به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با توجه به لزوم توسعه فناوریهای نانو در کشور و همچنین اهمیت بحث اشتغال و ضرورت پرداخت به آن، همکاری مشترکی میان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و وزارت تعاون شکل گرفته است. در این راستا توافقنامهای به امضای ستاد نانو و وزارت کار رسیده است.
از آنجایی که وزارت کار اشتغال را در اولویتهای خود قرار داده است و ستاد نانو ماموریت توسعه فناوری نانو را به عهده دارد، در نتیجه هممسیر کردن این دو مهم باعث میشود که توسعه اشتغال از مسیر فناوری نانو صورت گرفته و بتوان ظرفیت قانون اشتغال روستایی را که در سال ۱۳۹۶ تصویب شده و منابع مالی کمبهره و بلندمدت را در اختیار کارآفرینان قرار میدهد، برای ایجاد اشتغال بهکار گرفت.
بر اساس این توافقنامه دو سازمان متعهد خواهند شد تا از ظرفیتهای یکدیگر برای پیشبرد مقوله اشتغال در کشور از طریق فناوری نانو استفاده کنند و در کنار بهرهمندی شرکتهای بخش خصوصی نانویی از ظرفیتهای تسهیلاتی داده شده، امکان توسعه بازار داخلی و همچنین کمک به توسعه بازار صادرات محصولات نانویی فراهم شود.
با همکاری که شکل گرفته میتوان بحث اشتغال را بهصورت اشتغال پایدار دید و مسیر ایجاد اشتغال را به سمت استفاده از دانشآموختگان دانشگاهی و توسعه کسب و کارهای فناورانه دانشبنیان در حوزه نانو فراهم کرد. همچنین میتوان از مهاجرت دانشآموختگان به وسیله ایجاد زمینه مناسب کسب و کار در داخل کشور جلوگیری به عمل آورد.
این توافقنامه به دنبال این است که شرکتهای نانویی که پتانسیل تولید محصول صنعتی و نیمهصنعتی نانویی دارند را مورد حمایت قرار دهد. قرار است شرکتهایی که دارای الزامات از پیشتعیین شده هستند، مورد حمایت قرار گرفته و برای رسیدن به هدف اشتغال بیشتر پشتیبانی از آنها انجام شود.
بر اساس توافق صورت گرفته، گروههایی که شرایط استفاده از قانون اشتغال روستایی را نداشته باشند، از سایر ظرفیتها نظیر تبصره ۱۸ قانون استفاده کنند و که باعث ایجاد زیرساختهای مناسب توسعه اشتغال میشود و در نهایت این روند موجب پایهریزی اشتغال تخصصی و پایدار در کشور میشود و مسیر برای اشتغال دانشآموختگان هموار میشود.
شناسایی، ارزیابی و معرفی طرحهای فناورانه صلاحیتدار به وزارت کار و رفاه اجتماعی، اجرای برنامههای توانمندسازی متقاضیان بهمنظور ورود به مرحله تولید نیمهصنعتی یا صنعتی، کمک به توسعه بازار داخلی محصولات و بازار خارجی و ارائه مشوق به منظور صادرات محصولات واحدهای دریافتکننده تسهیلات، کمک به توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی برای کاهش مهاجرت نخبگان، تامین خدمات مشاورهای به متقاضیان دارای صلاحیت و بررسی و ارزیابی و نظارت بر نحوه اجرای طرحها و ارائه گزارش به وزارت کار و رفاه اجتماعی از جمله تعهدات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است.
وزارت کار و رفاه اجتماعی اقدام به تخصیص مبلغی تا سقف ۵۰۰۰ میلیارد ریال از محل منابع قانون برای اعطای تسهیلات موضوع این توافقنامه به منظور حمایت از ایجاد اشتغال تخصصی خواهد کرد. تخصیص اعتبار از محل سایر منابع مالی/ تسهیلاتی، ایجاد دسترسی برای ثبت طرحهای معرفیشده در سامانه ذیربط توسط کاربران ستاد، معرفی طرحهای دریافتی موضوع این توافقنامه به مؤسسات عامل، اولویتدهی و تسریع در ارائه تسهیلات به طرحهای معرفیشده در قالب این توافقنامه و ابلاغ توافقنامه به دستگاههای اجرایی، مؤسسات عامل و ادارات استانی از دیگر تعهدات وزارت کار و رفاه اجتماعی خواهد بود.