به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ مهمان ناخوانده ای به نام ویروس کرونا نوروز پیش رو هم در جمع خانوادههای ایرانی حضور دارد و امسال سومین نوروزی است که مردم باز هم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
بیشتر از ۲ سال از شیوع بیماری کرونا در شهرهای مختلف کشور میگذرد و علی رغم انجام واکسیناسیون برای بیش از نیمی از مردم، شیوع این بیماری همچنان در ایران نیز مثل سایر کشورهای دنیا ادامه دارد و هنوز درمان قطعی برای مقابله با آن یافت نشده است و تنها راه مقابله با این ویروس منحوس که تا کنون جان بسیاری از هموطنان را گرفته است، اقدام برای تزریق واکسن است.
با تزریق دُزهای مختلف واکسن کرونا تا حدود زیادی میتوان به ایمن شدن در برابر کوید۱۹ حتی در صورت ابتلا هم امیدوار بود اما به گفته کارشناسان و پزشکان متخصص، بهترین کار پس از تزریق واکسن ادامه به روند رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تا کنون ۶۳ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۶۱۹ نفر دُز اول، ۵۶ میلیون و ۱۳۲ هزار و ۵۹۹ نفر دُز دوم و ۲۴ میلیون و ۸۸۰ هزار و ۵۹۷ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۴ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۸۱۵ دُز رسیده است و هنوز تعداد زیادی از هموطنان نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام نکردهاند و این رویه روند گسترش شیوع بیماری را سرعت میبخشد و جان بسیاری از مردم را به خطر میاندازد.
نوروز در پیش است و به دستور رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد مبارزه با کرونا، تزریق ۲ دُز واکسن کرونا برای همه افرادی که قصد انجام سفرهای نوروزی را دارند اجباری است.
نظارت و استعلام اینکه همه مسافران که در سفرهای نوروزی به شهرهای مختلف سفر میکنند واکسن زدهاند یا خیر ، کار سخت و پیچیده ای است که مسئولان باید جهت اجرای هر چه دقیق تر آن برنامه ریزی کنند.
نوروز سال گذشته در حالی سپری شد که بسیاری از هموطنان در جریان انجام سفرهای نوروزی و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی به کرونا مبتلا شدند و عده بسیاری از آنها جان خود را از دست دادند.
عمده نگرانی که در حال حاضر وجود دارد عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و حضور واکسن نزدهها در سفرهای نوروزی است که علاوه بر اینکه خودشان در خطر ابتلا به کوید قرار دارند، زمینه شیوع، گسترش و انتقال کرونا به دیگران را هم فراهم خواهند کرد.
به گفته محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی، زدن ماسک و شستشوی دستها و رعایت فاصله گذاری، به همراه تزریق دز سوم، مهمترین راهکارهای پیشگیری از گسترش بیماری است.
رئیس زاده با بیان اینکه در دز سوم هنوز شرایط مطلوب نیست و کمتر از ۳۰ درصد موفق شده اند دز سوم واکسن کرونا را بزنند، تصریح کرد: تزریق دز سوم باید به بالای ۷۰ درصد برسد تا ایمنی جمعی برای مردم کشور فراهم شود.
روند ابتلا و همچنین آمار فوتیهای بیماری کرونا در حال حاضر روندی کاهشی است و این موضوع نباید باعث شود تا مردم رعایت پروتکلهای بهداشتی را ساده بگیرند و نباید فراموش کرد که همچنان بهترین و اثرگذارترین راه جلوگیری از گسترش شیوع کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی و دریافت واکسن در دزهای مختلف مورد تایید پزشکان متخصص است.