به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزنامه اصلاحطلب از قول علی بیگدلی نوشت: پوتین در ماجرای اوکراین خیلی توجهی به تحریمها ندارد، چون چشماندازی که پیش روی خود ترسیم کرده حکایت از آن دارد که دولت جایگزین بایدن و فـــردای اروپا به گونهای است که همه ضـرر و زیانهای احتمالی را یکجا جبران خواهد کرد.
«آمریکا نباید سختگیرانه علیه مسکو اعلام موضع کند به هر حال روسیه در زمینه نظامی کشور قدرتمندی است از منظر اقتصادی نیز به این سادگیها از پا درنخواهد آمد.»
غربیها مخصوصا آمریکا دارند اشتباه میکنند و این فشارها و تحریمهای اقتصادی جواب نمیدهد وقتی روی ایران که اقتصاد ضعیفتری نسبت به روسیـــه دارد جواب نداد روی روسیه هم جواب نمیدهد و این باعث میشـود که خشم کاذبی را در پوتین بـه وجود آورد. راهی که پوتین انتخاب کرده راه خطرناکی است و اگر آمریکاییها انعطاف بیشتری به خرج ندهند و به بخشی از انتظارات پوتین پاسخ ندهند ممکن است این جنگ به نقاط دیگر اروپا مانند لهستان کشیده شود.
در اتحادیه اروپا با توجه به انشقاقی که در آن به وجود آمده دیگر آن اتحاد اولیه را ندارند و از طرف دیگر بر اساس اخبار، امکان خروج کشورهای دیگری هم از اتحادیه وجود دارد و با توجه به اینکه اکنون ریاست دورهای اتحادیه دست فرانسه است و آقای مکرون هم در آستانه انتخابات است خیلی دارد تلاش میکند و بیش از تلاش دارد مانور سیاسی میدهد که هم اتحادیه اروپا را حفظ کند هم از جانب آنها بتواند مانور سیاسی و مانور قدرتی به روسیه نشان دهد، ولی اینها همه باعث نمیشود که روسیه با توافق نیمبند عقبنشینی کند...
پوتین منافعی در اتحادیه اروپا دارد و با اتحادیه اروپا هم خیلی مخالف نیست. اینکه زلنسکی تقاضا کرده هم عضو ناتو شـود هم اتحادیه تقاضای بسیار خطرناکی است منتها چـون میخواهد جلوی روسیه را بگیرد فکر میکند با عضویت در اتحادیه ممکن است از جانب آنها حمایت شود. اما اتحادیه اروپا یک اتحادیه اقتصادی اسـت و مسائل نظامی زیاد برایش اهمیتی ندارد. بیشتر به دنبال بازارهای یکدیگر هستند؛ لذا درخواستهای زلنسکی عملی نخواهد شد. اتحادیه همسایه دیوار به دیوار روسیه است و ملاحظاتی دارد. اتحادیه اروپا بدش نمیآید امتیازی به روسیه داده شود و او عقبنشینی کند مخصوصاً در رابطه با عـدم عضویت اوکراین که تمایل دارد آن را متوقف کند. آمریکاییها هم شاید خیلی جدی نباشند، اما اتحادیه اروپا نگرانتر از آمریکا است تصور کنم اتحادیه باید نرمش بیشتری از خود نشان دهد، چون روسیه خیلی تمایل به فشـار روی اوکراین ندارد فشارهای اقتصادی تنها پوتین را خشمگینتر میکند و این وضعیت به نفع اتحادیه نیست.
بحران اوکراین قطعا و حتما بر سیاست داخلی آمریکا تاثیر میگذارد. با این توضیح که برخی مدعی هستند مذاکرات هم که با شکست مواجه شده و این هم میتواند نقطه ضعفی برای بایدن باشد. به هرحال برگههای سیاست خارجه آقای بایدن بسیار ضعیف بوده است. پروژه افغانستان، توانش در حل مسئله اوکراین و مسئله ونزوئلا؛ بنابراین بایدن در سیاست خارجهاش برگ برندهای ندارد و میزان محبوبیتش بسیار پایین آمده است. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند میتواند به ریاستش پایان دهد و منجر به باخت در انتخابات ۲۰۲۴ شود. در مورد انتخابات کنگره هم که به نظر میرسد جمهوری خواهان برنده شوند.
روسها در این کار- دخالت در انتخابات- بسیار ماهرند و در این راه از چینیها هم کمک میگیرند؛ لذا با در نظر گرفتن جمیع موارد بایدن دارد اشتباه میکند که اینقدر از دیپلماسی فاصله گرفته و فقط به تحریم اتکا کرده است. روسیه کشوری نیست که در این مسئله عمیق ببازد. در مرافعات بینالمللی حداقل در ۲۰۰ سال گذشته روسیه هیچگاه بازنده نبوده است.»