به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، معمولا هر وقت مقامات آمریکایی با مقاومت طرف ایرانی مواجه میشوند و گزینه فشار موثری هم در اختیار ندارند، لابیستها و تحلیلگران رسانهای را به صف میکنند تا طرف ایرانی را از گزینه روی میز و احتمال وقوع جنگ بترسانند. اکنون هم که طرف آمریکایی حاضر به لغو موثر تحریمها و واگذاری تضمین معتبر به ایران نیست، برخی محافل و رسانهها در آمریکا میکوشند با جنگ هراسی، طرف ایرانی را به جای آمریکا وادار به عقبنشینی در مذاکرات وین کنند. در همین زمینه، تریتا پارسی (از موسسان شورای ملی ایرانیان آمریکایی / «نایاک» و رئیساندیشکده کوئینسی)، نرسیدن به توافق را بهانهای برای رویارویی نظامی میان آمریکا و ایران عنوان کرد. در حالی که آمریکا حاضر به خروج ایران از فهرست سازمانهای تروریستی نیست، تریتا پارسی گفت: با افزایش تهدیدات میان دو کشور، توافق برای پیشگیری از یک رویارویی نظامی ضروری است.
تریتا پارسی با تاکید بر خطر افزایش رویارویی نظامی در صورت نرسیدن به توافق گفت: من به طور قطع پیشبینی میکنم یک توافق امکانپذیر است. چراکه تقریبا همه مسائل حل شده است. تنها نکته کلیدی باقی مانده درخواست ایران مبنی بر حذف سپاه از فهرست تروریستی آمریکا است که توسط دولت ترامپ در تلاشی عمدی برای دشوارتر کردن بازگشت رئیسجمهوری آینده آمریکا انجام گرفت.
وی در ادامه افزود: بگذارید صریح باشم. این درخواست ایرانیها بیش از آنکه منطقی باشد، بیمعنی است. چراکه اگر سپاه از فهرست تروریستی آمریکا خارج شود در سایر فهرستها باقی میماند و آمریکا و کسب و کارهای بینالمللی مانند گذشته با آن برخورد میکنند؛ بنابراین تهران از خروج سپاه از فهرست تروریستی آمریکا چیزی بهدست نمیآورد. اما چنین اقدامی برای واشنگتن هزینههای سیاسی بسیاری دارد.
پارسی همچنین در مورد خطر تشدید تنشها و احتمال بروز درگیری میان تهران و واشنگتن گفت: چنانچه توافقی انجام نگیرد، ایرانیها به غنی سازی در سطح ۶۰ درصد و یا حتی بیشتر ادامه میدهند؛ وضعیتی که بیتردید فشار را بر آمریکا برای اقدام علیه چنین شرایطی بیشتر میکند. یکی از اقدامات احتمالی آمریکا علیه ایران میتواند هدف گرفتن نفتکشهای ایرانی در دریاهای آزاد باشد. ایران نزدیک به ۲۵ میلیون بشکه نفت ذخیره شده بر روی نفتکشها دارد. اگر این اتفاق در مقیاس بزرگی شروع شود، خطر اقدامات تلافی جویانه تهران زیاد است و ایران در مقابل میتواند نیروهای آمریکایی حاضر در عراق را نشانه بگیرد. اتفاقی که اگر رخ دهد به منزله اعلان جنگ خواهد بود. تلاش برای القای وقوع جنگ در صورت عدم توافق در حالی است که دولت سابق به مدت شش سال از عدم پایبندی دولتهای آمریکا به برجام و نقض آن گلایه کرد؛ اما هیچ کدام از دولتهای آمریکایی به این گلایهها اعتنایی نکردند. در مقابل، با روی کار آمدن دولت جدید در ایران، ورق برگشته و ایران ضمن احیای فعالیتهای هستهای، صادرات نفتی و غیر نفتی خود را هم گسترش داده است.
ضمنا توانمندیهای بالای نظامی ایران و مصیبتهایی که آمریکا در عراق و افغانستان متحمل شد، هیچ دورنمایی از موفقیت در جنگی به مراتب بزرگتر را برای سران کاخ سفید باقی نگذاشته است.