آخرین اخبار:
کد خبر:۹۸۹۹۱۱
آخر هفته با استان‌ها|

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال

رئیس جمهور کشورمان در چهاردهمین سفر استانی خود روز گذشته وارد هرمزگان شد با حضور در بین مردم سیل‌زده از نزدیک در جریان مشکلات مردم این منطقه قرار گرفت.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیل ویرانگر هفته گذشته تمام مناطق هرمزگان را در برگرفت و خسارت‌های فراوانی به زیر ساخت‌ها شامل آب برق مخابرات، راه پل‌ها واحد‌های مسکونی و کشاورزی وارد کرد که بیشترین خسارت در بخش توکهور و هشتبندی میناب واقع در ۹۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز این استان بود.

آیت الله ابراهیم رییسی، رییس جمهور کشورمان در چهاردهمین سفر استانی صبح پنجشنبه وارد هرمزگان شد و مورد استقبال نماینده، ولی فقیه در هرمزگان، استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استان قرار گرفت.

سید ابراهیم رئیسی با حضور در جمع مردم هشتبندی میناب، گفت: بخشی از درخواست‌ها شخصی و برخی دیگر مربوط به مسایل عمران، تقسیمات کشوری، جاده سازی و دیگر موارد بود که همه این‌ها از سوی مدیران دولت بررسی و تا رسیدن به نتیجه پیگیری خواهد شد.


رئیس جمهور با تاکید بر تلاش همه مدیران برای رفع مشکلات مردم افزود: همه درخواست‌های مردم سیل زده هرمزگام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید:


رییس جمهور وارد بندرعباس ش

بازدید آیت الله رئیسی ‌از بخش‌های مختلف مجتمع بندری شهید رجایی

 

 

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال

 

بررسی مسائل سیستان و بلوچسان زیر ذره بین

سیستان و بلوچستان همواره از آن دسته استان‌های حادثه خیز و محروم کشور بوده است که علی رغم سخن مقام معظم رهبری درباره تنگه احد بودن آن، کمتر مورد توجه مسئولان قرار گرفته است. اخیراً نیز سیلاب این استان و شهرستان کنارک را تحت تاثیر خود قرار داد و خسارت آفرین شد. مجموع این موارد باعث شد تا به سراغ امین کمالی، دبیر مجمع مطالبه‌گران محیط زیست کشور و دبیر سابق جنبش عدالت خواهی دانشگاه زابل برویم و مسائل استان سیستان و بلوچستان را زیر ذره بین قرار دهیم.


کمالی در ادامه پیرامون موضوع کم آبی و خشکسالی سیستان تصریح کرد: سیستان نزدیک ۲۰ سال است که با موضوع کم آبی و خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند. تا جایی دریاچه هامون که بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران است، خشک شد و بازهم کسی به آن توجهی نکرد. متاسفانه در هر دوره نسخه‌های مختلفی برای احیای دریاچه هامون پیچیده می‌شود و تنها در حد یک جلسه و چند مصابحه مطرح می‌شود و هیچ‌گاه به عرصه عمل نمی‌رسد. در حال حاضر چهار نسخه برای آب استان سیستان پیچیده شده است. طرح انتقال آب از دریای عمان، حقابه، چاه ژرف و مقابله با آب هدررفت.

بیشتر بخوانید:


 

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال


راهکار‌هایی برای کاهش بحران آب

مساله آب در ایران، صرفا به بحران خشکسالی محدود نمی‌شود. تبعات اجتماعی و اقتصادی نبود آب در کشور، باعث شده از بحران آب با عنوان جنگ آب هم یاد شود؛ بحرانی که هشدار وقوع آن از سال‌ها قبل داده شده بود، اما هنوز در مدیریت کلان کشور، تغییری در مواجهه با این بحران مشاهده نشده است.


یکی از مصادیق بحران آب در کشور که مشخصا می‌توان نسبت به وقوع اختلافات آبی عمیق بین مردم نگران بود، بحران آب حوضه زاینده رود است. زاینده رود را بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران می‌دانند که از زردکوه در چهارمحال و بختیاری سرچشمه می‌گیرد و در دشت مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود تا به تالاب گاوخونی برسد. در مسیر این رود بزرگ، آب از رود پلاسجان و چشمه لنگان و چشمه مرغان هم به آن می‌پیوندند و با بیشترین حجم آب وارد استان اصفهان می‌شود.

بیشتر بخوانید:


 

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال



۱۴ دشت ممنوعه بحرانی در خراسان رضوی

تصویر ورود قطار به زیرزمین، یکی از تصاویر آخرالزمانی است که عموما در فیلم‌های هالیوودی به راحتی صحنه سازی می‌شود. اما چنین تصویری ممکن است به زودی در مسیر ریلی مشهد به تهران، نزدیکی‌های نیشابور، واقعا اتفاق بیفتد. فرونشست دشت‌های خراسان رضوی به قدری بحرانی شده که ممکن است در آینده نزدیک چنین صحنه‌های آخرالزمانی را هم مشاهده کنیم.

شاید هیچ یک از مدیران آبی کشور در هیچ زمانی تصور نمی‌کردند که اگر در مدیریت منابع آبی، اشتباه کنند، مسئول مرگ مسافران قطار باشند. مسلم است که مدیران آبی کشور و استان در وجود ۱۸ دشت ممنوعه بحرانی در خراسان رضوی از مجموع ۳۷ دشت آبی، مسئولیت مستقیم دارند. البته نمی‌توان از مسئولیت گروه‌های کشاورزان و صنعتگرانی که آب را غیرمجاز برداشت کردند یا در زمان هشدار، باز هم بر برداشت بی رویه آب اصرار داشتند، چشم پوشید.

بیشتر بخوانید



 

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال



آسیب پسروی آب دریا به خلیج گرگان 

۴۶ سال قبل شرکت کنندگان کنوانسیون رامسر در کنار تعیین روز جهانی تالاب ها، تصمیم گرفتند که خلیج گرگان، تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز را به عنوان اولین مجموعه تالاب بین المللی جهان در فهرست تالبا‌های این کنوانسیون ثبت کنند تا با وضع قوانین بین المللی از محیط زیست در شبه جزیره میانکاله و تالاب گمیشان محافظت کنند.

این خلیج ۴۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد، اما کم عمق است و در زمان مد یا افزایش حجم آب در آن، عمق آن حداکثر به ۴ متر می‌رسد. بر اثر گسترش شبه جزیره میانکاله در جنوب شرقی دریای خزر به وجود آماده است. آشوراده، تنها جزیره ایرانی در دریای خزر هم در حاشیه این خلیج قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید:



 

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال



راه اندازی مجدد کارخانه آزمایش در مرودشت


اواخر سال ۱۳۳۷ بود که کارخانه‌ای در حوزه لوازم خانگی به نام آزمایش تاسیس شد. این کارخانه در سال ۱۳۸۲ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد. چند سالی از فعالیت این کارخانه می‌گذشت که مشکلات آن آغاز شد، تا جایی که کارگران برای حل مشکلات دست به اعتراضاتی زدند و پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان ده بودن، تصمیم بر تعطیلی کارخانه گرفتند. این شد که ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد.

آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در سفر استانی خود به استان فارس پس از ورود به شیراز، در اولین برنامه خود کارخانه باسابقه و قدیمی آزمایش را بازدید کرد. این کارخانه دچار مشکلات مختلف شده و تعطیل است که رئیس جمهور در جریان مسائل این واحد قرار گرفت. کارخانه آزمایش روزگاری یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور بود که در جریان خصوصی‌سازی‌ها، در اوایل دهه ۸۰ به بخش خصوصی واگذار گردید و سوءمدیریت کارخانه و فقدان نظارت‌های کافی دولتی، منجر به تعطیلی این کارخانه شد.

بیشتر بخوانید



 

از سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان تا راه‌اندازی فاز یک کارخانه آزمایش مرودشت پس از ۲۰ سال



تخریب بیش از هزار واحد مسکونی در پی بارش باران

بارش باران سیل آسا در استان فارس خسارات زیادی را به برخی مناطق مخصوصا منطقه بیرم و صحرای باغ از توابع شهرستان لارستان وارد کرد. شدت بارش‌ها در برخی از شهرستان‌های جنوبی به حدی بود که باعث انسداد مسیر‌های ارتباطی و بروز خساراتی برای مناطق روستایی شد.

رضا معراج عضو تیم ارزیابی جمعیت امام رضایی‌ها در گفتگو با خبرنگار ما در این باره گفت: با بارش‌های باران در شهر‌های جنوبی استان فارس حدود ۱۳ روستا از توابع شهرستان بیرم درگیر سیلاب شدند که این سیل منجر به تخریب بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی در این روستا‌ها شده است.


معراج با اشاره به وضعیت مردم سیل زده بیرم افزود: در حال حاضر به خاطر خسارت‌های که به مغازه و خانه‌ها مردم بیرم وارد شده است شهر در حالت نیمه تعطیل به سر می‌برد.


بیشتر بخوانید:


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار