به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا دانش آموزان با پایان یافتن تعطیلات نوروزی به صورت حضوری و در مدرسه آموزش مطالب درسی را ادامه میدهند.
حضوری شدن آموزش مدارس و مراکز آموزشی برای دانش آموزان در حالی از سر گرفته شده است که تا پیش از این اغلب دانش آموزان به صورت آنلاین و مجازی مطالب درسی را فرا میگرفتند.
بازگشایی مجدد مدارس اقدامی است که به شرط لحاظ کردن پروتکل های بهداشتی و آموزش نکات خود مراقبتی به دانش آموزان اتفاقات خوبی را در فراگیری هر چه بهتر مطالب درسی و آموزشی رقم خواهد زد و فاصله ایجاد شده بین دانش آموزان با یکدیگر و همچنین با فضای مدرسه و تحصیل را به دنبال خواهد داشت.
مدیران مدارس باید با فراهم کردن شرایط لازم در جهت حضور دانش آموزان در مدارس زمینه آموزش حضوری آنها را فاقد از هر گونه دغدغه و استرس به این نوع آموزش ادامه بدهند و در این میان همراهی والدین با کادر آموزشی مدرسه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
شیوع بیماری کرونا باعث شده بود تا دانش آموزان مدت زمانی طولانی را از محیط آموزشی مدرسه دور بوده و بیشتر آموزش مدارس در قالب آموزش مجازی و آنلاین انجام میشد و مسئله مراقبت از دانش آموزان در برابر اضطراب از حضور دوباره در مدرسه هم موضوع مهمی است که نباید از چشم مدیران و معلمان دور بماند و از آن غافل نشوند.
رضوان حکیمزاده معاون وزیر آموزش و پرورش وی طی روزهای اخیر در مصاحبه با رسانهها اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا را برای همه سازمانها از جمله وزارت آموزش و پرورش لازم الاجرا دانسته و گفته است که این مصوبه همه مدارس دولتی و غیردولتی را شامل میشود و با همکاری اولیا، اشتیاق دانش آموزان و آمادگی همکاران از روز چهاردهم فروردین آموزشها تا پایان سال تحصیلی به شکل حضوری ادامه خواهد داشت.
حکیم زاده درباره نحوه رصد آموزشهای حضوری در سطح مدارس گفت: مدیران مدارس، تیمهای نظارتی ستادی و مرکز ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش پیگیر اجرای این مصوبه در همه مدارس سطح کشور خواهند بود و در صورت مشاهده عدم رعایت آن، امکان پیگیری از طرف خانوادهها وجود دارد.
احمد وحیدی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در نشست هماهنگی بازگشایی مراکز آموزشی که در تعطیلات نوروزی با حضور وزیران آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان وزارت بهداشت برگزار شد، تاکید کرد: همه مدارس و مراکز آموزشی باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، به برگزاری کلاسهای حضوری برای همه دانشآموزان و دانشجویان اقدام کرده و کار نظارت بر مدارس و دانشگاه ها و رعایت پروتکلهای بهداشتی با جدیت انجام خواهد شد.
وزیر کشور همچنین اضافه کرد: با توجه به شیب نزولی ابتلا به کرونا و همچنین حجم قابل توجه تزریق واکسن و توجیه مدیران مدارس و روسای مراکز آموزشی، شرایط برای برپایی حضوری کلاسها فراهم شده است.
وحیدی خاطرنشان کرد: بر اساس جمعبندی انجام شده، دانشآموزان باید با الزام استفاده از ماسک، در کلاس های درس حاضر شوند. مدیران مدارس هم نظام مراقبت بهداشتی را افزایش دهند و در صورتی که دانش آموزی دچار علائم بیماری بود، از دیگران جدا شود.
وی یادآور شد: همه مدارس باید از سیستم تهویه مناسب برخوردار باشند و تزریق واکسن کرونا مورد تاکید و تشویق مدیران مدارس قرار گیرد.
امید میرود که مسئولان مربوطه نظارت بر نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی و نوع حضور دانش آموزان در مدارس را با جدیت دنبال کرده و والدین آن دسته از دانش آموزان که شرایط دریافت واکسن کرونا را دارند نیز نسبت به تزریق واکسن و انجام واکسیناسیون فرزند خود اقدام کنند.
ایران نخستین کشوری نیست که پس از این وقفه طولانی در ارائه آموزش حضوری دانش آموزان در مدارس به بازگشایی مجدد اقدام شده است و بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر حدود ۱۰۰ کشور شیوه آموزش را در مدارس و مراکز آموزشی خود به روش حضوری تغییر داده و آموزش مجازی و آنلاین به ویژه برای دانش آموزان کمرنگ تر شده است.