گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، شرکت ایران پوپلین در سال ۱۳۵۳ تأسیس و قسمتهای مختلفی از جمله ریسندگی، بافندگی، رنگرزی و چاپ در آن راهاندازی شد. این واحد تولیدی متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی از زیرمجموعههای هلدینگی بانک ملی است در سال ۱۳۶۹ سهام آن در بورس اوراق بهادار تهران عرضه و در سال ۱۳۸۷ به دلیل آنچه از زیانده بودن شرکت عنوان شد، از بورس خارج شد.
شرکت ایران پوپلین تا سال ۱۳۷۹ بالغ بر ۱۲۰۰ کارگر داشت. از این سال به بعد و تخریب بخشی از این کارخانه براثر برف سال ۸۳ با مشکلات عدیدهای مواجه شد. هر چند با پرداخت غرامت از سومی بیمه، بخشی این شرکت بازساز و به مدار تولید بازگشت. عدم سرمایه گذاری مناسب در راستای به روز رسانی دستگاهها و همچنین عدم مدیریت صحیح منجر به تعطیلی بیش از نیمی از کارخانه شد.
از سال ۹۴ تاکنون شرکت ایران پوپلین با تعییر مدیران زیادی مواجه شده و همین موضوع باعث ایجاد مشکلاتی برای کارگران و همچنین مشکلاتی در بخش تولید شد و سال به سال بدهیهای معوقه شرکت افزایش یافت که البته این بدهیها همچنان در حال افزایش است.
آیتالله رئیسی، سال گذشته به عنوان رییس دستگاه قضا در سفر به استان گیلان خواستار راهاندازی مجدد کارخانه صنایع پوشش شدند به گفته استاندار گیلان بعضی خطوط راهاندازی شده و باید کمک کنیم که سایر سالنها نیز افتتاح و به حداکثر ظرفیت خود برسد.
حال در آستانه سفر رئیسجمهور به گیلان نماینده عالی دولت در این استان از کارخانه پوشش و ایران پوپلین بازدید کرد. به گفته استاندار استان از این سفر دستاوردهای خوبی نصیب استان میشود. وزرا با حضور در شهرستانها موضوعات شهرستانی و مسائل استانی را به رئیس جمهور گزارش میدهند.
اسدالله عباسی، استاندار گیلان در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کارخانههای صنعتی در گیلان از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، میگوید: گیلان به لحاظ شرایط ژئوپولیتیکی یکی از قطبهای نساجی در کشور است، ولی به دلیل برخی سو مدیریتها دارای شرایط خوبی نیستند.
عباسی با انتقاد از وضعیت واگذاری کارخانههای ابریشم در گیلان میافزاید: در سالیان گذشته به دلیل اصل ۴۴ و واگذاری کارخانهها به بخش خصوصی بخش اعظمی از سرمایههای استان در حوزه اشتغال نابودشده است.
به گفته استاندار گیلان یکی از دلایل نابودی برخی از کارخانههای گیلان را سودجویی برخی از مسئولان است. کارخانههای ایران پوپلین، پوشش، ایران برک و خاور جزو سرمایههای گیلان با هزاران نفر اشتغال بودند، ولی به دلیل سودجویی و منفعتطلبی عدهای خاص رو به نابودی رفته و افراد بسیاری از کار بیکار شدند.
عباسی، با تأکید بر لزوم توجه به نظارت بر روند احیای کارخانههای نساجی در گیلان خاطرنشان میکند: در سفر سال گذشته آیتالله سید ابراهیم رئیسی به گیلان بهعنوان مقام عالی قوه قضاییه، بخشی از مشکلات را بررسی و اکنون با پیگیریهای صورت گرفته بخشی از خط تولید برخی از این کارخانهها راهاندازی شده به این منظور باید با نظارت مستمر دیگر خط تولید کارخانههایی مثل پوشش را راهاندازی کرد.
وی کارخانه ایران پوپلین را برند کارخانههای گیلان دانست و افزود: کارخانه ایران پوپلین، چون تحت تملک بانکها بوده فعلاً بهصورت روز کارمزدی به فعالیت خود ادامه میدهد؛ لذا باید بانکها هرچه سریعتر وضعیت کارخانهها را مشخص کرده و بنده بهعنوان استاندار اجازه تعطیلی هیچ کارخانهای را در بررسی مشکلات کارخانه ایران پوپلین در سفر رئیس جمهور به گیلان نخواهم داد لذا تمامی این مشکلات در سفر رئیس جمهور به گیلان بررسی میشود.
به گفته نماینده عالی دولت در گیلان هدف دولت در این استان ایجاد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش تولید است و در این راستا مشکلات حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی گیلان برطرف خواهد شد.
کارخانه ایران پوپلین روزگاری تنها تولیدکننده پارچههای نظامی بوده و بسیاری از دستگاههای آن با تغییراتی جزئی قابلیت تولید پارچه جادری را هم دارند؛ کارخانهای که باوجود لزوم واگذاری به فرد اهلیتدار معلوم نیست چرا بانک متولی، این کارخانه را به بخش خصوصی اهلیت دار واگذار نمیکند؟
شایان ذکر است، با روی کار آمدن دولت سیزدهم این روزها بسیاری از کارگران صنایع آسیب دیده به رفع مشکلات خود امیدوار شده اند و کارگران ایران پوپلین هم امیدوارند که با نظارت مستمر مسئولان بر روند فعالیت شرکت، روزهای خوبی را در آینده مشاهده کنند.