به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو علی سلاجقه در مراسم افتتاح بزرگترین طرح تغلیظ ویناس کشور که امروز (۱۷ خردادماه) در شرکت خمیر مایه و الکل رازی در اهواز برگزار شد، با اشاره به وضعیت گرد و غبار در خوزستان اظهار کرد: خوزستان با وجود این همه سرمایه و افتخارات، از معضلات متعدد محیط زیستی رنج میبرد. اکنون معضل اصلی در خوزستان ریزگردها است که مرتب این استان را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی افزود: این دولت، دولت کلنگزنی نیست و دولت مردمی است و تکلیف ما پیگیری و رفع مسائل مردم است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به حادثه متروپل و تسلیت به خانواده جانباختگان گفت: امیدوارم این حادثه درس عبرتی برای ما باشد تا کارها را به درستی انجام دهیم و با روابط ناصحیح برای مردم مشکل ایجاد نکنیم. این مساله شاید نمونه کوچکی از روابط ناصحیح بود که برخی اوقات در مسئولان رسوخ میکند و تبعاتی برای کشور دارد.
سلاجقه بیان کرد: در سطح ملی تصمیمات خوبی در زمینه کنترل گرد و غبار اتخاذ شده است و همه دستگاهها در این خصوص مکلف به اجرای وظایف خود هستند.
وی با اشاره به مشکلات آبرسانی به عرصههای کانونهای ریزگردها افزود: مشکلاتی که در کانال پورشریفی وجود داشت به دلیل مسائل فنی بود، اما در مجموع باید سریعا سازمان آب و برق خوزستان حقآبه این کانال آبرسانی را تعیین تکلیف کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مدیریت کانونهای گرد و غبار گفت: برنامه این است که کار در کانونهای حساس استان خوزستان انجام شود. برنامه ۱۰ ساله مدیریت گرد و غبار نیز به همه استانها ابلاغ شده است.
سلاجقه افزود: باید توجه شود که مسائل محیط زیستی در چندین دهه رخ دادهاند و این مسائل حتی در شرایط نرمال آب و هوایی در مدت یک تا پنج سال حل نمیشوند و بازه طولانی میطلبد.
وی عنوان کرد: در بعد بینالملل نیز با دستور رئیس جمهور کارگروه خوبی تشکیل شد و با دولتمردان عراق و سوریه نشستهایی داشتیم. در هفته آینده نیز نشستی با ترکیه، امارات و کویت برگزار میشود. این نشستها برای همگرایی منطقهای برگزار میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر کانونهای گرد و غبار با منشاء خارجی، ایران را تحت تاثیر قرار میدهند و یکی دو ماه دیگر که رطوبت کاهش مییابد کانونهای داخلی نیز فعال میشوند که امیدواریم با درایتهای در حال انجام مشکلی برای مردم ایجاد نشود.
سلاجقه با اشاره به آمادگی کشورهای همسایه برای همگرایی در زمینه مدیریت گرد و غبار بیان کرد: روز گذشته با سفرای ۱۵ کشور همسایه نشست مفصلی داشتیم. ۲۱ تیرماه نیز با وزرای ۱۵ کشور با حضور دستگاههای بینالمللی نشستی خواهیم داشت و دستگاههای بینالمللی مکلف هستند تکالیف خود را به صورت منطقهای در خاورمیانه و غرب آسیا انجام دهند که این گام بسیار موثر است. فرآیند دیگر به صورت اصلاح تفاهمنامه نیست و به صورت میدانی کار انجام میشود.
وی افزود: امروز شرایط محیط زیست دنیا شدیدا در حال تغییر است و مسائل منابع آب، خاک، پوشش گیاهی، پسماند و موارد دیگر باید مدیریت شوند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دیگر نمیپذیریم مجموعه نیشکر خوزستان معضل محیط زیستی برای مردم ایجاد کند. باید از صنایع جانبی استفاده شود. امیدواریم این مجموعه در گامهای بعدی به صورت کامل به مسئولیتهای اجتماعی خود عمل کند.
وی افزود: بیش از ۶۰ درصد پسماند باقیمانده نیشکر سوزانده میشود و مردم از این مساله گلهمند هستند بنابراین باید در یک زمانبندی مشخص و با کمک مجموعه دانش بنیان این مساله حل و این صنعت هم به عنوان صنعت سبز کشور معرفی شود.