گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، صنایع پوشش ایران کارخانهای بزرگ، با سابقهای حدود ۵۰ ساله از بزرگترین و مجهزترین کارخانجات ریسندگی و نساجی در ایران و خاورمیانه بود که در روند خصوصیسازی به نااهلان سپرده شد و ویران شد، زمین ۸۵ هکتاری کارخانه پوشش صنایع ایران جایی نزدیک فرودگاه و در مسیر منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی قرار دارد.
مالکان آن زمان که گفته میشود به دنبال تغییر کاربری زمین بودند، با بهانههای مختلفی کارخانه به را به تعطیلی کشاندند و خطهای تولید نخ و پارچه را با ادعای نبود مواد اولیه و نداشتن سفارش و مشتری تعطیل کردند.
در سال ۸۳ بارش سنگین برف به بخشهایی از سالنهای تولید آسیب وارد کرد و همین شد بهانهای برای تعطیلی کامل کارخانه و حراج اموال آن؛ تا جایی که حتی آهن آلات سقف سالنها را هم حراج کردند.
گفته شده از ۴۸۰ دستگاهی که در خط تولید فعال بود، ۱۱۰ دستگاه فروخته شد و ۳۷۰ دستگاه با اعتراض کارگران همانجا باقی ماند که البته حالا در محوطهای کنار ویرانههای این کارخانه خاک میخورند.تخمین زده میشود در صورت راهاندازی بخشها و پروژههای مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران برای ۳ تا ۴ هزار نفر کارآفرینی خواهد شد.
آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضاییه وقت در بیست و یکمین سفر استانی خود به گیلان سفر بود و بازدیدی را از دو کارخانه تعطیل شده در این استان انجام داد و دستوراتی را برای احیای تولید در این کارخانهها و تحت تعقیب و کیفر قرار دادن عاملان تعطیلی آنها صادر کرد.
تیمور پورحیدری رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه پوشش در رشت میگوید: این کارخانه با ظرفیت پایین فعالیت خود را مجدداً آغاز کرد و پیشنهاد دادیم که تبدیل به شهرک تخصصی نساجی شمال کشور شود.
پورحیدری گفت: حدود ۹۰ واحد تحت تملک بانکها بودند و با برنامهریزیهایی که از ابتدای امسال صورت گرفت قرار شد ۶۸ واحد به چرخه تولید بازگردند که تا این لحظه تعیین تکلیف ۲۰ واحد انجام شده و با برنامهریزیهای بهعمل آمده و کمک همه دستگاههای ذیربط قرار است به فرایند تولید بازگردند.
وی آسیبشناسی واحدهای راکد و رسیدگی به مشکلات این واحدها را جزو دیگر اقدامات برشمرد و بیان کرد: اعطای تسهیلات در راستای کارگروه رفع موانع تولید در برنامه است و تاکنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش برای جبران نقدینگی و تسهیلات به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از راهاندازی ۱۳ طرح صنعتی با سرمایهگذاری بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۵۰۰ نفر در گیلان خبر داد و میافزاید: صدور مجوزهای بینام نیز بهعنوان سیاستهای تسهیل در سرمایهگذاری جزو برنامههای دولت سیزدهم است و در گیلان دنبال میشود.
در این راستا، حجت الاسلام حمزه خلیلی رئیس کل دادگستری گیلان به همراه سید مهدی صلاح میری دادستان مرکز استان و تعدادی از مسئولان قضایی از فازهای در حال تولید کارخانه پوشش رشت بازدید کرد.
سید مهدی صلاح میری دادستان مرکز استان گیلان با اشاره به اینکه با پیگیریهای دستگاه قضایی و همت مسئولان دو خط تولید کارخانه پوشش به صورت آزمایشی راهاندازی شده و در حال فعالیت است، اظهار کرد: هماکنون حدود ۵۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند.
وی با ابراز امیدواری از افتتاح سالنهای دیگر خط تولید کارخانه پوشش، گفت: پس از تکمیل دستگاهها و راهاندازی سایر خطوط تولید ۲۰۰ نفر نیروی کار میتوانند در این کارخانه فعالیت کنند.
دادستان مرکز استان گیلان با تشکر از مدیر مجموعه که علیرغم کاستیها و مشکلات و موانع فراوان در راستای احیای این واحد تولیدی تلاش میکند از مدیران شرکتهای آتیه دماوند خواست تا باتوجه به مرتفع شدن مشکلات حقوقی این کارخانه مساعدتهای بیشتری را معمول کرده تا به زودی شاهد شکوفایی این مجموعه تولیدی باشیم.