حبیب اعتمادی، مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه بناب در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، در خصوص فعالیتها و اقدامات انجام شده در آزمایشگاههای دانشگاه گفت: با توجه به اینکه توسعه و پیشرفت آزمایشگاهها جزو اولویتهای اصلی برنامههای سرپرست دانشگاه است، وی از همان ابتدای روزهای شروع به کار برنامه توسعه آزمایشگاه مرکزی در زمینه های: خرید تجهیزات جدید و دستگاههای پیشرفته، اخذ پذیرش در شبکه آزمایشگاهی علمی ایران (شاعا) و شبکه راهبردی، آموزش متخصصین و متصدیان و راه اندازی آزمایشگاههای جدید تدوین شد، که خوشبختانه توانستیم در تمامی این محورها به موفقیتهایی برسیم.
اعتمادی افزود: بر اساس برنامه تدوین شده و با اهتمام و پیگیرهای لازم بیش از ۳ میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی جدید خریداری شده است که این امر زمینه قرار گرفتن آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بناب در ردیف آزمایشگاههای برتر کشور را فراهم نمود.
مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه بناب بیان کرد: برای توسعه آزمایشگاه و تحقق برنامههای تدوین شده، ضروری است که متخصصین و متصدیان آزمایشگاهها آموزشهای لازم را در زمینه کار با دستگاههای جدید، ایمنی، نگهداری و دیگر امور مربوطه را ببینند و برای همین منظور دورههای آموزشی مختلف برای آنان برگزار خواهد شد.
وی گفت: رویکرد ما در خصوص ارائه خدمات آزمایشگاهی، حرکت به سمت آزمایشگاههای تخصصی، مرجع و حرفهای است و این مسأله به ویژه در رابطه با خرید تجهیزات آزمایشگاهی با کیفیت و گزینش کارشناسان حرفهای و متخصص برای آزمایشگاهها مورد توجه قرار دارد.
اعتمادی با اشاره به اینکه خرید تجهیزات جدید با اولویت بندی و برآورد نیازها و مطابق با امکانات و برنامههای دانشگاه، خریداری شده است، خاطرنشان کرد: در بحث خرید تلاش شد بر اساس یک مطالعه آماری، نیازهای پژوهشی اولویت دار دانشگاه شناسایی شود که به عنوان مثال: جهت جذب دانشجوی دکتری محیط زیست برای طرح تعاون با دانشگاه صنعتی سهند، قرارداد ست آپ تصفیه هوا و دستگاه خارجی آنالیزور خرید شده است.
وی اظهار داشت: در تلاش هستیم با در نظر گرفتن برنامه راهبردی دانشگاه، اولویتهای پژوهشی و ارائه خدمات آزمایشگاهی، سایر خریدهای تجهیزات جدید آزمایشگاهی دانشگاه را هم پیگیری کنیم.
شایان ذکر است: خرید دستگاه تست خستگی کشش و فشار محوری (اکسیال) ۲۵ تن، دستگاه اندازهگیری زاویه تماس (استاتیک و دینامیک)، دستگاه کشش سطحی و انرژی سطح (تمام اتوماتیک)، دستگاه ذوب مجدد قوس الکتریک تحت خلاء، سانتریفیوژ یونیور دور بالا و دستگاه ست آپ تصفیه هوا و دستگاه خارجی آنالیزور گازی با هزینهای به مبلغ حدود ۳ میلیارد و۸۶ میلیون تومان انجام گرفته که در مقایسه با سال ۹۹ که کل مبلغ ۶۲۷ میلیون ریال بود افزایش پنج برابری را داشته است.