به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با حضور عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش و جمعی از نمایندگان تام الاختیار دانشگاههای آذربایجان شرقی در محل دانشگاه تبریز، مسایل و برخی مشکلات استان در حوزه آزمونهای سراسری بررسی شد.
پورعباس در این جلسه با اشاره به عملکرد استان در حوزه قبولی در آزمونهای سراسری سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: میانگین درصد قبولی داوطلبان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۰ بین ۱۲.۵ الی ۱۵.۱ درصد (نسبت قبولی به داوطلب) بوده و جزو استانهای رده دوم کشوری و هم تراز با استانهای اصفهان و خراسان جنوبی قرار دارد.
رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه ۲۰ درصد داوطلبان از طریق آزمون سراسری و ۸۰ درصد با سوابق تحصیلی در دانشگاههای کشور پذیرش میشوند، افزود: آذربایجان شرقی رتبه دوازدهم را در حوزه پذیرفته شدگان در رشتههای با آزمون داشته و با تفاوت پنج درصدی با استان رتبه نخست، وضعیتی بالاتر از میانگین کشوری دارد.
وی خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی همچنین دارای رتبه شانزدهم در پذیرش مجموع با آزمون و صرفا با سوابق تحصیلی بوده و با تفاوت ۱۷ درصدی از استان نخست، وضعیتی بالاتر از میانگین کشوری دارد.
پورعباس در تشریح وضعیت شهرهای استان طی آزمونهای سراسری سال ۱۴۰۰ نیز اظهار کرد: در مجموعه رشتههای پذیرش با آزمون و سوابق تحصیلی، شهرستانهای اسکو، تبریز و میانه به ترتیب در ردههای اول تا سوم قرار دارند و در حوزه پذیرش با آزمون شهرستانهای آذرشهر، اسکو و تبریز در ردههای قرار دارد و در پذیرش صرفا بر اساس سوابق تحصیلی سال ۱۴۰۰، شهرستانهای میانه، اسکو و تبریز اول تا سوم قرار دارند.
رئیس سازمان سنجش با اشاره به فعالیت ۲۵ دانشگاه و موسسه آموزشی در مقطع کارشناسی و ارشد در سطح استان، گفت: هفت دانشگاه در سطح استان در مقطع دکتری با ۸۸ رشته فعال هستند که از مجموع ۷۴۹۶ شرکت کننده استانی در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۷۹ دانشجو توانستند در مقطع دکتری دانشگاههای استان پذیرش شوند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت فعالیت هوشمندانه سازمان سنجش، گفت: سنجش از معدود سازمانهایی است که اگر یک عامل در یک نقطه از این نهاد خوب عمل نکند، آثارش گریبان کل سازمان را میگیرد.
پورعباس با بیان اینکه آزمون سراسری ۱۴۰۱ با شرایط متفاوتی برگزار میشود، ادامه داد: سوالات کنکور ۱۴۰۱ بر مبنای کتاب بوده و پاسخهای سوالات نیز به شکل محتوایی درسی و نه کلیدی خواهد بود.
سهم دانشگاه تبریز از داوطلبان آزمون سراسری ۲۷ درصد است
مصطفی صحرایی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز نیز اظهار کرد: تعداد داوطلبان آذربایجان شرقی در آزمون سراسری طی سه سال گذشته بین ۶۴ تا ۶۸ هزار نفر بوده که ۵۷ درصد آن زن و باقی مرد بودهاند.
صحرایی با بیان اینکه سهم دانشگاه تبریز از مجموع داوطلبان آزمون سراسری استان طی این مدت حدود ۲۷ درصد بوده است، افزود: طی ۵۰ سال گذشته، یکی از مسائل اساسی و حیاتی در برگزاری آزمون سراسری، انتظار تامین امنیت آزمون بوده که قطعا تاکنون مورد توجه قرار گرفته است و خوشبختانه دیده نشده که آزمونی با مشکل برگزار شود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز با اشاره به اهمیت تهیه مقدمات امنیت روحی و روانی شرکت کنندگان در آزمونهای سراسری، گفت: استرسهای زیادی از سوی خانوادهها به فرندان وارد میشود و انتظار دارند تا فرزندانشان از رشتههای پزشکی قبول شوند که در صورت عدم قبولی و حتی قبولی معمولا تبعات منفی برای سالهای آتی زندگی دارد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه استرس جوانان در محل آزمون بایستی به حداقل برسد، ادامه داد: تهیه امکانات فیزیکی نظیر نور، سرمایش، گرمایش و به خصوص محیط فیزیکی برای داوطلبان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: انتظار میرود تا محیط مناسب برای دانش آموزان در حوزههای برگزاری آزمون فراهم آید تا بتوانند کنکور را با فراغ بال و بدون استرس و فشار به خاتمه برسانند.
صحرایی با اشاره به موضوع تغییر در گزینش داوطلبان در آزمونهای سراسری، گفت: تغییر نیازها و خواستههای کشور نشان میدهد که نحوه گزینش و امتحان داوطلبان نیز بایستی تغییر یابد و قطعا لازم نیست که همهی جوانان به سمت رشتههای پزشکی بروند در حالی که جوانان بسیاری میتوانند در سایر رشتهها برای جامعه مفید باشند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز با اشاره به بازار کلاسهای خصوصی کنکور در کشور، گفت: داوطلبانی که در روستاهای دور، دسترسی به کلاسهای خصوصی ندارند علنا از عدالت آموزشی محروم بوده و اکنون وجود کلاسهای کنکور تبدیل به معضلی برای کشور شده است.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری آزمونهای سراسری در شهرهای مختلف استان، افزود: سالانه آزمونهای متعددی از جمله زبان، استخدام و کنکور در دانشگاه تبریز برگزار شده و این دانشگاه به عنوان مادر محل برگزاری آزمونهای مختلف به خصوص کنکور در استان محسوب میشود.