به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بهرام نیا استاندار ایلام در این دیدار، اظهار داشت: سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق اخیراً در جلسهای که داشتیم اعلام کرد، که ایجاد کنسولگری عراق در ایلام نهایی شده است و این موضوع به زودی محقق خواهد شد.
استاندار ایلام یکی از ویژگیهای مهم دو استان ایلام و استان واسط عراق را شیعه بودن مردمان آنان عنوان کرد و گفت: خوشبختانه کشور ایران در زمینه تولید علم و دانش در دنیا دارای رتبه ۱۶ ست و این فرصت بسیار خوبی برای توسعه همکاریهای علمی هر دو کشور محسوب میشود.
بهرام نیا، دو کشور دوست و مسلمان ایران و عراق را دارای دشمنان مشترک دانست و بیان داشت: از مصادیق این موضوع را میتوان در ترور و کشته شدن بیش از ۵۰۰ دانشجو و استاد عراقی در سالهای گذشته و همچنین ترور دانشمندان هستهای و علمی ایران دید.
استاندار ایلام با دعوت از سرمایهگذاران عراقی برای سرمایهگذاری در استان ایلام، اظهار داشت: انتظار داریم مسئولان عراقی، سرمایهگذاران را به سمت ایلام هدایت کنند.
استاندار ایلام، یکی از راهکارهای استفاده از ظرفیتهای اقتصادی دو استان را، توسعه بازارچههای مرزی چنگوله، چیلات و شهابی عنوان کرد و گفت: اگر مسئولان دو کشور در زمینه توسعه از ظرفیتهای علمی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خود استفاده نکنند، کسی به فکر توسعه این دو کشور نخواهد بود.
بهرامنیا، یکی از بسترهای مهم برای توسعه دو کشور دوست و برادر ایران و عراق را جایگاه علمی دو کشور دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ایران در زمینههای علمی، معماری، طراحی و مهندسی تجربه بسیاری دارد، آمادگی خود را برای اعزام نیروهای فنی و مهندسی به کشور عراق اعلام میکنیم.
در این نشست، علی محمدی سرپرست دانشگاه ایلام با بیان اینکه اولین تفاهمنامه همکاری فیمابین دانشگاه ایلام و دانشگاه واسط در سال ۱۳۹۲ و در دوره اول ریاست اینجانب منعقد شد، اظهار داشت: بعد از دو سال رایزنی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در دیداری که رئیس وقت دانشگاه واسط از دانشگاه ایلام داشت، تفاهمنامه همکاری در اسفندماه ۱۳۹۲ به امضا رسید، که زمینهساز توسعه همکاریهای بینالمللی دانشگاه ایلام گردید.
علیمحمدی، افزود: هم اکنون ۶۳۰ دانشجوی عراقی، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و نیز ۳۰ دانشجوی افغانستانی در دانشگاه ایلام مشغول تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۵۰ دانشجوی خارجی از دانشگاه ایلام فارغالتحصیل شدهاند.
سرپرست دانشگاه ایلام با بیان اینکه برنامههای متنوعی در آینده برای دانشجویان خارجی انجام خواهد گرفت، اظهار داشت: اهتمام ما بر این است که دانشجویان خارجی قبل از آغاز تحصیل؛ بر زبان فارسی مسلط شوند، تا زمینه برای اجرای برنامههای فرهنگی و دانشجویی جهت آشنایی آنان با فرهنگ ایرانی و اسلامی و ارزشهای انقلاب اسلامی مهیا گردد.
در ادامه مازن حسن جاسم الحسنی رئیس دانشگاه واسط، با اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی دو استان واسط و ایلام، گفت: این اشتراکات زمینه توسعه روابط مابین دو استان و از جمله در حوزه علمی را فراهم کرده است.
مازن الحسنی با اشاره به جایگاه خوب آموزشی و پژوهشی دانشگاه ایلام بیان داشت: علیرعم اینکه با ۱۰ دانشگاه ایرانی همکاری دوجانبه داریم، اما نظر به علائق دوجانبه و حضور دکتر علیمحمدی بعنوان شخصیتی فهیم و علمی، دوست داریم دانشگاه ایلام پل ارتباطی ما با دانشگاههای ایرانی باشد.