطق جنوبی استان در پی بارندگیهای اخیر تخریب شده میگوید: ۵۰۰ چادر برای اسکان موقت مردم در این مناطق توزیع شد.
رضایی اظهار میکند: در برخی از نقاط جنوب استان فارس میزان بارشها به ۲۰۰ میلیمتر رسید که در این نقاط به ویژه در شهر بیرم لارستان، بیش از ۵۰۰ چادر برای اسکان موقت میان مردم توزیع و عملیات ساماندهی انجام شد.
وی همچنین به توزیع اقلام غذایی از طریق بالگرد برای نقاطی که دسترسی جادهای به آنان متوقف شده بود اشاره کرد خاطرنشان میکند: این اقدام از طریق سازمان هلال احمر به ویژه برای شهرستان مهر و بخشهایی از شهرستان لارستان انجام شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس عنوان میکند: بعد از توقف بارشها، تیمهای ارزیابی بنیاد مسکن فارس و شرکتها و دستگاههای متولی زیرساختها در استان، بررسی شرایط و ارزیابی خسارات وارده را آغاز کرده اند. به گفته رضایی طبق برآوردهای اولیه، ۵۰۰ واحد مسکونی نیاز به بازسازی دارند و ۶۰۰ واحد نیز نیازمند تعمیرند.
وی در ادامه میافزاید: ارقام این خسارات از طریق سازمان مدیریت بحران کشور به هیات دولت اعلام میشود. بعد از تصویب این ارقام در هیات دولت، برای جبران این خسارات چاره اندیشی و در بحث ایجاد زیر ساختها، بازسازی و تعمیر منازل مسکونی، اقدامات لازم آغاز خواهد شد.
احمد وحیدی وزیر کشور در سفر به استان فارس از مناطق سیل زده استان بازدید کرد در این راستا، نشست ستاد مدیریت بحران شهرستانهای جنوبی استان فارس با حضور وزیر کشور و نیز حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، موسوی نماینده مردم لامرد و مهر، حسین زاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز، محبیپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، سردار حبیبی فرمانده انتظامی فارس، فرمانداران شش شهرستان و امام جمعه بیرم در محل فرمانداری لامرد برگزار شد.
احمد وحیدی در این نشست با تأکید بر ضرورت امداد رسانی سریعتر به مناطق سیل زده از رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، معاون عمرانی وزیر کشور و استانداری فارس درخواست کرد هرچه سریعتر نسبت به تأمین امکانات مورد نیاز مناطق سیل زده و رفع کمبودهای آنان اقدام کنند.
وزیر کشور اظهار داشت: باید با نگاه عمیق به وضعیت سیل زدگان پرداخته شود و درخواستهای آنان به صورت دقیق و منظم بررسی شود و گزارشهای آن به بخشهای مختلف ارسال گردد.
وحیدی به نقش ویژه مسئولان محلی در حل بحران سیل زدگان اشاره کرد و در ادامه بیان میکند: مسئولان و مدیران استانی و محلی بخصوص فرمانداران باید به طور مستمر در بین مردم حضور داشته باشند، از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گیرند.
به گفته اسماعیل محبی پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس بر اساس ارزیابیهای اولیه بارشهای سیل آسا بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخشها و زیرساختهای زیربنایی و منازل وارد کرده است. برخی از خسارات سیل اخیر مربوط به اقدامهای غیرمجاز، تعرض به حریم رودخانه ها، منابع طبیعی و زیست محیطی از سوی مردم است.
حسینزاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستانهای جنوبی استان فارس که به ریاست وزیر کشور برگزار شد می گوید: در بیرم که به غیزانیه فارس مشهور است فاجعه رخ داده است.
نماینده مردم لارستان خنج گراش و اوز اظهار میکند: در جریان سیل اخیر مردم زندگیشان را در سیل از دست داده اند و به نوعی گرفتار شده اند که لازم است به وضعیت آنها رسیدگی شود.
حسین زاده میافزاید: کیفیت آب آشامیدنی در بیرم وضعیت مناسبی ندارد، بارها این موضوع را در مجلس بیان کردم، مردم، ولی نعمتان ما هستند و ما برای آنها خدمت میکنیم، چهار روز از وقوع سیل گذشته و من از تلاشهای سپاه، گروههای جهادی، ستاد اجرایی فرمان امام، هلال احمر، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی و بهزیستی تشکر میکنم و اگر حضور محبیپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری نبود، وضعیت بدتر از این بود.
حسین زاده با اشاره به فاصله مسافتی بسیار بیرم تا مرکز شهرستان و محرومیت این بخش از امکانات بیان میکند: بیرم حدود ۱۷۰ کیلومتر از مرکز شهرستان فاصله دارد و لازم است نمایندگی هلالاحمر به این بخش داده و تجهیزات راهداری به بیرم اختصاص داده شود تا هروقت اتفاقی رخ میدهد، خودشان به سرعت وارد عمل شوند. همچنین بیرم به امدادگاز نیاز دارد.
نماینده مردم در جنوب فارس اضافه میکند: انتظار داریم در هیات دولت بودجه مناسبی برای جبران خسارتها درنظر گرفته شود، هفتاد هشتاد درصد مردم بیرم و عمادشهر، شغلشان کشاورزی و دامپروری است مردم دامهایشان را از دست دادند جبران خسارت به صورت فازبندی شده و خارج از بروکراسی انجام شود و ماجرای زلزله تکرار نگردد.
سیل روزهای ۱۲و۱۳ دی ماه در جنوب و شرق فارس پنج نفر را به کام مرگ کشاند و خسارت مالی سنگینی بجا گذاشت.
با توجه به فصل سرماو چند برابر شدن مشکلات مردم سیل زده در این فصل، مسئولان دولتی و نیروهای امدادی در تلاش هستند تا هرچه سریع تر مشکلات سیل زدگان برطرف شود. شهرستان بیرم در استان فارس، یکی از مناطقی است که در سیل اخیر آسیب های بسیاری به آن وارد شد و برخی از منازل مردم این منطق تخریب شده و دام های زیادی تلف شدند، در برخی مناطق هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان هم سیل اخیر مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است که انشالله با تلاش مسئولان و نگاه ویژه دولت برای حل سریع مشکلات، هرچه زودتر شاهد بازگشت مردم این مناطق به وضعیت عادی باشیم.