به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صالحی در نشست مشترک با معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان اصفهان که به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، گفت: استان اصفهان ظرفیتهای پژوهشی فراوانی دارد و در حوزه رابطه تحقیقات پایه و روند تجاری سازی آنان اقدامات خوبی در این استان شکل گرفته است و به همین خاطر استان اصفهان در بخش نوآوری ممتاز است.
وی وجود کنسرسیوم پژوهش در استان اصفهان را یکی از برتریهای این استان در حوزه پژوهش بیان کرد و افزود: همه امور پژوهشی را میتوان به وسیله این کنسرسیوم انجام داد و به سرانجام رساند؛ پس شناخت این کنسرسیوم بسیار مهم است و نقش مهمی در امور پژوهشی دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان کرد: در حال حاضر کشورهای توسعه یافته از ویژگی نوآوری باز در سیستم خود استفاده میکنند که به وسیله این نوآوری شرکتهای دولتی و خصوصی اکثر امور خود را برون سپاری میکنند و وظایف را به شرکتهای نوپا و دانش بنیان واگذار میکنند. این اتفاق باید در ایران نیز بیافتد و حرکتهای خوبی تاکنون در این مورد انجام گرفته است. با استفاده از این نوآوری تاکنون زمینه اشتغال بسیاری از جوانان در جهان برطرف شده به طوری که بر طبق آمار ۹۰ درصد از اشتغال جوانان کشورهای جهان متعلق به شرکتهای دانش بنیان است.
وی ادامه داد: بسیاری از ارگانهای دولتی ما مخالف فعالیت شرکتهای خصوصی هستند و همین عامل سبب شده تا از اجرای نوآوری باز در کشور کمی فاصله بگیریم.
صالحی درخصوص میزان بودجه پژوهشی برای اجرای پروژههای پژوهشی بیان کرد: در سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه پژوهشی داشته ایم که ۶۰ درصد آن هزینه و حق الزحمه بوده است و فقط ۴۰ درصد آن در اختیار طرحهای پژوهشی قرار گرفته است که قرار است در سال جاری این مشکل برطرف شده و بودجه بیش تری به طرحهای پژوهشی اختصاص یابد. یکی از اقدامات مهم در زمینه بودجه همتراز کردن بودجه پژوهشی دانشگاههای تهران با دانشگاههای مادر استانها بوده است تا عدالت در بحث پژوهش بین دانشگاهها برقرار شود.
گفتنی است در این نشست نمایندگان دانشگاههای اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و نجف آباد، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان، دانشگاه هنر، دانشگاه صنعتی اصفهان، شهرک علمی وتحقیقاتی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری اصفهان به بیان پیشنهادات و راهکارهای خود در خصوص طرحهای پژوهشی در حوزههای مختلف پرداختند.