به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با گذر زمان و رشد فناوریهای پیشرفته در کشور، دیگر دانشگاهها نمیتوانند همچون سابق و طبق سنتهای گذشته فعالیتهایشان را مدیریت کنند مثلا در همین شرایط شیوع بیماری منحوس کرونا اگر دانشگاهها کلاسهای آموزشی خود را مجازی نمیکردند و ترمهای تحصیلی یکی پس از دیگری به صورت غیرحضوری مدیریت نمیشد مشخص نبود که در این دو سال اخیر چگونه باید جوانان و نوجوانان آموزش میدیدند.
اما همه چیز تنها همین آموزش حضوری و مجازی نیست، شیوه فعالیتی دانشگاهها در کشورهای مختلف سالهاست که تغییر کرده و توجه به مهارت و کارآفرینی جای سرفصلهای درسی تئوری و قدیمی را گرفته است که متاسفانه خیلی از دانشگاههای کشور ما هنوز به این مهم پی نبردهاند.
جذب دانشجو با حرکت دانشگاهها به سمت کارآفرینی
توجه به کارآفرینی و مهارتآموزی در جذب دانشجویان و تربیت نیروی انسانی کارآمد برای ورود به بازرکار و رفع نیازهای اساسی جامعه یکی از مهمترین نکاتی است که دانشگاهها به سمت آن در حرکتند، چون درحال حاضر جوانان میدانند که صرفا با تحصیل و داشتن یک مدرک دانشگاهی هیچ جایی در بازارکار ندارند و آینده شغلی آنها بعد از اینهمه زحمت و تحصیل مشخص نیست.
بعنوان مثال دانشگاههای غیردولتی همچون دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای اخیر با مشکل جذب دانشجو مواجه هستند و جوانان با تورم فعلی و قیمتهای سرسامآور شهریه زیاد میل و رغبتی به تحصیل در اینگونه دانشگاهها نشان نمیدهند. اما اگر دانشگاهها شیوه فعالیتی خود را تغییر دهند بدون شک دانشجویان امیدوار به داشتن آیندهای درخشان به سمت آنها جذب خواهند شد.
رویداد گام دوم دانشگاه آزاد، مانوری ملی
براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی حرکت خود به سمت کارآفرین شده را جدی گرفته و معتقد است اگر به دانشجو مختصات کارآفرینی و تخصص در حوزههای مختلف را آموزش دهد، قطعا اقبال مردم به دانشگاه آزاد افزایش خواهد یافت. بنابراین معاونت فناوری و نوآوری، طراحیهای لازم برای برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتاپ و هزار شرکت فناور و خلاق را انجام و زمینه برگزاری آن را فراهم کرد.
در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد هزار مورد از بهترین و برترین زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی و گروههای پژوهشی، هزار مورد از استارتاپ و ایدههایی که در دانشگاه آزاد انتخاب شده اند و همچنین هزار مورد از شرکتهای خلاق و فناور که در دانشگاه آزاد فعالیت میکنند، در قالب یک مانور ملی در این رویداد حاضر خواهند شد.
وحید ضرغامی قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی را نقطه عطف حرکت این دانشگاه در مسیر کارآفرینی و حل مسئله عنوان کرد و گفت: رویداد ملی گام دوم دانشگاه در مقیاس عمل به دنبال رفع مشکلات و مسائل کشور است. بر همین اساس شناسایی دقیق ظرفیتهای موجود و گلچین برترینهای حاضر در دانشگاه جهت ارائه در این رویداد بزرگ با محوریت شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق بر اساس مختصات کارشناسی شده و پارامترهای دقیق در حال انجام است.
رویداد گام دوم دانشگاه آزاد در قامت موتور پیشران سرمایهگذاری برگزار میشود
قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند تحول و تعالی این دانشگاه عنوان کرد: استراتژی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد بر اساس نمودار حرکتی ترسیم شده در سند تحول و تعالی دانشگاه مدون شده است و با شبکه سازی از متخصصین حوزههای مختلف کارآفرینی، فناوری و نوآوری، این رویداد را در قامت موتور پیشران سرمایه گذاری و خلق ثروت از علم برگزار خواهیم کرد.
وی ارتباط بخشی میان پتانسیل موجود در دانشگاه آزاد اسلامی با بخشهای اقتصادی دارای نواقص و مسائل موجود در کشور را با هدف رفع موانع کارآفرینی و پیشرفت یکی دیگر از اهداف اساسی این رویداد عنوان کرد و ادامه داد: رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها مانوری برای شناساندن توفیقات و پتانسیل این دانشگاه به اهالی علم و فناوری و مسئولین کشور است، بلکه در بردار فعالیت بنگاههای کلان اقتصادی کشور نیز نقش آفرینی خواهد کرد.
رفع موانع تولید
به گفته ضرغامی، برقراری ارتباط میان استارت آپها و شرکتهای سرمایه گذاری دانشگاه با مدیران و فعالان اقتصادی خارج از دانشگاه همچون کاتالیزور، پنجرههای جدیدی را به سوی رفع موانع تولید خواهد گشود.
دبیر رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شور و اشتیاق واحدها برای حضور پررنگ و موثر در این رویداد تصریح کرد: مشوقهای در نظر گرفته شده برای واحدهای برتر در رویداد و همچنین انگیزه فراوان واحدها برای معرفی ظرفیت هایشان جهت رفع مشکلات کشور از مسیر ارتباط گیری با صنایع مختلف و به موازات آن بی نیاز کردن واحدهای متبوع به شهریه سبب شده تا واحدها برای شناسایی و گلچین پتانسیلهای موجود با دقت نظر بالایی وارد عمل شوند.
دانشگاه موفق باید در زمینه تبدیل علم به ثروت حضور فعالانه داشته باشد
قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد قرار گرفتن ایران در رتبه ۶۰ حوزه فناوری و نوآوری را زیبنده کشور و مردم ندانست و تاکید کرد: یکی از مولفههای دانشگاه موفق در عصر حاضر حضور فعالانه در عرصه تبدیل علم به ثروت با بکارگیری شاخصههای فناورانه و نوآورانه است. دانشگاه آزاد اسلامی در میدان عمل ثابت کرده به دنبال تحقق این مهم بوده و برای این کار تمام ظرفیت خود را در رویداد ملی گام دوم پای کار خواهد آورد تا تحولی قابل اعتنا در عرصه تلاقی علم و صنعت باشیم.