روز گذشته در حالی پانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ١۴ متهم دیگر به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد که پس از دفاعیات متهم حمزه لو مدیرعامل سابق بازرگانی پتروشیمی نوبت به محسن احمدیان معروف به سلطان پتروشیمی رسید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، متهم احمدیان که از ابتدای تاسیس مدیریت بازرگانی شرکت پتروشیمی را قبل و بعد از خصوصی شدن برعهده داشته است متهم است با ایجاد شبکه گستردهای از شرکای راهبردی در محل کشورهای دیگر و ایران سو استفادههای مالی زیادی برای خود و شرکایش در ۲۵ سال حضورش در این شرکت داشته است، وی با شکایت بخش خصوصی مالک شرکت در سال ۱۳۹۲ بازداشت و پس از مدتی با قید وثیقه سنگین آزاد شد و به مدیر عاملی یکی از شرکتهای تحت پوشش ساتا منصوب شد.
بر اساس این گزارش، محسن احمدیان در سالهای مدیریت خود با همکاری متهم فراری شیرعلی که از مقامات مسئول بوده است و مشارکت برخی مذاکره کنندگان برجامی که اکنون به جاسوسی محکوم شده اند با ایجاد شرکتهایی درسوییس و فرانسه، دبی، مصر به نامهای مختلف و سهامداران متعدد میلیونها یورو را با تبدیل ارز و جابجایی آن و اخذ پورسانت، طی ۲۵ سال منافع زیادی برای خود و حامیانش کسب کرده و به جرم خود به همراه شیر علی نیز در کیفرخواست اقرار کرده است. موضوعی جالب که در دادگاه روز گذشته وی با فرار رو به جلو تکذیب کرد که مورد برخورد نماینده دادستان قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، این متهم با کمک فردی به نام ذوالعین که تابعیت فرانسوی دارد به عنوان مدیرعامل با ایجاد شرکتی به نام APNC و همکاری مشکان مشعور و عبدالرسول دری اصفهانی که از مذاکره کنندگان برجامی بوده اند با انتقال ۹۸ میلیون یورو به MTN و ایرانسل با سهامداری ساتا و تبدیل ارزها به ریال تعهدات شرکت بازرگانی پتروشیمی را در زمان دولتی بودن آن تسویه کرده و از این تبدیل منفعت برده اند.
این علاوه بر پورسانتهای بیست پنج سال فروش پتروشیمی از سوی pcc است که توسط نهادهای نظارتی کشف شده است، ولی متاسفانه در این مدت وی و حامیانش با مهارتهای خاص بر روی پورسانتهای ۲۵ سال اخذ شده سرپوش گذاشته است.
متهم محسن احمدیان همچنین شرکتی به نام لنکور با مالکیت این افراد در کشور انگلیس تاسیس میکند و با عقد قراردادهایی بالغ بر ۲ میلیارد یورو بدون اخذ هیچگونه مجوزی از سوی شرکتهای تابعه و هیات مدیره مجتمعها صرفا با هماهنگی نهادهای نظارتی در ۳۰ سال گذشته اقدام به فروشهای صوری به این شرکت و تبدیل ارز به ریال و واریز آن به شرکت PCC کرده اند.
بر اساس این گزارش، در ۲۵ سال فعالیت وی در بازرگانی پتروشیمی، احمدیان و شیر علی متهم فراری و پسران آنها میلیونها دلار به عنوان پورسانت از شرکتها و مجتمعها دریافت کرده اند. طبق اقرار آنها شش درصد از وجوه فروش به عنوان پورسانت دریافت شده است.
احمدیان در دادگاه روز گذشته نیز از علینقی خاموشی نیز به عنوان شخصی نام برده که با همکاری نهادهای حاکمیتی تخلفات او نادیده گرفته شده است گویا احمدیان بابت خروج از پرونده به تمام راهکارهای غیر قانونی و اسامی مختلف جهت سرپوش گذاشتن بر اتهامات خود متوسل میشود. در جلسه دادگاه وی مدعی شد که هیچ وجهی به حسابهای وی واریز نشده و اگر کسی مدعی واریز است باید دادگاه سندش را به وی را نشان دهد.
وی در خصوص اخذ ۴۰ میلیون یورو پورسانت از “ام بی بارتر” کاملا موضوع را حاشا کرده و همچنین در خصوص خرید پتروشیمی فیلیپین از محل رشوهها و پورسانتها نیز عملا تکذیب کرد.
اما نکتهای که دردادگاه روز گذشته علیرغم تاکید قاضی مسعودی مقام در آغاز جلسات دادگاه از سوی متهم احمدیان که بازنشته وزارت نفت بوده است رعایت نمیشد اتهام زنی به سایر متهمین و بازیهای تبلیغاتی و رسانهای و به سخره گرفتن دادگاه با علام این موضوع که پولهای واریزی را به لیونل مسی داده است.