به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، کمیته بینالمللی نجات هشدار داده است که اگر به بحران افغانستان رسیدگی نشود، تلفات گرسنگی در این کشور میتواند، بیشتر از تلفات ۲۰ سال جنگ باشد؛ زیر ۹۷ درصد مردم افغانستان با فقر مواجهاند.
این کمیته امروز (سهشنبه، ۲۶ بهمن) در بیانیهای اعلام کرد که ۶ ماه پس از تغییر قدرت در افغانستان، نیازهای بشردوستانه در سراسر این کشور به شدت افزایش یافته است.
کمیته بینالمللی نجات از رهبران دنیا خواسته است که به بحران اقتصادی افغانستان رسیدگی کنند تا مردم عادی این کشور بتوانند نیازهای اساسی خود را برآورده کنند.
در بیانیه این کمیته آمده است که با بدترشدن وضعیت در زمستان، میلیونها خانواده در شرایط ناامیدکنندهای قرار گرفتهاند. به گفته این کمیته، حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد روبرو هستند. همچنین یک میلیون کودک در خطر شدیدترین سوء تغذیه هستند.
با این حال کمیته بینالمللی نجات گفته است که اگر به بحران انسانی کنونی در افغانستان رسیدگی نشود، میتواند منجر به تلفات بیشتر از بیست سال جنگ شود.
ویکی آکن، مدیر این کمیته در افغانستان گفته است که از ماه آگوست، جامعه بینالمللی کمکهای مالی غیرانسانی را که ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۷۵ درصد از هزینههای عمومی، از جمله خدمات اساسی را تأمین میکرد، قطع کرده است.
به گفته او، لغزش افغانستان به سمت فاجعه، در قدم اول ناشی از سیاستهای جامعه بین المللیاست، نه درگیری یا فاجعه طبیعی.
ویکی آکن افزوده است که در حال حاضر، هر روز مردم افغانستان توسط سیاستهای بینالمللی مجازات میشوند. به گفته او، قدرت تضمین بهبود وضعیت در ۶ ماه آینده در دست جامعه بینالمللی است.