کد خبر:۹۹۳۹۳۴
طی نامه‌ای صورت گرفت؛

واکنش مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران به سیاست‌های انقباظی دولت در لایحه بودجه

مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران طی نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به سیاست‌های انقباظی دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ و اثرات آن روی زندگی حداقلی بگیران دستمزد از جمله کارگران واکنش نشان داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران طی نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به سیاست‌های انقباظی دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ و اثرات آن روی زندگی حداقلی بگیران دستمزد از جمله کارگران واکنش نشان داد.

متن این نامه به شرح زیر است:

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهور محترم کشور
بودجه‌ای که کلیات آن توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است گویای این است که در سال آینده قرار است دولت سیاست‌های انقباضی را برای خارج شدن از بحران کسری بودجه اتخاذ کند. افزایش مالیات‌ها و آزادسازی قیمت‌ها مهمترین علائم اجرا شدن این سیاست در سال آینده می‌باشد.

همچنین شنیده می‌شود قرار است تعدیل نیروی جدی در کارخانه‌ها به خصوص کارخانه‌های خودروسازی صورت پذیرد تا از هزینه‌های دولت کاهش یابد و بخش مهمی از کسری بودجه را جبران کند. در مورد افزایش حداقل دستمزد کارگران نیز گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر عدم افزایش جدی آن شنیده می‌شود چرا که قرار است دولت به جبران کسری بودجه بپردازد.

کسی منکر شرایط وخیم اقتصادی نمی‌شود و اجرای سیاست انقباظی را فی نفسه بد نمی‌داند منتها اگر قرار باشد تنها کارگران و مشمولان حداقل دستمزد تمامی بار سیاست‌های انقباضی را بر دوش بکشند نمی‌توان به عادلانه بودن آن حکم داد. در شرایطی که ضریب جینی در کشور نرخی صعودی دارد پیاده شدن این سیاست‌ها به فاصله‌گیری هرچه بیشتر فقیر و غنی می‌افزاید.

اگر قرار است سیاست‌های انقباضی پیاده‌سازی شود ابتدا باید جلوی حقوق‌های نجومی دولت را گرفت. آیا در کشوری که حداقل دستمزد تان ۳ و نیم میلیون تومان است حقوق گرفتن ۲۴ میلیون تومانی یک استاندارد قابل پذیرش است؛ البته این رقم ۲۴ میلیون تومان نیز در مقابل حقوق ابگیران دولتی که تا ۲۰۰ میلیون تومان درآمد دارند عددی به حساب نمی‌آید. اگر خود را «سید محرومان» می‌دانید بهتر است به جای فشار آوردن حداکثری بر سفر‌های تنگه کارگران جلوی این حقوق‌های نجومی را بگیرید. باشد که به این شکل به طور عادلانه کسری بودجه جبران شود؛ نه با دست کردن در جیب مردم و به خصوص ضعیف‌ترین آنها.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار