گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی توسلی قمصری، از اوایل هفته جاری و با ورود سامانه بارشی جدید به استان کرمان شاهد بسته شدن راه و محورهای مواصلاتی زیادی در استان کرمان بهویژه راههای روستایی در جنوب و شرق استان کرمان بودیم؛ تعداد زیادی از روستاهای استان در محاصره سیلاب قرار گرفتند و ورود سیلاب به شهرها، روستاها و منازل مردم باعث تخلیه برخی از این مناطق و اسکان اضطراری مردم در مکانهای امن شد و همه اینها در شرایطی بود که استان کرمان هنوز تحت تأثیر تبعات سیل دو هفته قبل قرار داشت.کنار همه این اتفاقات و حوادث، جان باختن سه نفر در سیل استان کرمان حادثه تلخی ـ که بهگفته مسئولان بر اثر عدم توجه به هشدارها رخ داد ـ بود، سه نفری که دو نفر از آنها کودک بودند.
علی زینیوند نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استان کرمان در شرایطی که هنوز تحت تأثیر تبعات سیل دو هفته قبل قرار داشت بارشهای جدید از اوایل این هفته در استان آغاز شد اظهار داشت: سیل اخیر جنوب استان را در بر گرفت، در خیلی از مناطق رودخانهها طغیان کردند.
وی با اشاره به اینکه بارندگیها در استان همچنان ادامه دارد گفت: در شهرستان رودبار جنوب و در زهکلوت دستور تخلیه روستاهای کنار رودخانه صادر شده است.
استاندار کرمان با تأکید بر اینکه نیروهای امدادی از لحظات اولیه بروز سیل در صحنه و در منطقه هستند گفت: با وجود تمام تلاشها، احتمال بروز خسارتهای جدید بر اثر بارندگیهای پیشِرو دور از انتظار نیست. وی با ابراز اینکه بهدلیل شرایط باتلاقی و کوهستانی بودن منطقه و تداوم بارندگیها هنوز راه دسترسی به ۱۳۰ روستای استان باز نشده است اضافه کرد: تلاش برای بازگشایی مسیرها و دسترسی به روستاها ادامه دارد. زینیوند با اعلام قطعی آب در ۳۰ روستا گفت: نیروهای امدادی، جهادی، بسیج، هلال احمر، راهداری و نیروهای مردمی و همه دستگاهها در صحنه هستند و امدادرسانی از هر طریق در حال انجام است.
وی با تصریح به اینکه اسکان موقت سیلزدگان انجام شده و مواد خوراکی به اکثر مناطق رسیده است افزود: همه فرمانداران در صحنه هستند و بنده نیز امروز عازم مناطق سیلزده میشوم تا در صحنه مدیریت بحران را دنبال کنم.
سیلاب و بارندگیهای شدید در چند استان ایران با خرابیهای گسترده، مسدود شدن راههای ارتباطی و قطع آب و برق در بسیاری روستاها همراه شده است. در کرمان، صدها خانوار در شهرستانهای قلعه گنج، منوجان، رودبارجنوب، کهنوج و عنبرآباد از سیلاب آسیب دیدهاند و خانههای مسکونی، اراضی کشاورزی و زیرساختها در شهرستانهای جنوبی استان کرمان با خسارات گستردهای روبرو شدهاند.
رضا فلاح، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با اشاره به اینکه امدادرسانی به مردم سیلزده در نقاط مختلف استان کرمان ادامه دارد اظهار داشت: در این دو روز در ۱۰ شهرستان استان کرمان بهویژه در شهرستانهای قلعهگنج، رودبار جنوب، منوجان، کهنوج و عنبرآباد امدادرسانی به سیلزدگان را داشتهایم.
وی با بیان اینکه اسکان اضطراری سیلزدگان توسط نیروهای جمعیت هلال احمر استان کرمان در این مناطق انجام شده است گفت: کنار اسکان سیلزدگان، توزیع اقلام زیستی و معیشتی و رهاسازی خودروهای گرفتار در سیلاب را نیز داشتیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با اعلام "امشب و فرداشب نیز امدادرسانی به سیلزدگان در جنوب استان کرمان ادامه دارد" گفت: بهدنبال بارندگیها در مناطق بالادست روستایی شهرستان ریگان و قلعهگنج متأسفانه سه نفر در این سیلابها جان خود را از دست دادند که جسد دو نفر از آنها پیدا و تحویل خانوادههای آنها شده است.
وی با بیان "در زمان حاضر قریب ۱۴۰ نیروی امدادی در قالب ۳۵ تیم امدادی با تمام تجهیزات لجستیکی و امکانات امدادی در منطقه حضور دارند" افزود: در زمان حاضر امدادرسانی ما در این مناطق زمینی است و امیدواریم با مساعد شدن وضعیت آبوهوایی امدادرسانی هوایی به سیلزدگان با جدیت دنبال شود.
در آخرین خبر علی زینی وند صبح چهارشنبه ضمن تماس با امیر حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران وضعیت مناطق جنوبی کرمان به خصوص در مناطق باتلاقی را تشریح کرد. استاندار کرمان از فرمانده ارتش خواست تجهیزات نظامی که امکان دسترسی به مناطق باتلاقی میدهد را به جنوب کرمان ارسال کند.