گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ * زمستان به نیمه رسیده است و ایرانیان جشن ملی پیروزی انقلاب اسلامی و بازگشت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب را جشن گرفتند. هرچند جشن پیروزی انقلاب امسال هم مانند سال گذشته بیشتر در بستر فضای مجازی بود یا در جمعهای پراکنده و کوچک. هرچند با کاهش آمار مبتلایان و جان باختگان در اثر کرونا در هفتههای گذشته به شدت کاهش یافته بود و امیدوار بودیم که اجتماعات مردمی بار دیگر شکل گیرد، اما با شیوع سویه جدید این ویروس، دوباره مراکز درمانی از مبتلایان این ویروس پر شد و آمار فوت شدگان در اثر آن در کشور سه رقمی شد.
شیوع گسترده امیکرون در چند هفته اخیر، باوجود اصرارهای ستاد ملی کرونا برای تشکیل کلاسهای دانشگاهها و مدارس به صورت حضوری، مسئولان دانشگاههای مختلف اطلاعیه دادند و اعلام کردند که ادامه آموزش در ترم جدید تا مدتی مجازی است و برای بعد از آن هم، برنامه ریزی جدید اعلام میشود.
برخی دانشگاهها مثل دانشگاه گیلان، همه کلاسها را تا پایان اسفند غیرحضوری کردند و در بعضی دانشگاههای دیگر که دانشجویان مقاطع کارشناسی هم به کلاسها فراخوانده شده بودند، کلاسهای این دانشجویان غیرحضوری شد و آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری ادامه یافت.
بیشتر بخوانید:
مشخص نیست که تا چند وقت دیگر، روند شیوع امیکرون به چه صورت خواهد بود، اما دانشجویان برای نوروز برنامه ریزی کرده اند که اگر شیوع کرونا کاهش یافت، از اردوهای راهیان نور جانمانند. فراخوانهای ثبت نام از خادمین شهدا یا حضور در این اردوها در برخی استانها آغاز شده به امید اینکه امسال بتوانند نوروز خود را در مناطق عملیاتی دفاع مقدس سپری کنند.
البته برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت، در این هفته نیز جریان داشته و دانشجویان بسیجی دانشگاههای کهکیلویه و بویراحمد و اصفهان، از برخی شرکتهای تولیدی استان خود بازدید کردند.
بیشتر بخوانید:
در هفته گذشته، اقدامات جهادی و کمکهای مومنانه نیز در جریان بود. دانشجویان دانشگاه شهرکرد در هفته گذشته بستههای معشیتی را بین نیازمندان توزیع کردند. در خوزستان هم دانشجویان بسیجی قرارگاهی را با مشارکت بیش از ۱۰۰ دانشجو راه اندازی کرده اند تا در نوروز ۱۴۰۱ در مناطق کم برخوردار خدمت رسانی کنند.
بیشتر بخوانید:
دادگستری البرز چند وقتی است به دنبال آزادسازی اراضی است که غیرقانونی تصرف شده اند و در آخرین اقدام، بخشی از حریم رودخانه کرج را از ساخت و سازهای غیرمجاز آزاد کرد. نکته مهم این است که دادگستری سازههایی را تخریب کرده که برخی دستگاههای حاکمیتی و نظامی در حریم این رودخانه احداث کرده بودند.
خبر تلخ فوت یک استاد دانشگاه برای فرار از حمله سگ ها، با خودرویی تصادف کرده و جان خود را از دست داده، مردم را درگیر این موضوع کرد که چرا باید دانشگاه در محلی احداث شود که سگهای ولگرد اطراف آن، به مردم حمله میکنند؟ سوال بعدی این بود که چرا این سگهای ولگرد آن هم نزدیک یک محل پررفت و آمد ساماندهی نمیشوند. حالا و پس از فوت این استاد جوان، شهرداری اهواز بالاخره به این نتیجه رسید که باید فکری برای ساماندهی سگهای ولگرد بکند.
یکی از معضلات بشری دفع زباله هاست و در شرایطی که راههای زیادی برای دور کردن زباله و بازیافت آنها پیدا شده، عجیب است که هنوز حاشیه برخی شهرهای بزرگ محل جمع آوری زباله است. درحالیکه میتوان از همین حجم زباله، منبعی برای تأمین انرژی و برخی محصولات به دست آورد. در یاسوج هنوز هم زبالهها را میسوزانند و به این صورت سلامت مردم را به خطر میاندازند.
همزمان با دهه فجر هرساله تعدادی پروژه عمرانی یا خدماتی افتتاح میشود و این بار مسئولان برای آبرسانی به روستاها و مناطق کم آب دست به کار شده اند. هفته گذشته عملیات آبرسانی به ۶۷ روستای استان هرمزگان و ۲۰۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان آغاز شد.
میانگین بارندگی در کهگیلویه وبویراحمد در شرایط عادی سه برابر میانگین بارندگی کشور است، اما امسال این مقدار کاهش چشمگیر داشته و این استان پرآب را به چالش بیآبی کشانده است. همین امر باعث شد تا در طرح «جهاد آبرسانی» که از سوی دولت سیزدهم در حال اجراست، آبرسانی به روستاهای این استان هم مورد توجه رئیس جمهور قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
هفته گذشته گزارشی از آلودگی عجیب شهر کاشان منتشر کردیم و در آن علل این آلودگی مورد بررسی قرار گرفت. یکی از دلایل آلودگی این شهر فعالیت کارخانههای فولادی بود. اما مساله احداث کارخانه سرب هم باعث نگرانی مردم شده بود. کارخانهای که قرار بود سربش از جای دیگر تأمین شود و در کاشان به محصولات سربی برسد. اما دادستان عمومی و انقلاب کاشان به موقع وارد عمل شد و دستورات لازم برای توقف تأسیس این کارخانه را صادر کرد.
شهردار کرمان این هفته شگفتانه داشت. او در سامانه فهرست حقوق کارکنان شهرداری کرمان را منتشر کرد. پس از آن برخی از کارکنان شهرداری تجمع اعتراضی برگزار کردند، اما او حالا به دنبال انتشار متن و مبلغ قراردادهای شهرداری است تا گام مهم دیگری در راستای شفافیت در مدیریت کشور بردارد.
هپکو لای منگنه مسئولان و تدابیرشان گیر کرده؛ از یک سو مسئولان دم از حمایت از هپکو میزنند، از سوی دیگر دستوراتی میدهند که تولید در آن را متوقف میکند. حالا هم محتشمی پور، معاون وزیر صمت، طی نامهای راهکارهایی برای واردات ماشین آلات معدنی ارائه داده که در آن نقشی برای هپکو درنظر گرفته نشده است. درحالیکه به گفته قائم مقام مدیرعامل این شرکت، اگر هپکو از همه ظرفیتش برای تولید استفاده کند، میتواند برای بیش از ۵۰۰۰ نفر را اشتغال ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
نیمسال دوم، کم و بیش شروع شده و دانشگاهها آموزش را شروع کرده اند. فضای دانشگاهی آرام پیش میرود تا سال ۱۴۰۰ با همه فراز و نشیب هایش به پایان برسد.