سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: یک حالتی که امیدواریم به آن برسیم این است که بتوانیم نوع و نحوه انتقال خوشه ای بیماری کرونا را تشخیص دهیم که فرد در محل کار، منزل، پادگان و ... به کوید۱۹ مبتلا شده است و ارتباط این خوشهها از طریق آزمایش با یکدیگر مشخص شود و در اینجا هم باید از آزمایش حداکثراستفاده صورت بگیرد تا موارد مثبت یا حتی موارد مشکوک زودتر شناسایی شوند تا زنجیره انتقال منقطع شود.
وی تصریح کرد: کانونهای بزرگی در کشور وجود دارد که بیماری به راحتی در آنها انتقال پیدا میکند و تعداد زیادی در این کانونها به کرونا مبتلا میشوند و در این موارد نیاز به انجام تست برای همه افراد وجود ندارد و در حال حاضر دقیقا در این شرایط قرار داریم و در تمام پیکها به این نقطه رسیدهایم و باید ظرفیت آزمایشگاههایمان را افزایش بدهیم.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: فردی که از خانه خارج میشود و به بیرون میآید، در صورت ابتلا به کوید نمیتواند متوجه شود که در چه مکانی آسانسور، تاکسی، فروشگاه و ... به کرونا مبتلا شده است و این به دلیل گستردگی سرعت انتقال بیماری کرونا است و در چنین شرایطی گفته میشود که از آزمایش و تست به جا استفاده شود.
سمیعی همچنین یادآور شد: آزمایش تعیین میکند که در صورت مثبت بودن، فرد به چه نوع مراقبتهایی احتیاج دارد و اگر در طبقه بندی او به عنوان فرد کوید مثبت اشتباه شود، در مدیریت آن با مشکل مواجه خواهید شد.
وی اضافه کرد: گروه اولی که باید برای آنها آزمایش کرونا انجام شود کسانی هستند که باید بفهمیم در بیمارستانها خدمات درمانی دریافت کنند و گروه دوم کسانی هستند مثل کادر سلامت که در لیست ابتلا و مبتلا کردن دیگران هستند، به ویژه افرادی که در خط مقدم بیمارستان به کار مشغول بوده و باید مورد محافظت قرار بگیرند.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر با جایی مثل خانواده، سربازخانه، کلاسهای آموزشی و محیط کار سر و کار داریم و فردی در آنجا علامت بیماری کرونا را پیدا میکند، سایر افراد باید برای قرنطینه اقدام کنند و ایزوله شوند.
سمیعی خاطرنشان کرد: بر اساس نتايج هفتگی ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت، اگر فردی با تنگی نفس و دیگر علائم کرونا به مراکز درمانی مراجعه کند، به احتمال ۵۵ تا ۶۰ درصد به کوید۱۹ مبتلا شده است و تردیدی وجود ندارد و افراد دارای علامت نیازی به انجام آزمایش و تست ندارند و تستها باید برای کسانی صرف شود که در ردیابی تماس مورد استفاده قرار میگیرد.