سیده ستاره شجاعی، مسئول اجرایی «پویش حال خوب» در گفتوگو با خبرنگار دانشجو، گفت: پویش حال خوب اواخر بهمن ماه شروع شد؛ ما بر این باور بودیم که اگر بتوانیم به دیگران کمک کنیم، حال خودمان نیز خوب می شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا کمکی برای دانش آموزان نیازمند در آستانه سال نو جمع آوری کنیم.
شجاعی در ادامه افزود: در ابتدا سقف کمک هایمان را یک میلیون تومان قرار دادیم؛ اما آنقدر استقبال از این طرح بین دانشجویان زیاد شد که سقف مالی را برداشتیم و به جای آن محدودیت زمانی قرار دادیم. در طی مدت کوتاهی 4 میلیون و 694 هزار تومان جمع آوری شد.
مسئول اجرایی پویش «حال خوب» ادامه داد: پس از این پروسه به سراغ یکی از کفش فروشی های خیر همدان رفتیم و ماجرا را با او در میان گذاشتیم و او هم در کار خیر ما شریک و قرار شد او نیز تخفیف ویژه ای برای دانش آموزانی که بن خرید کفش به مغازه اش میبرند، قائل شود.
شجاعی افزود: با این پول بیش از 143 بن 33 هزار تومانی تهیه کردیم و بن ها را در 4 مدرسه توزیع کردیم؛ در واقع بن ها در اختیار مدیران مدارس قرار می گرفت و با صلاح دید آنها در بین دانش آموزان توزیع می شد.
وی با اشاره به اینکه برای حفظ عزت نفس بچه ها خودمان کفش ها را انتخاب نکردیم و آن را بر عهده دانش آموزان قرار دادیم، ادامه داد: مغازه ای انتخاب شده بود که کفش های خوب و مرغوب داشت و دانش آموزان می توانستند از میان آنها انتخاب های خوبی داشته باشند.
مسئول اجرایی پویش «حال خوب» با اشاره به اینکه این ماجرا خودجوش بود و پویش تشکیل شده زیر نظر هیچ انجمن و تشکلی نبود در ادامه گفت: هیات نظارتی هم از دانشجویان تشکیل شده بود که بر روند جمع شدن پول ها نظارت می کرد.
شجاعی در ادامه افزود: تا به حال همه بن ها تسویه شده است و تنها 4 بن باقی مانده که پیگیر این موضوع هستیم که چرا تا به حال خرید صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا دانشجویان جامعه هدف قرار نگرفتند، گفت: کمک مالی به دانشجو در واقع عزت نفس آنها را از بین می برد و اگر قرار باشد به دانشجو کمک شود، باید در قلب تشکیل گروه های کارآفرینی و تولیدات دستی باشد؛ اما دانش آموزان در این زمینه بیشتر به کمک نیاز دارند و به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای داشتن حال خوب دانش آموزان را در نظر بگیریم.
شجاعی در ادامه افزود: نکته قابل توجه در اجرای این پویش، استفاده از اصل شفافیت بود؛ شفافیت یکی از جدی ترین موضوعات در حکمرانی خوب است و کم کم در حال شکل گیری در سطح جامعه ایران است و به یک گفتمان عمومی تبدیل شده است.
مسئول اجرایی «پویش حال خوب» گفت: ما مبتی بر اصل شفافیت، تمامی دریافتی ها را کد گذاری می کردیم و پس از تعیین زمان دریافت، در کانال رسمی پویش به اشتراک می گذاشتیم که برای تمامی افراد قابل دسترسی بود.
شجاعی در ادامه افزود: تمامی دانشجویان و مسئولان بصورت آنلاین به تمامی پرداخت ها و جزئیات آن دسترسی داشتند و تنها چیزی که به اشتراک گذاشته نمی شد، نام افراد بود که آن هم رای رعایت حریم خصوصی بود و این هم به درخواست خود پرداخت کنندگان صورت می گرفت.
وی گفت: به عبارتی حال خوب، بصورت عملی نتیجه عملی شفافیت که افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی است را در محیطی مثل داشنگاه بوعلی سینا به نمایش گذاشت.